•  aug. 15, 2022

Mikor látom magamon a fogyást

Magdalena Magdalena
Mikor látom magamon a fogyást

Azóta havonta körülbelül 4 kilót fogytam. Most hosszú idő óta először várom a nyarat és a bikiniszezont. Kicsit ruhamániás vagyok, és élvezem, hogy szép ruhákat viselhetek ahelyett, amit fiatalabb koromban hordtam. Még most is megdöbbentő, hogy a cm-es derékméretem 76 cm-re, a 65 cm-es combom pedig 50 cm-re csökkent. Mivel egész életemben fogyókúráztam és hízni kezdtem, úgy döntöttem, hogy mostantól vigyázok magamra, és ha elértem a célomat, továbbra is kalóriadúsan fogok élni. Bár minden csak a fejemben van és akarat kérdése, az oldalt egyfajta lelkiismeretként tekintem: ha túl sokat eszem, szembesít a számokkal:D:D:D:D. Petra: 35 kg fogyás több szakaszban.

Petra Egyedül vagyok. Mindig is túlsúlyos voltam, mindent megpróbáltam, csak a testmozgást ne, így évekig látszólag semmit sem tettem a fogyás érdekében. De belül nagyon szenvedtem, és a kilók egyre csak gyűltek. Nem akartam magamat képeken nézni.

Kitöröltem mindent, ami kövérnek mutatott, így ez volt az egyetlen kép, ami megmaradt. A képen cm vagyok és 93 kg. Aztán jöttek az ünnepek, amikor lemaradtam a finom falatokról és süteményekről.

Decemberben fájdalmasan fogytam 5 kilót. A két ünnep között találtam rá erre a honlapra, amely az akaraterő és a testmozgás segítségével segített. Addig tekertem a szobabiciklivel, ameddig csak tudtam. Először alacsony fokozatban, majd növekvő intenzitással. Nyárra már tudtam kocogni. Megnöveltem a kalóriabevitelemet, és hetente többször futottam terepfutást. A súlyomat alacsonyan tartottam. Aztán jött az új év, így elkezdtem az Insanity-t. Nekem nehéz volt, ezért jól ettem, néha kicsit bűntudatosan és nassolva, de lementek a kilóim 68 kilóra.

Sikerült újra súlyzós edzéssel és kocogással tartanom. Ez egy 68 kg-os utóképet adott rólam, sajnos azóta elkezdtem az egyetemet, és 7 kg-ot híztam.

A FOGYÁS PSZICHOLÓGIÁJA

Tehát újra elindultam, és ezúttal 55 kg-ot akarok fogyni. Sandi: 13 kiló három hónap alatt. Sandi vagyok. Egész életemben fogyókúrázó voltam, és a koplalástól a csodatablettákig mindent kipróbáltam. Annyira elviselhetetlennek éreztem magam, hogy feladtam, és kétségbeesésemben az evéshez folyamodtam, és sikeresen felszedtem 80 kilót, majd valami elpattant bennem, hogy 25 évesen nem nézhetek ki így. Újévi fogadalmat tettem, hogy ha törik, ha szakad, lefogyok.

Január 4-én azzal kezdtem, hogy reggelire lemondtam a süteményekről és a kávéról. Helyette zabpelyhet ettem banánnal és chia magokkal. Aztán megfeleztem az ebéd adagomat. Vacsorára pedig csak egy fehérjeturmixot ettem. Én is ittam egy liter vizet naponta. Az első hónapban rettenetesen szenvedtem. Aztán egyre jobban belekerültem ebbe az állapotba. Heti 2x1 óra intenzív aerobic edzést is végeztem, és a napi kalóriabevitelemet egy kalóriatáblázaton követtem. De képzeld, új célt tűztem ki magam elé, varázslatos, különben cm vagyok.

Most már heti 5x edzek, a kalóriákat kisebb-nagyobb bűnökben tartom, de tartom magam hozzá. Köszönöm szépen CalorieBase. Misi: 23 kg fogyott 6 hónap alatt. Sziasztok, nem vagyok a szavak embere, ezért röviden elmesélem a történetemet. Mindig is sovány gyerek voltam, de miután leszoktam a dohányzásról és idősebb lettem, meghíztam, és soha nem vetettem meg a jó ételeket. Először is lemondtam a gluténos kenyérről, a péksüteményekről és a cukorról, kevesebbet ettem, és elkezdtem fogyni, hetente több mint 1 kg-ot.

Az életem jobbra fordult, sok zöldséget és gyümölcsöt ettem, és közel 3 liter vizet ittam naponta. Néhány hét múlva 5 kiló eltűnt, a hasfájásom megszűnt, ugyanolyan élénk és energikus voltam, mint 18 évesen.

A kalóriaszámlálás egyik napról a másikra az életem részévé vált. Eleinte szokatlan volt mindent mérni, de megszoktam és megszerettem. Teljesen gluténmentes étrenden kezdtem élni, és az életem megváltozott.

További cikkek
Add a comment
Comment