•  aug. 13, 2022

Hatékony fogyás futás nélkül

Magdalena Magdalena
Hatékony fogyás futás nélkül

A futás megmozgatja az összes izmot, és olyan gyorsan felgyorsítja a pulzusszámot, hogy a szervezet szinte azonnal elkezdi felhasználni a zsírraktárakat. De nem a futás az egyetlen módja a kalóriaégetésnek, ami jó hír azoknak, akik nem szeretnek sportolni. A megfelelően felépített kardió edzésprogramok célja az is, hogy minden izomcsoportot hatékonyan és kellőképpen kimozdítsanak a komfortzónájukból, hogy rövid idő alatt felgyorsítsák a pulzust és felgyorsítsák a szervezet anyagcseréjét. A következő gyakorlatok főként az ugráson alapulnak, ami jó edzést biztosít. A gyaloglást könnyű beilleszteni a napi rutinba, mivel szinte bárhol végezheted, inkább arról van szó, hogy adj magadnak időt.

A gyaloglás könnyen kiegészíthető más fogyókúrás gyakorlatokkal is, például a lépcsőn való felsétálással a lépcső tetejéig. Ha van kutyája, a séta biztonságos napi rutin. Kezdetben heti 30 perc gyaloglással is kezdheted.

A séták időtartamát vagy gyakoriságát fokozatosan növelheti, ahogy egyre fittebb és fittebb lesz. Az, hogy mennyi kalóriát égetsz el, nagyban függ a súlyodtól és az edzettségi szintedtől. Valójában a kocogás és a futás segíthet a káros zsigeri zsír, közismert nevén a hasi zsír elégetésében. Ez a zsírtípus, a zsigeri zsír, a belső szerveket veszi körül, és nélküle hajlamos vagy számos krónikus betegségre, például szívbetegségre és cukorbetegségre.

A kocogás és a futás egyaránt nagyszerű gyakorlat, amelyet bárhol végezhetsz, és könnyen beilleszthető a heti rutinodba. Kezdetben hetente egyszer 20-30 perc kocogással kezdheted. A cél az, hogy ne fáradj ki és ne fáradj el, hanem fokozatosan építsd fel az erődet. Ha úgy érzi, hogy a kinti futás nem tesz jót az ízületeinek és a sarkának, próbáljon meg puhább felületen, például füvön futni.

Zsírégetés futás nélkül: intenzív edzés, amely mindössze 10 percet vesz igénybe naponta.

Ezenkívül sok futópadnak van beépített párnázása, ami szintén hasznos, különösen a 40 év felettiek számára. Kerülje a betonon való futást. Futással, kocogással vagy gyaloglással ugyanannyi súlyt lehet leadni, de minél kevésbé intenzív az edzés, annál hosszabb ideig kell végezni. Fél óra futás egy óra gyaloglással egyenértékű lehet. Bár a kerékpározás szabadtéri tevékenység, hasonló hatást érhetünk el, ha zárt, biztonságos környezetben, zárt térben kerékpározunk. Azok számára, akik bizonytalanok a kerékpáron, vagy félnek a városi forgalomtól, biztosan jó okuk van arra, hogy a szobakerékpározást vagy a spin edzést válasszák. Egy 70 kg-os személynek kb.

A pontos válasz azonban az Ön testsúlyától függ. Sok szobakerékpár kijelzője mutatja, hogy mennyit tekertél, és ez hány kalóriának felel meg. Pontosabb eredményt kaphat, ha a szobakerékpáron beállíthatja a súlyát, mivel az elégetett kalóriák száma a testsúlyától is függ. Egy nagyobb testet egyértelműen nehezebb mozgatni. A kerékpározás nem csak a fogyás jó módja, de tanulmányok azt is kimutatták, hogy a rendszeresen kerékpározó emberek általános kondíciója is jobb.

A kerékpározás nem terheli a térd- és csípőízületeket, de jó módja az izmok edzésének. Jót tesz a keringésnek, és javíthatja az erek állapotát és rugalmasságát. A célod az kell legyen, hogy fokozatosan növeld az állóképességedet. Ehhez rendszeresen és megfelelő intenzitással kell edzenie. Próbálja meg elkerülni a betonon és aszfalton való futást, ehelyett igyekezzen minél többet futni és sétálni földutakon, füvön, parkokban és erdőkben, hogy csökkentse a sérülés kockázatát. Ha túlsúlyos, fontos, hogy párnázott és jó ütéscsillapítású cipőt válasszon, lehetőleg szaküzletből.

Egy idő után a cipő talpa megkeményedik, és már nem lesz olyan rugalmas, mint új korában. A cipő választás kérdése, de a futócipő egy mérföldtől egy mérföldig mindenre jó lehet. Ez a felhasználó felépítésétől és futási stílusától függ. A kopott talp, a kényelmetlen futás mind annak jelei lehetnek, hogy a lábbeli cserére szorul. Figyelj oda a táplálkozásra, ne becsüld túl a futással elégetett kalóriák számát. Próbáljon megszabadulni a felesleges kilóktól ésszerű diétával. Minden leadott kiló javítja a futásodat. Mennyi energiára van szükségünk futóként - 2.

Ebben a cikkben egy mintaétrendet is bemutatunk. Ha teheted, csatlakozz futókhoz, futóklubokhoz, vagy kérd meg barátaidat, hogy rendszeresen fussanak veled. Ez segíthet a motiváció fenntartásában. Lehet, hogy neked nincs kedved futni, de mindenkinek van.

További cikkek
Add a comment
Comment