•  aug. 15, 2022

Molnár anikó tűvel fogyás

Magdalena Magdalena
Molnár anikó tűvel fogyás

Megdermedek a csuklómtól az ujjbegyemig. Minden ujjam és lábujjam fázik, és a plusz fokban a lábam bokától a lábujjakig fagyos. Egy vagy két lábujjam kifehéredik, csíp és elzsibbad.

Más járkálni egy rövid ujjú póló, én vagyok akár akkor pulóver, kabát, kesztyű 6 évvel ezelőtt voltam majdnem kg most vagyok 56 kg, okozta a gyermekkori elhízás. Kedves Estók Csilla. Kérdése arra utal, hogy hormonháztartását és anikónikus szív- és érrendszeri állapotát megfelelő szakemberekkel kellene ellenőriztetnie. Valami lehet a háttérben, mivel nemcsak a hőszabályozásában, hanem a lábai színében és tapintásában is változások történtek.

Én először egy érvizsgálatot javasolnék, mert a tűs elhízás okozhat például artériameszesedést, igen. Reméljük, hogy az érrendszeri és endokrinológiai vizsgálatok segítenek az okok azonosításában, és jelzést adnak arról, hogy mit kell tennie a változás érdekében. Sajnos nincsenek ilyen szakembereink, így már nem tudunk segíteni Önnek az egészségének helyreállításában. Jó napot!

A lábam,a kezem állandóan 10 fokos hideg még kesztyűben is, a végtagjaim időről időre elzsibbadnak, fogyok, meleg vízben úszáskor a lábam olyan, mintha tűvel szurkálnák.... Fáj a fejem, fáradt vagyok, száraz a bőröm. Lüktető érzést érzek a fejemben, amikor gyorsabban futok. Kedves Laci. Úgy gondolom, hogy az Ön által felsorolt tünetek megérnek egy alapos vizsgálatot. Általános szabályként azt javaslom, hogy kezdje az orvosával, aki beutalhatja Önt szív- és érrendszeri vizsgálatokra, ha szükségesnek ítéli. A jelenlegi vírusterhelés miatt azonban azt javaslom, hogy halassza el ezt a vizsgálatot.

Addig is érdemes elgondolkodni azon, hogyan javíthat az életmódján és a táplálkozásán. Nem lehetetlen, de ilyen fiatal korban kevésbé valószínű, hogy érrendszeri problémáid lesznek, ha a családban nem fordult elő ilyen állapot, és nem voltak olyan események az életedben, amelyek ezt okozhatták volna.

Sokat tehetünk az éghajlat védelméért a saját kertünkben.

Az órákig tartó tétlenség is okozhat hidegrázást a periférián, a karokban és a lábakban, ezért próbálja meg napközben időnként séta, lépcsőzés és vállmozgás révén megemelni a pulzusszámát. A végtagok zsibbadását az inaktivitás vagy az edzés során elhanyagolt nyújtás is okozhatja. A megfelelő vízfogyasztás és a vitamindús étrend szintén helyreállíthatja a tél során kimerült szervezetet, csökkentve a fáradtság és a száraz bőr tüneteit.

Ajánlom a telefonos alkalmazásokat, amelyek egy hónapon keresztül mérik a vízfogyasztást. Javaslom a reggeli és délutáni vérnyomásmérést is. Orvosai értékelni fogják a napi 2x mért eredményeket egy-két héten keresztül. A vérnyomás ingadozásai, a folyamatos csökkenés vagy emelkedés sok információt adnak nekünk. Remélem, hogy válaszom segített az okok azonosításában és a tünetek kezelésében. A kérdésem az lenne, hogy mellkasröntgen vagy szívultrahangvizsgálat kimutatja-e a mellkasrepedést. Mindkettőt másfél hónappal ezelőtt végezték el, negatív eredménnyel. Lehet most ezek alapján mellkasi intrakraniális vérzésem. Nekem negatív kardiológiai jelentésem van, de ezzel kapcsolatban is lenne egy kérdésem.

Mit jelent az, hogy nincs AR vagy PF. Hozzátenném, hogy 54 éves nő vagyok, mindkét pajzsmirigylebenyemet eltávolították pajzsmirigyrák miatt. Utókezelésként november óta pajzsmirigyhormont kell szednem, olyan dózisban, mint a pajzsmirigy túlműködés. Ennek következtében szorongásos pánikbetegségem alakult ki, amelyre 3×0,5 mg Frontint és 2×12,5 mg Aneptinexet szedek.

Nekem is alvásproblémáim vannak, alig tudok elaludni hajnali 2 óra előtt. Ezek a tünetek hirtelen jelentkeznek, intenzitásuk és időtartamuk változó. Néha körülbelül 30 percig, néha órákig tart, néha csökken és néha növekszik. Okozhatja ezeket a tüneteket a pánikbetegség és a hormonális egyensúlyhiány?

A fenti leleteken kívül júniusban voltam hasi ultrahangon és CT-vizsgálaton, de két 5 mm-es epekövön és egy 13 és egy 7 mm-es májcisztán kívül semmit sem találtak. A vérnyomásom normális, a vércukorszintem normális, a januári stressz-vércukorvizsgálat negatív volt. Milyen további vizsgálatokat javasolsz ez alapján?

Meg kellene csinálni a koponyám MRI-jét. Attól tartok, hogy valamilyen agykárosodás okozza ezeket a tüneteket. Kedves Judit A mellkasi aneurizma nem valószínű, hogy konkrét tüneteket okoz, de a szív ultrahangvizsgálatával kimutatható és azonosítható. Ha ilyen diagnózis gyanúja merül fel, a mellkas CT-vizsgálat megerősíti a diagnózist. Kérjen tanácsot orvosától, aki teljes mértékben ismeri kórtörténetét, és kérjen tanácsot a lehetséges kezeléssel kapcsolatban. Felelőtlenség lenne találgatni a pontos részletek ismerete nélkül. Mielőbbi gyógyulást kívánok.

Csak a legutóbbi terhességem vége felé jelentkezett a lábamban a kidudorodó visszeresség, és egy érsebész tanácsára kompressziós harisnyát viseltem.

További cikkek
Add a comment
Comment