•  aug. 15, 2022

Napi 10 km gyaloglás fogyás

Magdalena Magdalena
Napi 10 km gyaloglás fogyás

Fontos, hogy számolja, mennyi kalóriát eszik és mennyit éget el séta közben. Végül is, ha sokkal több zsírt égetsz el, mint amennyire szükséged van, akkor nem lesz kalóriadeficited. De ha fogyni akarsz, kalóriadeficitre van szükséged, és sokan azért esznek több kalóriát, mert úgy érzik, hogy több kalóriát érdemelnek, mert sportolnak - mondja Lauren Harris-Pincus táplálkozási szakértő.

Még ha szeretsz is gyalogolni, egy bizonyos ponton nyilvánvalóan nem elég a testednek, vagy egyszerűen csak olyan jó formában vagy, hogy még keményebben akarod erőltetni magad. A rendszeres gyaloglás remek módja annak, hogy fizikailag és szellemileg is fitten tartsuk a testünket, de nem ez az egyetlen mozgásforma. A kocogás vagy a futás a legmegfelelőbb, de ezt lassan és fokozatosan végezheted, de végezhetsz nagy intenzitású intervallumos edzést vagy erőnléti edzést is.

A fitneszbloggereknek van néhány igen hatásos módja arra, hogy figyelmeztessék azokat, akik csak a kalóriákat számolják. Ezért úgy döntött, hogy egy ideig más célok után néz, bár imádja a nagy ultrafutóversenyeket, amelyeken részt vett és nagy sikereket ért el. Kénytelenek vagyunk a maratoni világcsúcstartó Eliud Kipchoge futóstílusát példaként használni, hogy lássuk, milyen az, amikor látszólag könnyedén futunk gyorsabb tempót.

Itt láthatóan és láthatatlanul az erdélyi Szovátáról érkezett Fazakas Biborka, hogy megbosszulja korábbi kudarcát, egyetlen félbehagyott versenyét, az előző Ultra-Trail Hungary-t, de most sikeresen megvált, és legyőzte Papit és minden démonát. Az idő világrekord lett volna, de mivel a kísérlet mesterséges körülmények között történt, ez csak azt bizonyítja, hogy amikor minden optimális, a világ legjobb hosszútávú triatlonistái is képesek rá. Minden futó életében vannak visszaesések, séták, amelyek nem a tervek szerint alakulnak.

Ennyit fogyhatsz a gyaloglással: megmutatjuk!

Szakértői segítséggel foglalkoztunk a témával, hogy megválaszoljuk a verseny meghibásodása után felmerülő kérdéseket. Az Alapítvány munkatársai a Camp Courageous adománygyűjtő közösség, az Élmény Kaland csapatának részeként különleges sportos kihívást vállaltak a súlyosan beteg gyermekekért: májusban egy jelképes futást teljesítettek egy hatvani táborhelyre.

Sétáljon, hogy lefogyjon, de nem indul el. Lehet, hogy tévedés, Sport. Menyes Barbi Mutasd meg a cikkedet. Önt nem lehet kizárni ebből a körből. Iratkozzon fel hírlevelünkre. Hiba történt a feliratkozással, kérjük, próbálja meg újra. A testmozgás segíthet abban, hogy hosszabb és egészségesebb életet élj, de segíthet a fogyásban és a testsúly megtartásában is. Szerencsére a séta kiváló mozgásforma, amely ingyenes, kevésbé kockázatos és a legtöbb ember számára elérhető.

A gyaloglás nemcsak jót tesz, hanem az egyik legkönnyebben beilleszthető mozgásforma is a mindennapokba. Ebben a cikkben azt nézzük meg, hogyan fogyhatsz és veszíthetsz a hasi zsírból, ha gyakrabban sétálsz. A szervezetnek kalória formájában energiára van szüksége az összes olyan összetett kémiai reakcióhoz, amely lehetővé teszi a normális mozgást, légzést, gondolkodást és működést. A napi kalóriaszükséglet azonban egyénenként változik, és olyan tényezők befolyásolják, mint a testsúly, a nem, a gének és az aktivitási szint. Köztudott, hogy a fogyáshoz több kalóriát kell elégetni, mint amennyit elfogyasztunk.

Ezenkívül a fizikailag aktívabb emberek több kalóriát égetnek el. A modern élet- és munkakörnyezetben azonban a nap nagy részét ülve tölti, különösen, ha irodában dolgozik. Sajnos az ülőmunka nemcsak a súlygyarapodáshoz járul hozzá, hanem növelheti az egészségügyi problémák kockázatát is.

Ha gyakrabban sétál és többet mozog, több kalóriát égethet el, és csökkentheti ezeket a kockázatokat. Valójában már egy kilométer gyaloglás is kalóriát éget, nemtől és testsúlytól függően. Egy tanulmány azt mérte, hogy hány kalóriát égettek el azok a nem sportolók, akik gyors tempóban (3 mérföld/óra) vagy körülbelül egy mérföld/óra (5 mérföld/óra) sebességgel gyalogoltak. Azok, akik gyors tempóban futottak, átlagosan 90 kalóriát égettek el mérföldenként. Ezenkívül, bár a futás jelentősen több kalóriát égetett el, átlagosan csak körülbelül 23 kalóriával égetett el többet mérföldenként, ami azt jelenti, hogy mindkét mozgásforma jelentős hatással volt az elégetett kalóriák számára.

Ha növelni szeretné a futás intenzitását, és még több kalóriát szeretne elégetni, próbáljon meg dombon vagy enyhe emelkedőn futni. Segít megőrizni az izomtömeget Amikor az emberek kalóriát veszítenek és fogynak, gyakran veszítenek izomtömeget és zsírt. Ez káros lehet, mivel az izom anyagcsere-aktívabb, mint a zsír. Ez azt jelenti, hogy minden nap több kalóriát éget el. A testmozgás, például a gyaloglás, ellensúlyozhatja ezt a hatást azáltal, hogy a fogyás mellett megőrzi a sovány izomzatot. Ez segíthet csökkenteni a fogyás során gyakran fellépő anyagcsere-csökkenést, ami megkönnyíti az eredmények fenntartását.

Emellett csökkentheti az időskori izomlebontást, és segíthet fenntartani a nagyobb izomerő és -funkciót. A gyaloglás égeti a hasi zsírt A has körüli zsír összefügg a 2-es típusú cukorbetegség és a szívbetegség fokozott kockázatával. Valójában a cm-nél nagyobb derékkörfogatú férfiak és a 88 cm-nél nagyobb derékkörfogatú nők esetében a hasi elhízás egészségügyi kockázatnak minősül. A hasi zsír csökkentésének egyik leghatékonyabb módja az aerob testmozgás, például a gyaloglás.

Más tanulmányok, amelyek a napi egy percnyi élénk séta hatásait vizsgálták, hasonló eredményeket találtak. Javítja a hangulatot A testmozgás közismerten javítja a hangulatot. A testmozgás ugyanis bizonyítottan javítja a hangulatot, és csökkenti a stressz, a depresszió és a szorongás érzését. Ezt úgy éri el, hogy az agyad érzékenyebbé válik a szerotonin és a noradrenalin hormonokra. Ezek a hormonok enyhítik a depresszió érzését, és serkentik az endorfinok felszabadulását, amelyek boldoggá tesznek.

További cikkek
Add a comment
Comment