•  aug. 16, 2022

Otthoni edzés fogyáshoz gyakorikérdések

Magdalena Magdalena
Otthoni edzés fogyáshoz gyakorikérdések

Valószínűleg ez a legnehezebb rész, itt sokan elvéreznek. A kérdés az, hogy hogyan tudod magad felállítani a kanapéról? Hogy miért jó dolog az otthoni testmozgás, arról már beszéltünk otthon: hatékony, rugalmas és akkor csinálhatod, amikor akarod. Nincs utazás, nincs várakozás másokra, nincs csupa-csupa zene, mindenki a saját tempójában csinálhatja. Nem kell szégyenkeznie, ha nem tudja megcsinálni, ha fáradt, vagy ha úgy érzi, vagy úgy néz ki, mint egy partra vetett bálna.

Senki sem látja, és az sem számít, ha nem neonszínű tréningruha van rajtad, csak egy feszülős póló és orrfolyás. És ne feledd, nem kell mások izzadtságán taposnod, vagy a padon feküdnöd, vagy a közös zuhanyzóban lábgombásodni. Az elhízással nem csak a fogyás a probléma, hanem a csúnyaság is. A probléma akkor kezdődik, amikor a túlsúly elcsúfítja és megnyomorítja a testet, és egy idő után a lelket is.

Kezd korlátozni, lassan megbetegít, és idővel meg is ölhet. Ne legyél büszke a kövérségedre, légy büszke arra, hogy milyen lehetsz, ha lefogysz.

Mit teszel azért, hogy a testmozgás révén egészséges maradj. Most minden a bikinikről és a nadrágokról szól, de 10 év múlva az orvosod a vérnyomásról, az epehólyagproblémákról és a vérzsírszintekről fog beszélni. Senki sem fogja azt mondani, hogy csak néhány kiló. Ha 5 kiló nem számít, vegyél egy hátizsákot, tegyél bele 5 kiló lisztet vagy cukrot, és csinálj valamit, amit szoktál, sétáltasd meg a kutyát, menj el a sarki boltba joghurtért vagy újságért.

Amikor hazaérsz, érdemes levenni a hátizsákot. Ez az örök bölcsesség, de annyira elcsépelt, mert igaz, hogy mindenki talál időt arra, amire akar, csak szervezés kérdése.

Magadra is van időd. És ha már a kliséknél tartunk, itt van még egy: ha nem változtatsz, a status quo nem fog eléggé fájni. Ne várj addig, amíg túlságosan fáj. Az otthoni testmozgás hatékony és nem kerül pénzbe. Bármelyik napi rutinjába beilleszthető, és érdemes olyan edzésprogramot választani, amely rövid idő alatt az egész testet megdolgoztatja. Az Intenset program pontosan ezt kínálja: testsúlyos edzés, rövid idő, egyszerű gyakorlatok, kis helyigény, maximális hatékonyság, szakértelem.

Lényegében egy felszerelés nélküli vagy egyszerű felszereléssel végzett testsúlyos edzésprogram olyan jó eredményeket hoz, mint az edzőtermi edzés, és sok gondot spórol meg: nincs utazás, nincs várakozás és sokkal magasabb szintű higiénia.

Gyakran ismételt kérdések a fogyásról

Ez a tökéletes eszköz a fitnesz és az egészség megőrzéséhez, ezért bátran használd. Csak dicsérni tudom az Intenset programot, nagyon jól felépített, nagyon intenzív és nem hosszú, így ha már régóta edzel, néha egy kicsit rövidnek tűnik, de fantasztikus, nagyon formális, nagyszerű érzés, imádom, köszönöm Intenset. Nagyon szeretem a programot, az egyetlen ok, amiért mindig elkezdem, de nem tudom abbahagyni: a HIIT részek. Térdproblémáim vannak, és az erősítő blokkokat lehet guggolással csinálni, de arra külön figyelni kell, de az ugrálóköteleket lehetetlen csinálni.

Feltételezem, hogy a megfelelő intenzitás eléréséhez szükségesek. Mit javasolsz helyette, vagy hogyan lehetne módosítani őket, hogy hatékonyak maradjanak. Szia, Kriszta. Az első és a második edzést egy nap egymás után csináltam, másnap iszonyatos izomfájdalmam volt, pedig korábban 2 órányi kezdő hastáncot csináltam, nem olyan intenzív, de sok nyújtás, nyújtás, aztán kihagytam a napot, de még mindig érzem, és ma van a harmadik edzés.

Mindig is mozogtam, néha intenzíven, de már nagyon régóta érzem ezt a fajta izomfájdalmat szinte mindenhol. Mit tehetnék, hogy könnyebb legyen, vagy rendszeres testmozgás után enyhüljön. Főleg a négy ütés okoz gondot, maga a súlyzós edzés, oké, de ha kiló felett?

Előre is köszönöm válaszát. A bemelegítés és a nyújtás mindig alapos volt, testnevelő tanárként tisztában voltam ennek fontosságával. Olvastam, hogy a négyütemű helyettesíthető női fekvenyomással. Az ismétlésszámnak meg kell egyeznie az eredeti gyakorlatéval?

További cikkek
Add a comment
Comment