•  aug. 15, 2022

Napi kalória elosztás fogyókúra idején

Magdalena Magdalena
Napi kalória elosztás fogyókúra idején

Ha hasznosnak találta a tartalmat, szavazzon a Facebook-oldalunkra. Természetes, hogy az anyagcseréje lelassul, és a fogyása akadozik. Eddig nem figyeltem a kalóriákra, csak a napi alacsony szénhidráttartalmú étrendemre egy táplálkozási szakértő által ajánlott anyagcserezavar miatt.

Figyelj a kalóriákra, ki kell számolnod a kalóriaszükségletedet, és még a kalóriaszükségleted makrotápanyag-eloszlását is ismerned kell. Így lesz a leghatékonyabb. Hé, szerény véleményem az, hogy az alapvető metabolikus kalóriák közé semmiképpen sem sorolnám a táplálékkal bevitt Kcal-t. Ha valakinek a bazálisa viszonylag létfontosságú energiaszükséglet, akkor én Kcal-t adnék hozzá. Ha ez alá a határérték alá megy, a szervezet energiatakarékossági üzemmódja léphet működésbe. A kis mennyiséget, amit megeszik, elraktározhatja.

Természetesen ezeket sem kell fánkokból szedni. Remélem, tudtam segíteni.

Szénhidrát, zsír, fehérje: mi a szerepe a makrotápanyagoknak a fogyásban?

Szóval, hogy van ez. Ismétlem, ez feltehetően nem terjed ki az alapvető anyagcserére. Ellenőrizze a beviteli adatokat. Az ésszerű befejezés az elkötelezettségre, a fogyás szükségességére, a kívánt mennyiségre is utal. Tartsa szemmel a kalóriákat, és helyezzen hangsúlyt a nagyobb aktivitásra. A mérsékelt aktivitás magában foglalja a testmozgással már elégetett kalóriákat. Azonban egyetlen futás, túra vagy séta is elégethet kcal-t. Ebben az esetben növelni kell. Köszönöm szépen. A tevékenységszámlálóról alább olvashat. A súlyozás és a besorolás az Ön döntése, amelyet az Ön táplálkozási tapasztalatai alapján módosíthat. Az általam az előző években használt kalkulátorokban úgy tűnik, hogy a kalóriák plusz adalékok esetében valamivel enyhébb értéket ad.

Én azonban szeretném elhinni. A korábbi években nagyon hatékonyan működött, kivéve néha karácsonykor, járványok idején stb. Kitartás és hit kell hozzá, és ez minden alkalommal hétről hétre próbára tette a hitemet, de egy kicsit több kitartással és idővel mindig olyan eredményekhez vezetett, amelyek elég hosszú ideig tartottak ahhoz, hogy megérje a befektetést.

Egyébként én általában hetekben számolom ki a kalóriadeficitemet. Naponta sportolok, például kerékpározom, tornázom és súlyzózom, és kevesebbet eszem, mint amennyit kell, hogy heti fél kilót fogyjak. Fél éve nem fogytam. Még a főnököm is minden egyes nap elmegy az edzőtermébe, hogy másfél órán keresztül súlyokat emeljen, guggoljon és fekvőtámaszokat végezzen. Aztán mindenhová autóval jár, ami azt jelenti, hogy a nap további 23 órájában ül vagy fekszik, és a legjobb esetben is csak sétál a kocsitól az irodáig vagy hazáig. Fogyni sem tud. Szerintem sokkal kevesebbet eszel, mint amennyire a szervezetednek szüksége van, nekem is ugyanez volt a helyzetem, tehát felhalmozod a készleteidet, ezért vagy csökkentsd a testmozgást, vagy egyél többet.

Jó reggelt, egy kilót nyomok.

További cikkek
Add a comment
Comment