•  aug. 15, 2022

Mikor indul be a fogyás

Magdalena Magdalena
Mikor indul be a fogyás

Csökkentse a sóbevitelt, és a teste felszabadítja a felesleges vizet. Ha alacsonyan akarod tartani a súlyodat, igyál naponta 3 liter vizet... Furcsának tűnhet, hogy a folyadékbevitel a folyadékvisszatartással arányosan csökken, de ez a szervezet jutalma az optimális hidratáltságért. Végül is, ha van bőven víz, miért kellene visszatartani. Lehet, hogy azért nem fogysz, mert nem vonsz meg magadtól elég kalóriát. Ellenőrizze, hogy helyesen számol-e. Ne egy csésze vagy teáskanál alapján ítélje meg egy étel kalóriatartalmát.

Mindig használjon mérleget. Ha életed harmadik diétáján vagy, és még soha nem voltál progresszív diétán, akkor valószínűleg jóval a napi energiabeviteled alatt vagy.

Ha a szervezeted hosszú ideig éhezik, idővel képes növelni a raktározási kapacitását - ez a szervezeted védekezése az éhezés ellen. Mit kell tennie. Határozza meg a napi energiabevitelét, majd nézze meg, mennyivel van alatta. Ezután fokozatosan növelje a tápanyagbevitelt hetente körülbelül 50 kcal-val, amíg el nem éri az energiabevitel szintjét.

Ha lassan és jól csinálod, nem fogsz hízni, és a végén többet eszel, mint valaha. Az igazi zsírégetés csak ezután kezdődhet. Nőknél a menstruációs ciklus alatti vízvisszatartás stagnálást okozhat. Ilyenkor ne mérlegelje magát. Egyes gyógyszerek súlygyarapodást okozhatnak. Ha gyógyszert szed, ellenőrizze a betegtájékoztatót, és kérjen alternatívát háziorvosától, ha ezt tapasztalja.

A megfelelő edzésprogram kiválasztása bonyolult. Ez attól függ, hogy hol tart a fogyókúra során, hány kilótól szabadult meg, mennyit kell még leadnia, milyen edzéstervet és étrendet követett korábban. Általánosságban azonban az intenzív intervallumos edzés és az ellenállásos edzés a legjobb mozgásformák a fogyáshoz. Ha azonban hetek óta nem kezdett el fogyni, és intenzív edzésprogramot követett, csökkentse az erőfeszítést, mert lehet, hogy túlzásba viszi, ami lelassítja az anyagcserét.

Ez az 5 dolog befolyásolja, hogy milyen gyorsan tudod leadni a felesleges kilókat.

Kezdeti izomnövekedés a látszólagos stagnálás miatt. Gyakori, hogy az új diétázóknak az első néhány hétben nem sikerül fogyniuk, mert izomtömeget nyernek.

Ez különösen igaz, ha állóképességi edzéseket végzel. A jó hír az, hogy a testzsírszázalékod tovább fog csökkenni, így valóban fogyni fogsz, de a stagnálás csak látszólagos lesz. Előző Következő. Nagyobb kép megtekintése. Nem fogysz Először is nézd meg, mennyi ideig álltál egy helyben. Amikor mindenképpen változtatnia kell. Ha nem fogysz, annak több oka is lehet.

Ami megemeli a kortizolszintet. Ha csökkenteni szeretné a vízvisszatartás egyik fő okát, a kortizolszintet, a következőket kell tennie. Legalább minimális mennyiségű alvás.

További cikkek
Add a comment
Comment