•  aug. 14, 2022

Időszakos böjt kevés fogyás

Magdalena Magdalena
Időszakos böjt kevés fogyás

Az időszakos böjt segíthet a fogyásban, növelheti a koncentrációt és az energiát, és javíthatja a vércukorszintet a legtöbb embernél, ha biztonságosan és következetesen alkalmazzák. A kalóriák vagy az étkezési idő korlátozása számos előnnyel járhat, beleértve a fogyást és a különböző betegségek kockázatának csökkentését.

Kevés bizonyíték van azonban arra vonatkozóan, hogy az időszakos böjt milyen hatással van az idősebb felnőttek egészségére. Mi az időszakos böjt. A böjt számos vallásban és kultúrában fontos hagyomány, és évszázadok óta gyakorolják. Az utóbbi években a böjt új formákban jelent meg, új ízt adva egy régi gyakorlatnak.

Az időszakos böjtölésre összpontosító tanulmányok szintén kimutattak bizonyos előnyöket az egészség és a fogyás szempontjából 8, 9. Működik az időszakos böjtölés a fogyás érdekében. Az időszakos böjtölés során elfogyasztott kalóriák számától függően a fogyás hetente körülbelül egy-két kiló lehet, ami azt jelenti, hogy akár nyolc-tíz hétig is eltarthat, amíg jelentős súlycsökkenés tapasztalható, mondja Kristen Smith, MS, RD, a Táplálkozási és Dietetikai Akadémia szóvivője.

Minden nap fogyhatsz, ha 16 órán át böjtölsz. Mennyit fogyhatok egy év alatt az időszakos böjtöléssel. Lehet fogyni napi 16 órás böjtöléssel. Egy tanulmány szerint az időszakos böjt nagyobb súly- és zsírvesztéshez vezet elhízott férfiaknál, mint a rendszeres kalóriakorlátozás. 16 órás böjt a fogyás érdekében működik. Az időszakos böjt nagyobb súly- és zsírvesztéshez vezet az elhízott férfiaknál, mint a rendszeres kalóriakorlátozás - derül ki egy kutatásból. Egy tanulmány arról számolt be, hogy azok a férfiak, akik 8 héten keresztül követték ezt az arányt, miközben állóképességi edzést végeztek, csökkentették a zsírtömegüket.

Mennyit fogyhatok 2 hét időszakos böjtölés alatt. Az időszakos böjtölés során csak 8 órán át eszik, és a fennmaradó 16 órában böjtöl. Az időszakos böjt egy olyan étkezési terv, amely váltakozik a böjt és a rendszeres étkezés között. Győződjön meg róla, hogy kiegyensúlyozott étrendet követ, amely gyümölcsöket, zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonaféléket, egészséges zsírokat és fehérjéket tartalmaz, hogy maximalizálja az étrend lehetséges egészségügyi előnyeit.

Egyél normálisan a hét öt napján, és nincs szükség a kalóriák korlátozására. Ezután a hét másik két napján csökkentse a kalóriabevitelt a napi szükséglet negyedére. Egy rendszeres napi kalóriafogyasztó számára ez azt jelentené, hogy a kalóriabevitelt a hét két napján napi kalóriákra kell csökkenteni. Kutatások kimutatták, hogy a diéta ugyanolyan hatékony, mint a napi kalóriakorlátozás a fogyás és a vércukorszint szabályozásában a 2-es típusú cukorbetegeknél.

Egy másik tanulmány szerint a fogyókúra ugyanolyan hatékony, mint a folyamatos kalóriakorlátozás mind a fogyás, mind az anyagcsere-betegségek, például a szívbetegségek és a cukorbetegség megelőzése terén.

Az arányos diéta rugalmasságot biztosít, mert megválaszthatja, hogy melyik napon böjtöl, és nincsenek szabályok arra vonatkozóan, hogy mit és mikor kell enni a teljes kalóriát tartalmazó napokon. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a kalóriadús napokon törekedni kell a teljes értékű élelmiszerek fogyasztására, hogy maximalizálja a böjt pozitív hatásait. Nem könnyű korlátozni az étkezéseket a napi kalóriák mennyiségére, még akkor sem, ha ez csak heti két napot jelent. Ráadásul, ha túl kevés kalóriát fogyaszt, rosszul érezheti magát, vagy akár el is ájulhat.

A diéták hatékonyak lehetnek, de nem mindenkinek valók. Beszéljen orvosával arról, hogy a diéta megfelelő-e az Ön számára. Az időszakos böjt azt jelenti, hogy a hét egy vagy két egymást követő napján 24 órán át tartózkodik az étkezéstől, azaz böjtöl.

Recept vagy hozzávaló keresése

A hét hátralévő részében szabadon étkezhet, de ajánlatos változatos étrendet követni, és kerülni a túlevést. Az akár 24 órás koplalás olyan anyagcsere-változásokhoz vezethet, amelyek hatására a szervezet a glükóz helyett a zsírt használja fel energiaként. Az étkezés 24 órán át tartó kerülése nagy akaraterőt igényel, és később túlevéshez és túlevéshez vezethet.

Rendellenes étkezési szokásokhoz is vezethet. Fontos hangsúlyozni, hogy az Eat Stop Eat diétával kapcsolatban további kutatásokra van szükség, hogy meghatározzák annak lehetséges egészségügyi előnyeit és fogyókúrás tulajdonságait. Beszéljen orvosával, mielőtt kipróbálná az Eat Stop Eat-t, hogy megtudja, hatékony megoldás lehet-e az Ön számára. Ennél a diétánál minden második nap böjtölsz, de a böjtmentes napokon azt eszel, amit csak akarsz.

Más változatok azonban teljesen megtiltják az étkezést a böjti napokon. Egy randomizált kísérleti vizsgálat, amely a fent említett napi böjtöt és a napi kalóriaszűkítést hasonlította össze elhízott felnőtteknél, megállapította, hogy mindkét módszer egyformán hatékony a fogyásban.

További cikkek
Add a comment
Comment