•  aug. 16, 2022

Pilates talajtorna mennyire segít a fogyásban

Magdalena Magdalena
Pilates talajtorna mennyire segít a fogyásban

Köszönjük szépen, hogy velünk voltál Enikő!. Megváltoztattad az életemet. Örökké hálás leszek a Pilatesnek. Meg kell küzdened az álmaidért!. Eniko mindig ott lesz nekünk. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy elküldjem Önnek az átalakulásomat, amelyet nagyrészt Önnek, valamint saját akaratomnak és kitartásomnak köszönhetek. Mielőtt teherbe estem, ami nagyon nehéz volt, később leírom, miért sikerült sokat fogynom, 13 kilóról 65 kilóra.

Ezt úgy értem el, hogy csökkentettem a kalóriákat és sokat mozogtam. Később megtudtam, hogy miért nem tudtam teherbe esni, az inzulinrezisztencia miatt.

Naponta ötször eszem, és figyelnem kell, hogy mennyi szénhidrátot eszem, és mennyi szívódik fel. A terhesség alatt is nagyon óvatosnak kellett lennem, mert sajnos a cukrom a határon táncolt. Nagyon szigorú diétát tartottam a terhességem alatt, így segít, hogy nem híztam sokat, csak kilókat. Mivel azonban kockázati terhességben voltam, nem mertem mozogni, így bár nem híztam sokat, és a szülés után sem híztam sokat, nem voltam elégedett a kondíciómmal. Viszont a szoptatás alatt sikerült felszednem pár kilót, mert kevés volt a tejem, és nem tartottam diétát, és tornázni sem mertem, így nem fogyott a tejem. De aztán úgy döntöttem, hogy itt az ideje, hogy vigyázzak magamra, és elhatároztam, hogy fitt leszek.

Ez idén januárban történt. Már volt tapasztalatom az életmódváltással kapcsolatban, és tudtam, hogy vissza kell térnem a diétához és a testmozgáshoz. Követtem az IR-diétát, ami már bevált nekem, és heti x perc testmozgást is végeztem, ahogy az időm engedte. Ezek többnyire a te gyakorlataid voltak. Nagyon tetszett, hogy 20 perc alatt több izomcsoportot is megdolgoztathatsz, és az intervallum edzés mindent megmozgat. És ezek a gyakorlatok gyors és látványos eredményeket hoztak, mert rövid idő alatt rengeteg zsírt sikerült leadnom. A változás néhány hét alatt elképesztő volt, és alig több mint 4 hónap alatt elértem a célomat.

Természetesen a munka nem állt meg, és azóta sem állt meg, hiszen megtanultam szeretni a testmozgást, a napom részévé tettem, és szeretnék fittebb és izmosabb lenni. Ez utóbbi igazi kihívás számomra, hiszen már így is vékony és sovány vagyok, de nem fogom feladni. Azóta folyamatosan módosítom az étrendemet az IR diétán belül.

Igyekszem a lehető legtisztábban étkezni, és igyekszem a lehető legkevesebb feldolgozott élelmiszert fogyasztani. Saját kenyeret és péksüteményeket sütök, saját sajtot és vajkrémet készítek. Felvágott helyett házi kolbászt, szalámit és, bevallom, még szalonnát is eszünk. A súlyomat is kordában tartom, jó és ízletes ételeket eszem. Vigyáznom kell, hogy ne egyek több fehérjét és zöldséget, ez egy kicsit nehéz. Igyekszem mozogni, lehetőleg heti 40 percet, de sajnos néha ez nem sikerül.

Pár hét múlva visszamegyek dolgozni, ezért egy kicsit félek, hogy mennyi időm és energiám lesz a testmozgásra, de remélem, hamarosan visszatalálok a ritmusba, és be tudom építeni a testmozgást a napjaimba. Ha nem is olyan sokat és gyakran, de szerencsére a Zóna tréning nagyon időhatékony és egyben nagyon hatékony is.

És végül, nagy öröm volt végre személyesen is találkozni veled a FittArenában, a Zóna edzés leírhatatlanul csodálatos volt, számomra ez volt a nap fénypontja. Történetem röviden: júliusban annyira fájt a hátam, hogy semmi sem segített, ezért úgy döntöttem, hogy elkezdek edzeni, az biztosan segít. Már ismertem az edzéseidet, a munkát, amire az edzésterved előtt jelentkeztem, így elkezdtem edzeni az általad küldött havi edzésterved szerint.

Főként a Tabata edzéstervet követtem, bár néha csak nagyon intenzív intervallum edzésre volt időm. Még mindig változtatnom kell a táplálkozásomon, nem voltam annyira tudatos, bár a ch-bevitelemet figyelemmel kísérem, mert IR-em van, muszáj. A súlyom most kilóban van megadva, de az eredmények inkább centikben vannak, és elértem a célomat, mivel a derékfájásom teljesen eltűnt.

Kézgyakorlatok, rehabilitáció kar sérülés után

Köszönöm, hogy a távolból segítettél nekem. További sok sikert kívánok. Egész életemben kövér voltam, időről időre leadtam a kilókat, de hamar visszaszedtem őket.

Sokat küzdöttem, nehéz volt felnőni, de semmit sem tettem magamért. Amikor kiderült, hogy porckoronggyulladásom van, újabb ürügyet találtam arra, hogy ne mozogjak, ne törődjek magammal, és még jobban elvesztettem magam. Eljutottam arra a pontra, hogy alig volt ruhám, és nem akartam vásárolni, mert minden ruhavásárlás körül küzdelem és szégyenérzet volt. Aztán történt valami. Az idei év első hetét azzal töltöttem, hogy tudatosan étkeztem. Január 7-én ráálltam a mérlegre, és 8 kilót mértem. Januárban végre megtaláltam a számomra megfelelő étkezési módot, a kalóriaszámlálást.

Kezdettől fogva tetszik, annyi lehetőséget ad, világos és áttekinthető. Kalóriadeficit elérése minden nap.

További cikkek
Add a comment
Comment