•  aug. 14, 2022

Kalóriaszámolásal nem tudok fogyni mi az oka

Magdalena Magdalena
Kalóriaszámolásal nem tudok fogyni mi az oka

Júliusig maradtam, aztán megnöveltem a táplálékbevitelemet, és rájöttem, hogy máris meghíztam. Heti háromszor edzek, percekig teljes testgyakorlatokat, sőt, keverem a kardió- és az erőnléti edzéseket. Most vagyok a harmadik héten, és a kalóriaszámom -0,2 kg, szerinted ez normális, vagy valamit rosszul csinálok.

Mi állította meg a fogyásomat, és mit kell tennem, hogy újraindítsam. Minden nap 1 órát sportolok, általában futok, néha tornázom. Mindig van fehérje, nemrég kezdtem el nem fehérjeturmixot inni. Nyáron rengeteg édességet szoktam enni, de pár hete teljesen abbahagytam, ami sajnos nem segített, de alig-alig indította újra a fogyásomat.

Rengeteg gyümölcsöt és zöldséget eszem, körülbelül minden nap. Nem tudom, milyen egyéb információkra van itt szükség, de a célom 48 kg. Tudom, hogy ez alacsony, de én lányként ilyen voltam, és sportolóként most is ez lenne az optimális. Mit tegyek, fogyjak, mi lehet a baj. Annak ellenére, hogy mindent úgy eszem, ahogy kellene, még mindig stagnálok. Nyáron én is elkezdtem édességeket enni, mert 1 hónap teljes stagnálás után elvesztettem a motivációmat. Azóta visszaszereztem, de annak ellenére, hogy tökéletesen táplálkozom és rendszeresen sportolok, az eredmény alig látható. Mit kell tennie. Engedelmével szeretném megosztani önökkel a történetemet, mert nem ismerek senkit, aki olyan lenne, mint én, és most tehetetlennek érzem magam.

Az én módszerem az volt, hogy 3 alkalommal edzettem, kontrolláltam a kalória- és szénhidrátbevitelemet, és napi 3 liter vizet ittam, lehetőleg liszt és cukor nélkül. Sajnos családi okok miatt abbahagytam az edzést, de nem tértem vissza a dobálózási szokásaimhoz. Továbbra sem ettem semmit, amiben liszt vagy cukor volt. Most mégis 73 kg vagyok. Novemberre szeretnék 70 alá menni, mert lesz egy bőreltávolító műtétem. Egy hónapja visszatértem a keményebb számoláshoz, és visszatértem a heti 3x 40 perces kardió vagy izzasztó edzéshez. Centiméterek lefelé centik, de a súlyom nem mozdul.

Nem akarom elsietni, megtanultam, de egy kicsit aggódom, hogy a testem megváltozott-e, vagy másképp reagál-e. Minden hasznos véleményt és tanácsot szívesen fogadok. Előre is köszönöm. Mostanában nem, csak van egy munkám. De amint lesz időm, visszahívlak, ígérem. Ma napsütéses idő van itt a bázison. A stagnálás folytatódik. De jól vagyok. Életem legjobb döntése volt, hogy csatlakoztam ehhez a helyhez. Továbbra is készítek makrókat. Nem adom fel.

Ez történik a hormonokkal, amikor fogysz.

Sok szerencsét mindenkinek. Rájöttem, hogy mi volt a probléma, lehetett a vízvisszatartás, mert kizárt, hogy most hirtelen, a hideg időjárás közeledtével napi egy kilót fogyjak. Nemcsak abbahagytam, hanem elkezdtem visszahízni. Februárban 72 voltam, ami sajnos emelkedett. Most végre visszatértem a fogyás útjára. A súlygyarapodás egyik oka az volt, hogy elkedvetlenedtem, mert mindenki megdicsért, hogy milyen jól fogytam, és úgy gondolták, hogy már nem kell olyan szigorúan követnem az étkezési tervemet.

Volt néhány sérülésem és betegségem is, amelyek megakadályoztak abban, hogy eleget mozogjak, ami természetesen kihatott a hangulatomra. Végül úgy sikerült megfordítanom a dolgokat, hogy r-ről r-re növeltem a kalóriabevitelemet, és nagyon ügyeltem arra, hogy a fehérjebevitelem megfelelő legyen.

Fogyás ellenállás kvíz.

Ami szintén változott a korábbiakhoz képest, hogy most már heti háromszor járok edzőterembe, és két másik edzést is végzek, így sokkal aktívabb lettem. Valószínű, hogy a súlygyarapodás egy része izom, de sajnos a zsírpárnák alatt még mindig nem nagyon látszik. Amikor elkezdtem, két évet adtam magamnak, hogy elérjem a normális súlyomat, ami számomra kevesebb, mint 59 kiló. Ez elég nagy visszaesést okozott nekem, de nem fogom feladni, mert úgy érzem, nincs más választásom, mint az egészséges életmód.

Már egy hónapja csinálom. 80 kg-tól kezdődően. Két héttel később 78 Harmadik hét 78,4, és azóta sem mozdult sehova, pedig minden nap pontosan azt töltöm ki, amit mondok.

A nap végén mindig marad kalória, amit felhasználhatsz. De még mindig nem fogyok.

További cikkek
Add a comment
Comment