•  aug. 16, 2022

Tények és tévhitek fogyókúra

Magdalena Magdalena
Tények és tévhitek fogyókúra

Ráadásul a legtöbb ember nem is veszi figyelembe az étkezések közötti kis nassolnivalókat. De sok kalóriát adhatnak hozzá.

Nem sok, de a tények nem jók. Ha fogyni szeretne, rendszeresen kis adagokat kell ennie, és legkésőbb dél és dél között be kell fejeznie az étkezéseket. Így a tested mindig táplált lesz, és nem fogod magad túl éhesnek érezni.

Könnyebb betartani a diétát, és a fájdalom és szenvedés hiánya azt jelenti, hogy hosszabb ideig sikerülhet. Azok, akik csak kétszer esznek, ezt leginkább este teszik, amikor az egész napos böjt után nagyon éhesek. De aztán válogatás nélkül megesznek mindent, és mivel hamarosan lefekszenek aludni, meg sem mozdulnak az elfogyasztott ételmennyiségtől. Ahhoz, hogy a szervezet megfelelően működjön, naponta 1 liter folyadékot kell fogyasztani. Enélkül az élettani folyamatok nem tudnak megfelelően működni.

Fogyás - Itt vannak a leggyakoribb tévhitek

A zsírégetés sem az. A folyadékmegvonás fogyást okoz, de nem a zsírvesztésre kell törekednünk fogyókúrával, hanem a létfontosságú víz elvesztésére. Ez nem valódi fogyás, és veszélyes lehet. A konzervleveknek nagyon magas a cukortartalmuk, ezért magas a kalóriatartalmuk, és ezért hizlalnak.

Válasszon alacsony kalóriatartalmú gyümölcsleveket, és tartsa őket mértékkel. A legjobb szomjoltó a víz. Rengeteg őrült diéta létezik.

Mindegyik nagyon hatékony fogyást ígér néhány hét alatt. Közös bennük, hogy többnyire egyoldalú étrendet írnak elő. Ez csak rövid ideig tartható fenn, utána a fogyókúrázó a jojó-effektus miatt általában több súlyt szed fel, mint amennyit elkezdett leadni. Sokkal célszerűbb egy vegyes, de specifikusan alacsony kalóriatartalmú diétát követni, és mérsékelten fogyni.

Az én top fogyás tippek

Fontos megjegyezni, hogy a plusz kilók nem jönnek le hetek alatt, és a fogyást lassan kell végezni, hogy a felszedett súly tartós legyen, és a bőröd ne szenvedjen a fogyókúrától. A csalók mindig is kihasználták a gyanútlan embereket. Munka nélkül nincs siker.

Hatékony fogyás csak az energiabevitel csökkentésével és a testmozgás növelésével érhető el. Az orvosilag tesztelt gyógyszerek segíthetnek, de nem szabad figyelmen kívül hagyni őket.

Sajnos a túlsúly olyan fiziológiai folyamatokat indít el, amelyek ahhoz vezetnek, hogy a pufók emberek sokkal később érzik jóllakottnak magukat, és sokkal korábban éhesnek.

Ennek következtében a testünk nem ad megbízható jelzést a szükségleteiről, és ha az éhségre hagyatkozunk, még többet hízhatunk. Fontos a tudatos táplálkozás. A fogyással a szervezet szabályozó mechanizmusai helyreállnak, és az éhségérzet néhány hét és néhány kiló után jelentősen csökken.

Sokkal nehezebb fogyni a fizikai aktivitás növelése nélkül. Az edzés utáni elégedettség önbizalmat ad, ami fontos a fogyás szempontjából. Ráadásul a megfelelő intenzitású edzés után a megnövekedett energiafelhasználás egy ideig fennmarad, így hosszabb ideig égetünk zsírt, mint ameddig edzünk. Egy jó edzés legalább fél órán keresztül megmozgatja a nagy izmokat - farizmokat, hasizmokat, hátizmokat -, és felpörgeti a pulzusszámot. Hetente legalább háromszor ajánlott, de jó, ha minden nap mozogsz. Most már bármit meg tudok enni!

Fogyókúra: tények és tévhitek

További cikkek
Add a comment
Comment