•  aug. 15, 2022

Mikor látszik a fogyás

Magdalena Magdalena
Mikor látszik a fogyás

Íme néhány dolog, amit érdemes megfontolni, ha fogyni szeretne. Az első és leggyakoribb oka annak, hogy nem fogysz, az, hogy nem megfelelő az étrended.

Mennyi idő múlva, mikor fog változást látni.

Ez jelentheti a szorosan követett, de helytelen menüt, vagy a kalóriakeretet rosszul állították be, vagy a számlálás nem elég pontos, és több száz kalóriát eszik naponta. Nagyon rossz ötlet például szemmel mérni az ételadagokat, mivel az elhízás egyik fő oka az, hogy sokan rosszul számítják ki az adagok méretét a diéta során. Ez még akkor is problémát jelenthet, ha egészséges ételeket választasz, mivel ezek sok kalóriát jelenthetnek. Sok egészséges élelmiszer, például az avokádó, a barna rizs vagy a mandula egyáltalán nem kalóriaszegény.

Bár az elfogyasztott ételek minősége fontos, nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy milyen energiát kapunk. Természetesen ez fordítva is igaz: nem csak a kalóriákról van szó. Elméletileg könnyű kevesebbet enni ugyanabból az ételből és fogyni.

Fogyni lehet hamburgerek, chipsek és pizza fogyasztásával, de ezek kalóriadús ételek, ezért a megengedett adagok kicsik, és a gyorsan felszívódó szénhidrátok étvágygerjesztő hatása miatt az ilyen diéta folyamatos koplalásnak tűnik.

Egy másik probléma lehet a testmozgás, amely nem kötelező, de erősen ajánlott minden diétában. Ebben az esetben a probléma általában az intenzitással kapcsolatos. Például egy félórás sétának nagyon élénknek kell lennie ahhoz, hogy látható eredményeket érjen el a kilók tekintetében. Egy másik tévhit a testmozgással és a fogyással kapcsolatban az, hogy csak a szív- és érrendszeri edzés eszik. Bár eleinte segít az eredmények elérésében, hosszú távon a hatékonysága néhány hét után csökken.

Ezek a monoton mozgásformák sok kalóriát égetnek el, de nem olyan mozgásformák, amelyek arra késztetik a szervezetet, hogy izmot építsen. Ezért nagyon könnyű izomveszteséget szenvedni edzés közben, ami lelassítja az anyagcserét.

Ha azonban a kardió edzést kiegyensúlyozott mennyiségű erőnléti edzéssel kombináljuk, az segíti az anyagcsere mozgásban tartását, és megakadályozza a kilók stagnálását.

Ha a diéta sok testmozgást tartalmaz, érdemes nem csak a kilókra gondolni, hiszen az izom sokkal nehezebb, mint a zsír. Jobb, ha centimétereket használunk az eredmények mérésére, mivel a szövetek térfogatának különbsége valódi különbséget jelent, még akkor is, ha a mérleg nem mutat semmit. Ezek ellenőrzése mellett hasznos lehet táplálkozási szakértő vagy személyi edző segítségét kérni, aki szintén szakértő, személyre szabott tanácsokat adhat. Ha ez nem lehetséges, fontos, hogy saját maga végezzen nagyon alapos kutatást a fogyásról.

A fogyás mellett legalább annyira fontos, hogy ne csak a kilók leadása, hanem az egészséges életmódra is törekedjünk, mivel ez segít a helyes úton maradni akkor is, ha a mérleg nem mutat eredményt. Ha csak egy olyan diétába szeretnél belevágni, amelyet már sokan kipróbáltak, és amely hosszú, tartós és látványos eredményeket hoz, nézd meg, mire esküsznek ezek a sikeres fogyókúrázó nők. Ha úgy gondolja, hogy a fogyást gátló okok közül egyik sem vonatkozik Önre, akkor egészségügyi problémáról lehet szó. Érdemes küzdeni érte!

Természetesen a sorsunk a saját kezünkben van, így a sport intenzitásának megváltoztatásával, vagy akár az étrendünk megváltoztatásával túlszárnyalhatjuk ezt a nem is annyira kőbe vésett kilószámot!

Rajtunk múlik. Mi lenne, ha más szemszögből közelítenénk meg a témát, és megvizsgálnánk, hogy mennyi testmozgásra van szükségünk, és mennyi idő alatt tudjuk leadni a leadni kívánt kilókat. A fogyáshoz szükséges edzésmennyiség kiszámítása Mennyi időbe telik a fogyás Például, ha négy hónap alatt 12 kilót szeretnénk leadni. De ha többet mozogsz, akár naponta, akkor csak alkalmanként kell kcal-t elégetned, amit egy 40 perces sétával is megtehetsz.

Összefoglalva tehát, ha 4 hónap alatt 12 kilót akarsz leadni kalóriaszegény diéta mellett, akkor olyan gyakorlatot kell választanod, amely legalább kcal-t éget el alkalmanként, ha naponta sportolsz.

Milyen hamar fog változást tapasztalni?

Ha belegondolsz, ez nem egy őrülten magas szám, és sok erőfeszítéssel jár. Minden az étrendről, a testmozgásról és a számtanról szól, ha tudod, hogy egy kiló leadásához mínusz kcal-ra van szükséged. Nem szabad kizárni ebből a körből. A legjobb diétás folyékony diéta vélemények Hogyan készítsünk gyömbéres diétás italt Egészséges diéta egy hétig Mennyi idő kell a fogyáshoz - Túraautó Természetesen a sorsunk a saját kezünkben van, így mind az edzésintenzitás, mind pedig az étrendünk megváltoztatásával leküzdhetjük a nem éppen kőbe vésett kilókat!

További cikkek
Add a comment
Comment