•  aug. 15, 2022

Miért megy lassan a fogyás

Magdalena Magdalena
Miért megy lassan a fogyás

Nem tudom, te hogy vagy vele, de az én fogyásom lassú.A több százmillió diétában egy dolog közös: türelmet és kitartást igényel.

Miért olyan lassú a fogyás. A fogyásom lassú

Akár 90 napos diétát tartasz, akár a jövő héten egy miért-hétig tartó tivornyázást, a sikerhez elengedhetetlen a tartós elkötelezettség. Nem számít, milyen tempóban haladsz: 6 kilót akarsz leadni 6 nap alatt, vagy lassan haladsz, és életmódot változtatsz a célod eléréséhez. Hadd segítsek: már csak a hiba valószínűsége és a számítások miatt is ostobaság az előbbi módszert választani.

A módszert fokozatosságnak nevezik. Ez most nem az az idő, amikor arról beszélhetünk, hogy óvatosan, a fogyás lassú, és elájulsz, ha nem eszel, vagy hogy a türelem erény stb., de a megfelelő helyen és időben vagy, hogy megismerd a fogyás fokozatos jellegét.

Fogyni japán módon lehet: alapvetően a legjobb változtatások, amelyeket az egészséges életmód irányába tehetünk, a fehér liszt és a gyümölcsök kivételével minden más cukortartalom elhagyása, a növényi tejek és gyümölcs- és zöldségitalok beiktatása a mindennapokba, az alkohol visszaszorítása, a sok folyadék fogyasztása, a szénhidrátok és zsírok megfelelő kezelése, az adagok csökkentése és persze a testmozgás.

Ennyi. Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy holnap mindezt megteszem. Valószínűleg az arcomba nevetnél, és azt mondanád, hogy hagylak békén, nem tudom egyszerre megcsinálni. Micsoda öröm neked akkor. Ha az első lépésed az, hogy lemondasz a fehér lisztről, máris sokat tettél magadért és a fogyásodért. De még ha lassan fogyok is a testmozgás révén. És még akkor is, ha több gyümölcsöt és zöldséget eszik napközben. Ha csak úgy beleugrasz a mindent megehetsz királyság medencéjébe, elég könnyű belefulladni a nehézségekbe.

Egyik napról a másikra nem könnyű az óriási fogakat és a fekvést kis adag zöldségekkel és rohangálással helyettesíteni. De nem muszáj. Ekkor jön a képbe egy talán meglepő, de lényeges összetevő: a ME. Készítsen magának megfelelő tervet az új életmód elkezdéséhez. Ha kávét iszik, igyon világos tejjel. Ebédidőben bármit ehetsz, de csak keveset. Vacsorára egyen 2 almát. Ha ezt a szabályt követed, akkor 1 hónap alatt 10 kg-ot fogsz fogyni, ha otthon edzel. Semmi tészta, cukor vagy kenyér, csak barna és teljes kiőrlésű kenyér, ha feltétlenül szükséges.

A levesek és a rakott ételek jók, de csak dél és délután 3 óra között. Ne egyen egy órával edzés előtt. Edzés után mindig ehetsz húst vagy halat salátával. Este, ha nagyon éhes vagy, egyél egy könnyű túrót fahéjjal és almával. Nagyon finom!

A fogyásom lassú. Két tipp, ami segít a fogyásban, ha nem kezded el!

Újra és újra elolvastam a fenti sorokat, és tényleg nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek. Kíváncsi voltam, mit jelenthet délben az a két meg nem nevezett gyümölcs. Akár két görögdinnyét is ehetnék. Vagy talán csak két csokor ribizlit. És tényleg, a gyerekek ebédmaradékai akadályozzák a hatékony fogyást. Vajon a brit tudósok tanulmányozták-e már, hogy hány kalória van egy asztalra dobott bagelben vagy kakaóban? Végül nem tudtam szabadulni tőle, és el kellett mennem egy táplálkozási szakemberhez, mert már nem tudom komolyan venni azokat az ígéreteket, hogy havonta 10 kilót fogyok, és veszélyesnek tartom őket.

További cikkek
Add a comment
Comment