•  aug. 16, 2022

Pulzus erőnlét zsírégetés összefüggés

Magdalena Magdalena
Pulzus erőnlét zsírégetés összefüggés

Az optimális ülésszám heti 3-4 alkalommal, 1-1,5 óra időtartamban, alkalmanként körülbelül egyórás ülésekkel. A savasodásnak számos kellemetlen mellékhatása van, amit még egy jól edzett szervezet is csak részben tud kompenzálni a pulzusszám tekintetében, és csak akkor, ha megfelelő regenerációs időszakokat követnek.

A nagy intenzitású edzés teljes időtartama egyszerre 40-60 perc, amelyből a tényleges nagy intenzitású szakasz csak 20-30 perc, a többi pedig közepes vagy alacsony intenzitású. A nagy intenzitású fázisokkal járó légzési nehézségek és légszomj mellett a teljes edzés jelentős fáradtsággal, izomfáradtsággal és a gyorsan mobilizált szénhidrátkészletek kimerülésével jár: éhségérzet és fokozott étvágy az edzés után.

A rendszeres, nagy intenzitású edzés kiváló mozgáskészséget és magas szintű koordinációt igényel a sportolóktól. Max. Ez a százalékos arány, és ebből számítják ki az adott zónára vonatkozó zsírveszteséget. Póczi Zoltán személyi edző. Értesüljön elsőként a legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról. A pulzusszámot a második alkalom után közvetlenül a megállás után mérjük. Hogyan mérheted a pulzusodat, ha nincs pulzusmérőd. A pulzusszám mérésének legegyszerűbb módja a nyaki verőér mérése. Ha a hüvelykujját a gége melletti egyik artériára, a másik négy ujját pedig a másik oldalra helyezi, könnyen megszámolhatja a pulzusát edzés után.

Közvetlenül a gyakorlat után másodpercenként mérve számolja meg az egyperces pulzusszámot. A nyugalmi pulzusszám mérésekor 30-60 másodpercet számolhat a pontosság javítása érdekében. A nyugalmi pulzusszámot egy pulzusszámmérővel határozhatja meg. A mérést reggel, ébredés után kell elvégezni. A legpontosabb eredmény érdekében válasszon egy olyan napot, amikor jól alszik, és inkább magától ébred, mint ébresztőórára. Tegye a pulzusmérő övet a karjára előző este, majd amikor felébred, feküdjön a hátára, és a mellkasához rögzítse az övet úgy, hogy gyengéd, lassú mozdulatokkal megnedvesíti.

Ezután feküdjön nyugodtan néhány percig, és máris elszundíthat. Ezután elkezdheti figyelni a pulzusmérőjét. Néhány percig figyelje a leolvasott értékeket, és jegyezze fel a legalacsonyabb értéket. Ismételje meg ezt a mérést néhány egymást követő napon.

A leggyakoribb legalacsonyabb értéket tekinthetjük nyugalmi pulzusszámnak. Ha nincs kéznél pulzusmérő, természetesen kézzel is megmérheti a pulzusát.

Ezt a nyaki verőéren kell elvégezni. A pulzusát úgy számolhatja, hogy a hüvelykujját a gégefő mellé helyezi az egyik artériára, a másik négy ujját pedig a másik oldalra. Amikor nyugalmi pulzusszámát méri, a pontosság érdekében számolja a másodperceket is, és győződjön meg róla, hogy nem hagy ki egyetlen ütemet sem.

A cikk szerzőjének nyugalmi pulzusszáma ma reggel 45 volt, de ez az érték egyéni képességektől és fittségi szinttől függően nagymértékben változhat, és nem ritkák a 40 alatti és a 60 feletti értékek. Ahogy az edzettségi szinted emelkedik, a nyugalmi pulzusszámod fokozatosan csökkenhet, ezért érdemes néhány havonta vagy félévente ellenőrizni.

Csak az élsportolóknak szabad maximális pulzusszámon edzeniük, mivel ez nagyon megterheli a szervezetet. Az edzéshez optimális pulzusszám a maximális pulzusszám egy bizonyos százaléka. Kezdőknek és idősebbeknek, valamint sportolóknak pihenő edzésre, bemelegítésre és lehűlésre. Azoknak, akik fogyni szeretnének, akik hosszabb edzéseket végeznek az indulási időszakban vagy pihenő edzéseket a versenyszezonban. Kényelmes és könnyű érzés, alacsony izom- és szív- és érrendszeri terhelés. Növeli az általános edzési sebességet, megkönnyíti a mérsékelt erőfeszítést és javítja a hatékonyságot.

Tapasztalt sportolók számára egész évben, változó időtartamban. Egyre fontosabbá válik a versenyek előtt.

A PULZUSSZÁM-CÉLZÓNÁK ÉS AZ EDZÉSI CÉLOK KÖZÖTTI KAPCSOLAT.

Nagyon tapasztalt és fitt sportolóknak. Csak rövid ideig, általában a verseny előtti felkészülés utolsó szakaszában. Maximális vagy közel maximális erőfeszítés a légzés és az izmok erősítésére. A fenti táblázat a maximális erőfeszítés százalékos arányán alapul. A fő edzési elv az, hogy a teljesítmény az edzés utáni pihenőidőben javul, nem csak az edzés alatt. A pihentető folyamat felgyorsítható a nagyon alacsony nehézségi szinten történő edzéssel. Ebben a tartományban a futások könnyű, anaerob edzések.

További cikkek
Add a comment
Comment