•  aug. 13, 2022

Hogyan fogyjak hormonális hízás esetén

Magdalena Magdalena
Hogyan fogyjak hormonális hízás esetén

A hasizmok mindig dolgoznak. A hasi zsír nem csak esztétikai probléma, hanem nyomást gyakorolhat a belső szervekre is, és mindenféle betegséget okozhat. A hasi elhízás gyakran azt jelzi, hogy az illető a problémákat előre tolja, míg a hasi és hashártya elhízás inkább a problémák felhalmozódásának jele. A szélsőséges elhízással küzdő embereknek fel kell keresniük egy mentálhigiénés szakembert vagy pszichológust, és orvos vagy edző segítségét is kérniük kell.

A szakember tapintással tudja azonosítani a hiányosságokat, ami különösen fontos a már terhes nők esetében - mondja Bartha-Darabos Ivett. Természetesen a hasizmokat közvetve is fejlesztjük, hiszen a legtöbb gyakorlat elvégzésében szerepet játszanak, és ezek mind a hasizmokat erősítik és formálják, mint például a légzőgyakorlatok vagy a törzs merevítése terhelés alatt. A hasi zsír nemcsak esztétikailag zavaró, hanem komoly egészségügyi kockázatot is jelent. Átfogó cikkünkben a terület szakértőit kérdezzük az endokrin hasi elhízás okairól és a probléma megoldásáról.

Diéta életmódváltás elhízás fogyás fogyás fogyás fogyás hasi.

Nem kell sokat enni a hízáshoz - avagy bevezetés a klimaxos elhízás rejtelmeibe

Hasi elhízás: mi okozza, milyen veszélyei vannak, és mit tehet ellene. Fotó: Shutterstock. A fokozott súlygyarapodás nem csupán esztétikai probléma, hanem komoly egészségügyi probléma. A túlsúly vagy elhízás növeli a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri problémák és a rák kockázatát. Néhány ritka endokrin rendellenességtől eltekintve a hasi elhízást általában a túlzott kalóriabevitel és az ülőmunka okozza.

Az izmok állandó terhelésnek vannak kitéve, de nem állnak készen, így a sérv kockázata jelentősen megnő.

A kiegyensúlyozott és mérsékelt étrend, valamint a teljes testmozgás és a célzott gyakorlatok előbb-utóbb segítenek elérni a kívánt eredményt. A fokozatosság és az óvatosság a kulcsszavak, amelyek segítenek a biztonságos haladásban és az eredmények elérésében. Ezek is érdekesek lehetnek. Világsajtó.

Magyar zenész alkoholt ivott rajongójával, majd a mobiltelefon képernyője mögött szexelt vele, a videó vírusként terjed - Bővebben. Stahl Judit kapcsolata gyermeke apjával. A kommunikáció megkezdődött, a Tajvani-szoros puskaporos hordóvá válik.

Lehet, hogy lassan recesszióba csúszunk. A magyar válogatott térdre kényszerítette az angolokat. Mágia teliholdkor: hogyan vonzd magadhoz a vágyaidat. Diéta: hogyan működik az időszakos böjt. Bőrproblémák nyáron - mire kell figyelni a hőségben. Az online testmozgás nyáron is segít, úgyhogy kezdje el. Válassza a boldogságot. Nyári hűsítő kedvenc: tej helyett ezt tegye a kávéjába. A hasi elhízás egyszerre esztétikai probléma és a szív- és érrendszeri betegségek egyik fő kockázati tényezője, ezért a lehető leghamarabb teljes életmódváltásra van szükség.

Sem a túl alacsony, sem a túl magas testsúly nem tekinthető ideálisnak. Túlsúlyos emberek esetében a cél a testsúly és a haskörfogat normalizálása kell, hogy legyen lassú fogyás (heti 0,5-1 kg) bevezetésével. Ezzel elkerülhető a jojó-effektus, és megakadályozható, hogy a plusz kilók azonnal visszakússzanak. A sovány emberek esetében a megfelelő izom- és zsírtömeg elérése segíthet az inzulin- és női hormonszint normalizálásában. Mindkét esetben élethosszig tartó életmódváltásra van szükség, beleértve a személyre szabott étrendet, a testmozgásprogramot és a megfelelő stresszkezelést.

Bár az elhízásnak számos oka van, köztük betegségek is, az elhízás leggyakoribb oka a rossz életmód. Az ok egyszerű: súlygyarapodás akkor következik be, ha a kalóriabevitel tartósan meghaladja a testmozgással leadott kalóriákat.

A kalóriatúlfogyasztás következményei azonban egyénenként eltérőek, és a következő tényezők játszhatnak szerepet. Kétségtelenül vannak olyan családok, amelyek tagjai az átlagosnál lényegesen elhízottabbak, ami genetikai tényezőkre utal. A szociális genetika szerepe azonban még fontosabb abban, hogy mit eszünk, mint abban, hogy mivé válunk.

A családon kívül a munkahelyi és társadalmi körülmények is nagyban befolyásolják, hogy mit és mennyit iszol és eszel. Egyes kultúrákban az elhízás ma már státuszszimbólum. Sokan evéssel kezelik a hangulatukat vagy akár a kóros hangulatingadozásaikat. A szomorúság, az unalom vagy a düh leküzdésének fő módja az édességfogyasztás. Mások az elhízás okozta önértékelési problémáikat az édességek fogyasztásával gyógyítják, így zárva be az ördögi kört.

További cikkek
Add a comment
Comment