•  aug. 16, 2022

Nincs akaraterőm a fogyáshoz

Magdalena Magdalena
Nincs akaraterőm a fogyáshoz

Mivel az első kísérletben részt vevő gyerekek egy része nem biztos, hogy kiszámítható és megbízható környezetből érkezett, logikus döntés lehetett számukra, hogy azonnal megeszik a mályvacukrot, ahelyett, hogy megvárnák a bizonytalan második cukrot. Nem azért, mert hiányzott az akaraterő vagy az önuralom, hanem mert például általában bizonytalan volt az életük, hogy mikor jutnak ételhez vagy édességhez.

Ha azt mondják nekünk, hogy a fogyás érdekében mondjunk le a kedvenc ételeinkről, több tényező is szerepet játszik abban, hogy ne így döntsünk: bíznunk kell abban, aki ezt mondja nekünk, és a célnak elég vonzónak kell lennie ahhoz, hogy úgy ítéljük meg, megéri a fáradságot. A döntés meghozatalakor azt is mérlegelnünk kell, hogy valóban reális-e az a cél, amit azzal érnénk el, ha nem ennénk csokoládét egy tábla csokoládéval. Láthatod, hogy hány pont csúszhat el egy fogyókúrás döntéstől. A szakértő szerint legtöbbször nem az akaraterő hiánya miatt változtatunk életmódot, hanem azért, mert nincs elég akaraterőnk ahhoz, hogy elég erős célt tűzzünk ki magunk elé, hogy legyőzzük az önbizalomhiányunkat, mert túl nagy áldozatot kell hoznunk, és nem tudjuk, hogy megéri-e.

Ha például nem látjuk biztosan, hogy boldogabbak leszünk, ha lefogyunk, és nem is hiszünk teljesen abban, hogy egy adott diéta működni fog, akkor el sem kezdjük, vagy az első kísértésnek engedünk.

A sikerhez az akaraterő helyett a célba és a végeredmény eléréséhez szükséges eszközökbe - ebben az esetben a fogyáshoz - való szenvedélyes hitre van szükség. Ha szeretne hozzászólni, vitázni, vitatkozni vagy csak megosztani a véleményét másokkal, megteheti az nlc Facebook-oldalán. Mindig megtalálsz minket, ha kérdésed van, ha inspirációra van szükséged, vagy ha tudni szeretnéd, mi történik körülötted. Megérinti a mindennapjaidat, mert valódi nők, férfiak, testvérek, nővérek és barátok készítik. Neked, veled, neked írunk az ország legnagyobb női online magazinjában.

Az elfelejtett jelszavát könnyen kicserélheti egy új jelszóra, ha az alábbi lépéseket követi. Szűrje ki. Tényleg nem kell akaraterő a fogyáshoz Nem kell vasakarat ahhoz, hogy sikerüljön a fogyás.

Fogyás, testformálás, önfejlesztés - mindez valójában az akaraterőről szól.

Kun Gabi. Képillusztráció Forrás: iStock. Stahl Judit. Berki Krisztián. Benedek Tibor.

Fogyás, testformálás, önfejlesztés - vajon tényleg az akaraterőről szól az egész?

Alexandra Oszter. Kattintson ide a cikk kommentálásához. Impresszum Média Ajánlat Felhasználási feltételek Adatvédelem Kapcsolat. Az általános iskolában 4 évig kézilabdáztam, ezalatt sajnos tönkrement a térdízületem és a csuklóm.

A középiskolában kezdtem el úszni, amit több-kevesebb sikerrel gyakoroltam. A középiskola után fogyni akarnak, és lefelé mennek a lejtőn. Voltak olyan időszakok - de nem akaraterő csalódások -, amikor leadtam néhány kilót, de azok visszajöttek. A középiskola alatt rendszeresen kerékpároztam. A főiskola alatt minden sport háttérbe szorult. Kivéve azt a húsz alkalmat, amikor igazolnom kellett magam, hogy be tudjam fejezni a félévet. Egyszer mégis sikerült szépen lefogynom. Nem tudom, hogy csináltam, talán az aktív dohányzás segített, vagy talán csak Norbi update fagyit ettem egy kis sajttal, nem tudom.

Mindenesetre most 27 éves vagyok és 27 kiló túlsúlyos. Hát 27 az sok, ha én ennyit fogytam volna, akkor anorexiás lennék. Nem foszthatom meg magam a jó ételektől.

További cikkek
Add a comment
Comment