•  aug. 14, 2022

Mekkora pulzustartományban vsn zsírégetés

Magdalena Magdalena
Mekkora pulzustartományban vsn zsírégetés

Alapvetően kezdje azzal, amit élvez, és hogy milyen edzést szeretne végezni. Ha futni akarsz, és nincs egészségügyi kockázata, akkor rajta! Ha izomtömeget akarsz szerezni, vagy legalábbis valamennyit meg akarod tartani, légy óvatos a futással. Ha biztosra akar menni, végezzen helyette aerob edzéseket - gyaloglás, kerékpározás, ellipszis tréning -, amelyek alacsonyabb intenzitásúak, de ugyanolyan vagy még hatékonyabbak a zsírégetés szempontjából.

A futással elégetett kalóriákhoz képest az aerob edzés mindössze 30 perc alatt égeti el a kalóriákat, de ebben az esetben az energia főként zsírból származik, így kisebb az izomvesztés kockázata. Ez egy nagyon gyakori kérdés, és a rövid válasz: nem. Mivel az izomtömeg növeléséhez kalóriatöbbletre van szükség, nem tudod pontosan kiszámítani, hogy hány kalóriát fogsz elégetni aznap, ami izmot fog hozzáadni, de zsírt nem.

Tehát a súlygyarapodás során mindig jóval több kalóriát kell bevinni, hogy biztosabb legyen a növekedés. Ugyanez vonatkozik a fogyásra is, de fordítva. Itt inkább az egyensúlyi szint alá lövünk kalóriát, hogy a zsírégetés beinduljon és fennmaradjon. Két dolog boríthatja fel a szabályt: ha teljesen kezdő vagy, és a tested az első néhány edzésedtől olyan nagy lendületet kap, hogy a testösszetételed megváltozik. A rossz hír az, hogy ez viszonylag rövid ideig tart, és komoly kalóriatöbblet esetén a zsírégetés elkerülhetetlenül hízásnak indul, míg a nem megfelelő tápanyagbevitel lassítja a fejlődést, vagy akár vissza is fordítja azt.

Egy másik eset az, amikor valaki doppingszereket használ. A kokain elsősorban szteroid és növekedési hormon, és olyan mértékben megbontja a hormonális egyensúlyt, hogy az ember egyszerre veszíthet zsírt és nyerhet izmot. Természetesen senkinek sem ajánljuk a doppingolást, de nyilvánvalóan a versenysport része, nem csak a testépítés és a súlyemelés. Villámgyors, személyre szabott étrendet és edzéstervet kapsz. Hasi edzés. Hátizom edzés.

Kar edzés. Lábedzés. Mellkasi izmok edzése. Váll edzés. Tévhitek a táplálkozással kapcsolatban. Átverések, hamis diéták. Hülye diéták. Hirdessen nálunk kedvezményesen. Tartalomjegyzék - erről szól ez a cikk.

Fogyás futással. Ezért írtam, hogy ez a domináns energiaforrás, nem az egyetlen. A nagyon hosszú, többórás edzések során a szervezetünk elkezd szénhidrátot termelni azokból az aminosavakból és fehérjékből, amelyeket minden héten felépítünk a fogyás érdekében - az izmainkból. Ezt nevezzük glükoneogenezisnek, és azért van rá szükség, mert nem minden sejtünk képes zsírból kielégíteni energiaszükségletét, és amikor a szénhidrátraktárak kimerülnek, ezek a sejtek csak ilyen sebességgel, zsírégető bpm sebességgel tudnak glükózhoz jutni.

Az izmok számára előnyös energiaforrás nemcsak az időtől, hanem az edzés intenzitásától is függ.

Aerob módon csak oxigén jelenlétében tudunk ATP-t termelni, de egy bizonyos intenzitási szint felett ez nem lehetséges. Ez a bizonyos intenzitási szint az anaerob küszöbérték.

A helyes pulzusszám futás közben

Ráadásul csak az mp jobb kondícióban lévők tudnak keményebben dolgozni, mert ez az a küszöbérték, amely felett a tejsavszint hirtelen emelkedni kezd, tehát úgy érezzük, hogy savasodunk, zsírégető bpm akadályozza a mozgást, ezért vissza kell vennünk a terhelést, zsírégető bpm vezet zsírégető bpm visszaérünk az aerob tartományba. Az edzésben - szinte minden sportágban - ez az ingadozó intenzitás szinte mindig igaz. Vegyük például a súlyzós edzést: például egy sor guggolást végzel, és a pulzusod felszökik, majd a pihenőidő alatt visszaesik.

Vagy nézzük meg a csapatsportokat: a játékosok körbefutják a pályát, irányt váltanak, megállnak, és nem mindig ugyanolyan intenzitással mozognak. Az intervallum edzés során az intenzitás változtatása a cél.

Mit jelent pontosan a zsírégető zónában való edzés? A fentiekből következik, hogy a zsírégető zónás edzés aerob intenzitású, azaz közepesen magas pulzusszámmal, nem túl megerőltető és egyenletes, ugyanakkor viszonylag hosszú ideig tart.

A gyakorlatban általában a kardióeszközökön végzett mérsékelten intenzív edzésre utal. Hogy ez pontosan mit jelent, az elsősorban az Ön fittségi szintjétől függ. Alapvetően úgy kell edzeni, hogy a zsírégetés bpm, hogy a légzés és a beszéd még nem változik a zsírégető perimenopauza.

Az állóképességi sportolók futás közben az aerob zónában maradnak. Gondoljunk a maratoni futókra. Hogyan bírnák ki a több órás futást nagyobb intenzitással. Vegyünk néhány gyakorlati példát erre. A kardióeszközökkel olyan, mint a nehéz sebességfokozatban való munka, a nagy sebességgel való futás és bármi, amitől a pulzusod olyan magasra emelkedik, hogy úgy érzed, a szíved kihagy egy ütemet. A legegyszerűbbek közé tartoznak a guggolások, a burpees, a négyütemű fekvőtámaszok és az ugródeszkák számos változata, valamint számos kettlebell-gyakorlat. Ezeket a gyakorlatokat nem lehet túl hosszú ideig folyamatosan végezni, ezért elsősorban az intervallum edzés részét képezik, ahol az intenzív időszakokat aktív vagy teljes pihenés követi.

További cikkek
Add a comment
Comment