•  aug. 15, 2022

Napi kalória bevitel a fogyáshoz

Magdalena Magdalena
Napi kalória bevitel a fogyáshoz

Ezek a termékek a modern étrend egyik leghizlalóbb elemei, mivel agyunk nem úgy érzékeli a folyékony kalóriákat, mint a szilárd kalóriákat. Az üdítőitalok fogyasztása tehát nem eredményezi automatikusan azt, hogy az agy más dolgokból kevesebbet eszik.

Természetesen a cukor káros következményei túlmutatnak az elhízáson. A túlzott cukorfogyasztás pusztító hatással van az anyagcsere egészségére, és növeli számos betegség kockázatát. Bár a gyümölcsökből származó kis mennyiségű természetes cukor nem jelent komoly veszélyt a testsúlyunkra, gyümölcslé formájában észrevétlenül az ideális mennyiség többszörösét is elfogyaszthatjuk, ezért legyünk óvatosak a narancslével.

Fontos továbbá, hogy kerüljük a cukros üdítőitalokat és a magas kalóriatartalmú ásványvizeket, a hozzáadott cukrot tartalmazó jégkrémeket és energiaitalokat, mivel a nyugati étrendben a folyékony cukor a legalacsonyabb kalóriaforrás. Az egyik nagyon egyszerű módja a fogyás fokozásának, ha több vizet iszunk. Ha körülbelül 8 pohár vizet iszol, ami 2 liter víznek felel meg, naponta 96 kalóriával többet égethetsz el. A vízfogyasztás időzítése azonban még ennél is fontosabb lehet, mivel csökkentheti az étkezések előtti éhségérzetet, így alapból kevesebb kalóriát fogyaszt.

Az egészséges táplálkozás és a minél több víz fogyasztása, különösen étkezések előtt, az egyik legfontosabb módja a fogyásnak. A koffeintartalmú italok, például a kávé és a zöld tea mérsékelt fogyasztása szintén hasznos lehet. Koffeintartalmuk - legalábbis rövid távon - fokozhatja az anyagcserét. Tanulmányok kimutatták, hogy a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása felgyorsíthatja az anyagcserét. Fél órával étkezés előtt fogyasztva segíthet csökkenteni a kalóriabevitelt.

Ha kevesebb kalóriát eszik, a szervezet energiát takarít meg, így kevesebbet éget el. Ez az oka annak, hogy a hosszú távú kalóriakorlátozás jelentősen csökkenti az anyagcserét. Az izomtömeg csökkenéséhez is vezethet. Mivel az izmok anyagcsere-aktívak, a kevesebb izom még tovább csökkentheti az anyagcserét. Az egyetlen bevált stratégia ennek a következménynek az elkerülésére az izmok használata.

Leginkább anaerob vagy erőnléti edzéssel. Bizonyított tény, hogy ez megakadályozhatja az izomvesztést, és megakadályozhatja az anyagcsere lelassulását a hosszú távú kalóriakorlátozás során. Természetesen, amikor fogyni próbálunk, nem csak magától a zsírtól akarunk megszabadulni, hanem jól is akarunk kinézni. Ha nem tudsz eljutni az edzőterembe, mindenképpen fontold meg, hogy otthon csinálj testsúlyos gyakorlatokat, például fekvőtámaszokat, guggolásokat, felüléseket stb.

Emellett egy kis kardiómozgás, például séta, úszás vagy kocogás nem feltétlenül csak a fogyás érdekében történik, hanem az egészségnek és a jólétnek is jót tesz. Természetesen a testmozgás számos más egészségügyi előnnyel is jár, például hosszabb várható élettartam, alacsonyabb betegségkockázat, több energia és jobb közérzet.

Az izmok rendszeres, lehetőleg 48 óránkénti edzése azért fontos, mert csökkenti az izomveszteséget és megakadályozza az anyagcsere lelassulását.

A szénhidrátbevitel csökkentése nagyon hatékony módja a fogyásnak, mivel visszafogja az étvágyat, és automatikusan arra ösztönzi Önt, hogy kevesebb kalóriát egyen.

Tanulmányok kimutatták, hogy az alacsony szénhidráttartalmú étrend körülbelül hajnali 2 óráig tarthat jóllakottan.

Napi kalóriaszükséglet a fogyáshoz

Nem kell minden ételnek alacsony szénhidráttartalmúnak lennie. Csak győződjön meg róla, hogy jó minőségű, rostban gazdag szénhidrátforrásokat fogyaszt, és az egy összetevőből álló élelmiszerekre összpontosít. Ha ragaszkodik a megfelelő élelmiszerekhez, az étrend pontos összetétele kevésbé fontos. Ha csak a szénhidrátokra figyelsz, az segíthet abban, hogy ne fogyassz többet, mint amennyit a kalóriaszükségleted megenged. A napi kalóriabevitel tehát a céljaitól és a képességeitől függ. Szeretne fogyni, hízni vagy megtartani jelenlegi alakját?

Ne feledje, hogy a kalóriabevitel csökkentése nem jelenti azt, hogy éhezteti magát. Ezt néhány egyszerű étrendi és életmódbeli változtatással érheti el. Ha úgy érzed, hogy ez nem elég, vagy túl nehéz, íme egy válogatás a testsúly szerinti termékekből, amelyek többféleképpen is segíthetnek elérni az ideális testsúlyt.

Ha szeretné tudni, hogy van-e értelme krémeket és zseléket használni a felesleges zsír csökkentésére, ez a cikk az Ön számára készült. Sokan azért nem sikerül, mert nem kapják meg közvetlen környezetük, partnerük vagy családtagjaik támogatását az egészségesebb étrendre való átálláshoz.

Még ha elszánt is vagy, hogy a legjobbat hozd ki magadból, a sikered a körülötted lévő emberek támogatásától is függ. A kreatin egy nitrogénben gazdag, négy szénatomos szerves sav.

További cikkek
Add a comment
Comment