•  aug. 15, 2022

Mennyi zöld teát igyak hogy fogyjak

Magdalena Magdalena
Mennyi zöld teát igyak hogy fogyjak

Miért?

Mínusz 5 kiló az anyagcseréből

Kísérletek kimutatták, hogy a koffeintartalmú zöld tea fogyasztása 8 hónap alatt 1,5 kilóval többet segíthet fogyni, mint a koffeinmentes változat fogyasztása. De valójában mennyire van szükséged a fogyáshoz?

A zöld tea előnyei

Egy tanulmány szerint például napi 4 csésze zöld tea 8 héten át segíthet 2,5 kiló fogyásban, egy másik tanulmány pedig azt találta, hogy a zöld tea több fogyásban segít, mint bármely más fogyasztószer vagy italpor - tehát érdemes fogyasztani, különösen, ha nyári csúcsformában szeretnél lenni. Érdemes azonban nem elfelejteni, hogy a zöld tea táplálkozási előnyei akkor érvényesülnek a legjobban, ha rendszeresen, cukor, édesítőszerek és ízesítők nélkül, egészséges életmóddal összefüggésben fogyasztjuk, tehát ne várjunk nagyszerű eredményeket, ha nem sportolunk vagy nem táplálkozunk egészségesen!

Az időszakos böjt sokak számára bizonyítottan hatékony fogyókúrás módszer, de nem mindenkinek ajánlott, sőt egyesek számára veszélyes is lehet. Biztos vagyok benne, hogy ez a hat élelmiszer ismerős önnek, de talán nem is tudta, hogy ennyire károsak lehetnek önre nézve. Nyáron a zöld kertben élvezhet egy-két koktélt, de mi van, ha diétázik? Íme néhány koktél, amelyet biztonságosan ihat. Későbbi kutatások azt is kimutatták, hogy a zöld tea és a testmozgás kombinációja még inkább fokozza a szervezet anyagcseréjét.

Az eredmények meggyőzőek, és mi magunk is kipróbálhatjuk. Mivel a cél a gyors fogyás, fontos az alacsony kalóriatartalmú étrend betartása.

Az eredmények megdöbbentőek, naponta három-öt kilót is könnyen leadhatsz. Kezdetnek szabaduljon meg minden cukros és lisztes ételtől. Ez nemcsak a fogyás szempontjából fontos, hanem azért is, mert a zöld tea egyéb előnyei mellett komoly méregtelenítő hatással bír, így a szervezeted gyorsan kiüríti a méreganyagokat a diéta során, ha friss zöld salátákat és alacsony cukortartalmú gyümölcsöket fogyasztasz.

Lehetőleg naponta ötször egyél kis adagokat - ami mindig ajánlott -, és az első két főétkezésedhez és az uzsonnához igyál legalább két deciliter zöld teát, amit reggel le lehet főzni, hogy egész nap kitartson. Jó ötlet a napot egy csésze zöld teával kezdeni - kávé helyett. A teaivás mellett nagyon fontos, hogy elegendő alvást biztosítson.

A Michigani Egyetem kutatói szerint napi egy óra többlet alvás évente 6 kiló fogyást jelenthet. Ha az esztelen tevékenységet és az esztelen nassolást alvással helyettesíted, akár 6%-kal is csökkentheted a kalóriabeviteledet.

További cikkek
Add a comment
Comment