•  aug. 16, 2022

Ugrálással is lehet fogyni

Magdalena Magdalena
Ugrálással is lehet fogyni

Például, ha a magasság cm, akkor 2,5 m-es kötéllel csatlakozhat. Az ilyen szimulátorral való munka rengeteg kalóriát égetett el. Ez a fajta edzés inkább az úszáshoz vagy a kocogáshoz hasonlít. Egy 15 perctől fél óráig tartó ülés során körülbelül egy kalóriát veszítesz.

A gyakorlat során nemcsak a lábizmokat, hanem a hátat, a hasat, a combokat és a karokat is aktiválja. A kötélugrás szintén nagyszerű kardió edzés.

Ugrókötél a fogyáshoz, hasznos videós útmutatók és vélemények

Például írhatsz vagy végezhetsz kardió intervallumos ugrásokat zenére. A kötelet edzés előtti bemelegítésként is használhatja. A legfontosabb - ne feledje az ellenjavallatokat. A kötélugrás nem ajánlott, ha. Az órák megterhelik a térdkalácsot és a karokat. Ha a gyakorlat során kellemetlen érzést vagy fájdalmat érez ezen a területen, hagyja abba.

Sétáljon együtt a terapeutájával, hogy kiderítse, miért érez ilyen fájdalmat. Az edzés ellenjavallatai közé tartozik a kötél a terhesség alatt és a szülés után, illetve az aktivitás alatt. De még ez sem volt elég az eredményekhez. A fentiek csak egy csepp a tengerben. A trambulinon való ugrálás a könnyebb embereknél óránként kalóriát éget, a nehezebbeknél pedig kalóriát. Persze, ha csak a trambulinon ugrálás öröméért ugrálsz, és nem érdekel a fogyás hatása, akkor addig csinálhatod, amíg meg nem unod, és már nem szórakoztató.

Így akár 50 éves felnőttek is felállhatnak egy trambulinra, és elkezdhetnek ugrálni. Ezt bizonyítja a cikk végén található ajánlásunk. Ebben a beszámolóban egy 56 éves édesanya meséli el, hogyan változtatta meg az életét a fogyókúrás ugrás. A fogyáshoz kalóriadeficitet kell létrehozni, amihez egyrészt testmozgásra, másrészt a kalóriabevitel és a testmozgás kiigazítására van szükség.

Tanulmányok szerint a trambulinon ugrálás körülbelül 20%-kal több kalóriát éget el, mint az óránkénti öt mérföldes kocogás.

Parvati Shallow, az ESP Wellness Center új trambulinórájának oktatója szerint hat perc az ugráláson egy mérföld kocogással egyenértékű. Sőt, ha több mint egy kilót nyomsz, már 12 perc pattogtatás után is fogyaszthatsz kalóriát.

Most képzelje el, milyen változást fog érezni a teste, ha naponta háromszor 12 percet pattogtat. Mennyi ideig kell ugrálni egy trambulinon, hogy egy mérföldnek feleljen meg?

A trambulinon ugrálva fogyhatsz. Igen, a trambulinon való ugrálás segíthet a fogyásban. Ugrás közben kalóriát égetsz és felgyorsítod az anyagcserédet. Ezek a zsírégetés kulcsfontosságú területei. Amikor ugrasz, több oxigén áramlik a testedben, ami növeli az energiaszintedet. Bár a trambulin edzés könnyű, mégis gyorsan megdobogtatja a szívedet, és minden izmot megdolgoztat.

Mennyit (és hogyan) lehet fogyni a trambulinon?

Kövesse a trambulin fogyókúrás programot, és a fogyás érdekében alakítson ki kalóriadeficitet, bár a fogyás mértéke egyénenként változó. Mivel minden kilogramm egy kalóriával egyenértékű, a szervezetnek naponta több kalóriát kell elégetnie ahhoz, hogy megszabaduljon egy kilogrammtól.

Bár a trambulinon való ugrálás kevesebb energiát igényel, az eredmény hasonló a futáshoz. A kutatók azt is megállapították, hogy a testmozgás más előnyökkel is jár, például javítja a térlátást és az egyensúlyérzéket. Hány kalóriát éget a trambulinon ugrálás a fogyáshoz. A kalóriák nyomon követése nem könnyű, de sok alkalmazás kínál olyan funkciókat, amelyek megkönnyítik a kalóriabevitel nyomon követését. Sokféle trambulin létezik, de a mini trambulinokat leggyakrabban fogyókúrához használják.

Ezek ugyanúgy néznek ki, mint a nagyobb trambulinok, de sokkal kisebbek, és egyszerre egy személy használhatja őket. Kattints IDE, hogy rendelj egyet otthonodba, így bármikor elkezdhetsz trambulinozni, amikor csak akarsz!

További cikkek
Add a comment
Comment