•  aug. 15, 2022

Mitt kel olyankor csinalni ha fogyni akarsz

Magdalena Magdalena
Mitt kel olyankor csinalni ha fogyni akarsz

Reggel, délelőtt és kora délután több zsír- és szénhidráttartalmú ételt fogadunk el, míg estére egyre kevesebb ilyen ételt és több fehérjét szeretnénk fogyasztani. Ez egy egyszerű, de nagyon hatékony elv. Nem a mennyiség, hanem a tápanyagok összetétele a kérdés. Még csak spórolni sem kell. De nem arról van szó, hogy milyen köretet választasz hozzájuk.

Le fogok karcsúsítani

Ezért este fogyasszon sok fehérjét, és kevés szénhidrátot és zsírt, vagy egyáltalán ne egyen. Vacsoránál kerülje a kenyeret, burgonyát és rizst; válasszon sovány húst, sovány felvágottat, akár alacsony cukortartalmú kenyeret, túrót, halat, párolt zöldségeket, kazeinfehérjét stb.

Időt és erőfeszítést kell tenned. Ha egyáltalán nem mozogsz, ne gondolj nagy dolgokra: egy napi séta jó kezdet. Ha teheti, hetente háromszor járjon edzőterembe, focizzon vagy kerékpározzon minden második nap. Ha erőfeszítéseket teszel, és a sportot az életed részévé teszed, akkor a következő legjobb dolgot kapod. Ez azért fontos, mert bármilyen diétát is követsz, az legfeljebb eltünteti a felesleges kilókat, de önmagában nem ad sportos és formás testet. Ezért elengedhetetlen a testmozgás. Vannak olyan növényi rostok, amelyek valóban segíthetik, kiválthatják, megkönnyíthetik és felgyorsíthatják a fogyást.

Ezeket legalább az első hónapokban be kell illeszteni az étrendbe, de nem helyettesítik a fent említett termékeket. Ezek csak kiegészíthetik és támogathatják az életmódváltást. A kitozán és a glükomannán, más néven ördögnyelv-kivonat segíthet. A kitozán és a glükomannán olyan növényekből származó emészthetetlen rostok, amelyek számos kedvező élettani-biológiai hatással rendelkeznek: csökkentik a cukrok felszívódását, megkötik és csökkentik a zsírok és a koleszterin felszívódását. Emellett csökkentik az élelmiszerek emészthetőségét és ezáltal felszívódását. Különleges tulajdonságuk az is, hogy méretüknél többszörösét képesek elnyelni a víznek.

Ennek eredményeként megduzzadnak a gyomorban, ami azt jelenti, hogy az elfogyasztott étel tovább marad a gyomorban, ami meghosszabbítja a teltségérzetet és a jóllakottságot. Célszerű olyan terméket választani, amely ezt a két természetes hatóanyagot kombinálja. A rostok csak akkor tudják ezt a jótékony hatást kifejteni, ha naponta legalább 1 dl-rel növeled a folyadékbevitelt. A diéta fontos része, hogy elegendő mennyiségű folyékony vizet igyon. Ha keveset iszik, kezdjen el tudatosan inni akkor is, amikor nem érzi magát szomjasnak.

Lehet, hogy a tested nem ad jelzést, de biztos lehetsz benne, hogy napi egy dl víz nem elég. A hidratálásról itt olvashat többet.

A növényi rostok mellett hasznos kiegészítő lehet a karnitin szedése. Ennek többféle típusa létezik, de a diétás L-karnitin esetében az L-tartarát a jobb választás. A rossz forrásból származó kannabisz veszélyes és káros lehet, ahogy arról itt olvashat bővebben. A legfontosabb, hogy sok készítmény tartalmazhat egy D-karnitin nevű vegyületet, amely több kárt okozhat, mint hasznot.

Csak a Carnipure® logóval ellátott termékek garantáltan természetes eljárással készültek, minden más esetben a csomagolás valószínűleg szintetikus karnitint tartalmaz.

További cikkek
Add a comment
Comment