•  aug. 14, 2022

Lógó bőr fogyás után

Magdalena Magdalena
Lógó bőr fogyás után

Természetes, hogy a korral a bőr veszít feszességéből, a kötőszövetek gyengülnek, a szemek alatt táskák és kis szarkalábak alakulnak ki, majd ráncok, az arcok megereszkednek, a felkaron hullámos ajkak jelenhetnek meg, de a nagyobb súlyvesztés is vezethet ahhoz, hogy a bőrt nem könnyű feszessé és simává tenni.

A felső végtagok, a has, a combok vagy az arc megereszkedett bőre ellen nem lehetetlen küzdeni, és léteznek különböző technikák és bőrfeszesítő kezelések, amelyek megvédik és helyreállítják a bőr rugalmasságát és egészségét.

A bőr, mint minden függő szövet, állandó változásban van.

Megereszkedett bőr a hason és a karokon fogyókúra után

A bőrt folyamatosan terhelik olyan hatások, mint a dohányzás, a napozás, a szolárium, a stressz, a szmog, a hirtelen fogyás, a kiszáradás, sőt még a testmozgás okozta nyújtás és összehúzódás is. A rostok megnyúlnak, a közöttük lévő keresztirányú kapcsolatok megszakadnak, és körülbelül 30 éves korukig zavartalanul újraképződnek. A helyzet még rosszabbá válik a menopauza idején a nőknél és a férfiaknál, ami után a folyamat felgyorsul.

A bőr megereszkedése azonban nem csak a korral, hanem a nagyobb súlyvesztés következtében is várható.

Amikor valaki felszed néhány kilót, a bőrnek helyet kell csinálnia a zsírszövetnek, ezért a növekedéssel együtt kitágul. Az igazán látványos megereszkedés általában a rövid idő alatt bekövetkezett jelentős, akár több kilós fogyás eredménye.

A bőr megereszkedése fogyás után. Íme, hogyan lehet újra feszes!

A nagymértékű fogyás esetén a bőr rugalmas, rugalmas rétegeinek nincs elég idejük arra, hogy kövessék a test kontúrjait, így hiába csökken a zsírréteg, a bőr elvékonyodik és megereszkedik, mert nincs alatta elég szövet, amely feszesen tartaná. A fogyás intenzitása, a leadott kilók száma, az életkor és a genetikai adottságok mind befolyásolják, hogy a bőr mennyire feszesedik a fogyókúra után, de még ha néhány kilót vagy akár több mint 10 kilót is veszítesz, elkerülhetetlen, hogy nem fogsz tudatosan odafigyelni a bőrödre: a legjobb, ha már a fogyókúra alatt gondoskodsz a bőr feszesítéséről és feszesítéséről.

A változatos, alacsony zsírtartalmú, de fehérjében gazdag étrend hozzájárul a sikerhez, csakúgy, mint a jól megtervezett testmozgás, amely arra ösztönzi a testet, hogy izmot és izomszövetet építsen, amely kitölti és feszesíti a bőr alatti területet. Érdemes az otthoni súlyzós edzéseket vagy intenzív edzéseket is beépíteni a napi rutinba, és gondoskodni arról, hogy hidratált maradj.

A vízfogyasztás kulcsfontosságú a bőr rugalmassága és hidratáltsága szempontjából, ezért érdemes naponta legalább 0,5 litert inni, hogy megelőzzük bőrünk kiszáradását. Gyakori probléma a fogyókúra után a hirtelen fogyásból visszamaradt megereszkedett, megnyúlt bőr. A túl gyors fogyás mellékhatásai közé tartozik minden bizonnyal az a kellemetlenség, amely abból adódhat, hogy nem tudunk lépést tartani a fogyás ütemével. Mit tehetünk ellene. Ha még a diéta elején állsz, erősen ajánlott, hogy úgy állítsd be a diéta ütemét, hogy hetente legfeljebb 0,5 kilót fogyj.

Igen, vannak módszerek, amelyekkel ennél sokkal gyorsabban lehet fogyni. Ez a probléma. A heti 0,5 kilogrammos fogyás még mindig a szervezetünk tűrőképességén belül van, és a bőrünk is képes lépést tartani vele. Még ha csak a diéta végén jut eszünkbe, hogy a gyors fogyásnak ára van, akkor sincs minden veszve. De ne rohanjon kés alá, vannak más, olcsóbb és fájdalmasabb alternatívák is. Ahogy a testtömegünk nő, úgy nő a bőrünk felülete is, méghozzá addig, amíg szükségünk van rá. Ahogy a testfelületünk nő, úgy nő a külső bőrünk is.

Láthatod a különbséget a bőrödön, és a cigarettára költött pénzből új ruhákat vehetsz, hogy megmutasd az elért eredményeidet. A megereszkedett bőrt a testünkön még ruhákkal is el tudjuk takarni, de az arcunkon már nehezebben.

Ha van valami előnye annak, hogy leadja a felesleges kilókat, akkor az az, hogy a ráncok kevésbé lesznek észrevehetőek. Ha az arcodon is fogysz, a szemtáskák nagyobb valószínűséggel jelennek meg a szem körül.

Ebben segíthetnek az olyan természetes összetevők, mint a zab vagy a tojásfehérje egy arcmaszkban. Jót tesz a bőrnek és halványítja a ráncokat. Masszírozza bőrét naponta, hogy javítsa a vérkeringést, és rendszeresen hámlasztja - ha jót tesz a bőrével, az megjutalmazza, és önbizalmat és vitalitást sugároz.

Nem számít, milyen italokat iszol, még ha szereted is az üdítőitalokat, azok szárító hatásúak lehetnek. Igyál naponta legalább 2 liter vizet, akár citromszeletekkel is ízesítheted, mivel a megfelelően hidratált bőr kevésbé lesz petyhüdt. Csökkentse az üdítőitalok, az alkohol és a koffein fogyasztását, amennyire csak lehetséges. Az is előfordulhat, hogy a fogyókúra után a bőröd szárazabb a szokásosnál, ezért a sok víz fogyasztása mellett kívülről is megfelelően táplálnod kell a bőrödet. Nem kell drága termékekhez nyúlni, hiszen az olívaolaj és a kókuszolaj is nagyon hatékony a masszírozáshoz.

Az E-vitamin szintén feltölti a bőrt. Sajnos sok esetben még a fenti intézkedések ellenére sem tudjuk elérni a kívánt rugalmasságot. Ilyen esetekben érdemes megfontolni a hasplasztikát vagy a combok feszülő bőrének eltávolítására szolgáló plasztikai műtétet.

További cikkek
Add a comment
Comment