•  aug. 16, 2022

Szülés utáni gyors fogyás

Magdalena Magdalena
Szülés utáni gyors fogyás

Próbáljon változatosan, de mérsékelten táplálkozni, és figyeljen a megfelelő élelmiszerekre. Fogyasszon sok zöldséget, gyümölcsöt és folyadékot. A szülés okozta fizikai és hormonális változások már nagyon jól láthatóak és érzékelhetőek. Ez egy fizikailag és mentálisan is megterhelő időszak mindkettőtök számára, és a harmadik trimeszter sokak számára nagyon nehéz. A hátfájás, a görcsök és a nehezebb mozgások a mindennapok részévé válnak. De tarts ki, mert már a célegyenesben vagy.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogy mi történik a babával, és milyen terhesgondozásra van szüksége, olvassa el ezt a cikket. A terhesség alatt egy nő átlagosan egy kilogramm súlyfeleslegre tesz szert.

Szülés után azonban szinte azonnal lefogynak. Miután megszülte gyermekét, a teste is elkezd a helyére kerülni. A kezdeti gyors fogyás azonban nagyon gyorsan leáll. A bőr megereszkedik és veszít rugalmasságából, a mellek megereszkednek, és sok esetben medence- és striák alakulhatnak ki. Sokan kétségbeesnek ebben a szakaszban, és lássuk be, elsőre nagyon ijesztőnek tűnhet.

Pánikra azonban semmi ok. Sajnos, nem lehet nélküle, mert lehetetlen egyik napról a másikra visszatérni a szülés előtti fittséghez, kivéve néhány szerencsés embert, akiknek a genetikája ilyen.

Az első jó hír, hogy a szoptatás önmagában majdnem egy napra elegendő kalóriát éget el. Ez idő alatt azonban nem szabad engedni a kísértésnek, sem azoknak, akik azt mondják, hogy minél többet eszel, annál több tejet kapsz. Egyszerűen azért, mert ez nem igaz. Ügyeljen arra, hogy ez idő alatt is egészségesen étkezzen.

Ági szülés utáni fogyónaplója 2: A sikeres fogyás kulcsa

Több gyümölcsöt és zöldséget fogyasszon, mivel a bennük található vitaminok és ásványi anyagok jót tesznek Önnek és a babának is. De már régóta tudjuk, hogy sajnos a növényeinknek már nincs annyi tápanyaguk, mint régen. Ezért előfordulhat, hogy ki kell egészítenie őket. Fontos a kalcium, a B-vitaminok és az omega-3 zsírsavak pótlása. Arra azonban ügyelnie kell, hogy elegendő vasat, magnéziumot és cinket kapjon.

Természetes, hogy a terhesség alatt a szokásosnál több szénhidrátot és nassolnivalót fogyasztunk. Erről azonban fokozatosan le kell szoktatni a szervezetet, és növelni kell a fehérjebevitelt. Kezdje könnyű sétákkal, majd fokozatosan növelje a tempót és a távolságot.

Később áttérhet a kocogásra és a spinning órákra. A könnyű kardió edzés aranyat ér. A kulcs a türelem. Ne feledje, hogy a terhessége 9 hónapig tartott, így legalább ugyanennyi időre, ha nem többre lesz szüksége ahhoz, hogy a teste újra normális állapotba kerüljön.

A szülés utáni fogyás titka egy lassú folyamat.

Egy dolog, amit nem szabad elfelejteni, és ami valóban szigorúan tilos a szoptatás alatt, az a különböző étrend-kiegészítők fogyasztása, amelyek fogyasztják vagy stimulálják a szervezetet. A bennük lévő anyagok, például a koffein, felszívódnak az anyatejbe, és így a baba szervezetébe is. Általában fel vannak címkézve, ezért vásárlás előtt ellenőrizze az összetevők listáját.

További cikkek
Add a comment
Comment