•  aug. 13, 2022

Hatásos zsírégetés hasról tornával

Magdalena Magdalena
Hatásos zsírégetés hasról tornával

5 gyakorlat, amit otthon is megtehetsz, hogy megszabadulj a hasi zsírtól

A mennyiség nem mehet a minőség rovására. Egyre több tudományos bizonyíték van arra, hogy az intervallum edzés a leghatékonyabb aerob edzésforma a hasi zsírvesztés szempontjából. A tervezett, váltakozó intenzitású edzés után akár 24 órán keresztül hatékonyan égeti a zsírt.

Egy jól megtervezett HIIT edzés néhány perc alatt hatékonyabb lehet, mint egy lassabb, monoton 40 perces edzés. Ha hosszú szünetekkel készülsz a következő edzésre, a hasadra gyakorolt zsírégető hatás is elveszik. Bár az erőnléti edzés anaerob edzés, ha egymás után több zsírégető gyakorlatot végzel, az aerob edzés előnyeit is élvezheted.

A pulzusszámod megemelkedik, és több kalóriát égetsz el, mintha szünetet tartanál az egyes gyakorlatok között. Ráadásul az edzés utóégető hatása is kifejezettebb, így még órákkal az edzés után is a gyomrodból égeted a kalóriákat. Könnyű rákattanni az edzésre és a heti 7 alkalommal történő edzőterembe járásra, de bármennyire is csábító, azt javasoljuk, hogy ne tegye. Ha rendszeresen végez kemény, nagy intenzitású edzéseket, akkor jó eséllyel túlzásba viszi. Sajnos ez nem biztos, hogy hatékony, mivel az izmoknak pihenésre van szükségük a regenerálódáshoz és az újjáépüléshez, és ez növeli a sérülés kockázatát is.

Az ideális pihenőidő két súlyzós edzés és egy edzés között 48 óra. Ezenkívül a túlzott testmozgás az endorfinok helyett a kortizolszint emelkedéséhez vezethet, ami a lapos has fő ellensége. Hogy őszinte legyek, heti háromszor-négyszer 1 óra edzés nem elég a lapos has eléréséhez. Hogyan pótolhatja heti egy perc testmozgás a többi percet, amit ülve vagy fekve tölt. Nem meglepő, hogy a testmozgáson kívül aktív életmódot folytató emberek hasa sokkal laposabb, mint a jellemzően passzívabb életmódot folytatóké.

A szabadidődben vagy a nem edzéssel töltött napokon ne lustálkodj, menj el egy hosszú sétára, próbáld ki a falmászást, a takarítást vagy a táncot. Emlékezni fogsz a fáradtságra és a fájdalomra, amit az izmaidban érzel egy hosszú futás után. Az alsó hasizmok edzésének első módja, ha hanyatt fekszel, és a kezeidet a tarkódra vagy a törzsed mellé helyezed. Ezután keresztezze a lábát, és emelje fel őket derékszögben.

Engedje vissza a lábát a padló felé, amennyire csak tudja, és tartsa a térdeit nyújtva, de ne engedje le őket a padlóra, csak közelítse őket. Ismételje meg a gyakorlatot többször, majd pihenjen egy percet. Nézd meg ezeket a mozdulatokat is, és válaszd ki a saját edzésedet a kedvenceid közül. A cikkhez ajánlott. Lélegezzen be nyitott szájjal, miközben y-ig számol, majd lassan lélegezzen ki nyitott szájjal. A kilégzési időnek a belégzési idő kétszeresének kell lennie. Végezetül fontos megjegyezni, hogy ezek a gyakorlatok csak tökéletes egészségi állapotban lévő embereknek szólnak.

Asztmás, szív- vagy tüdőproblémákkal, lázzal vagy egyéb egészségügyi problémákkal küzdők ne végezzék ezeket a gyakorlatokat, vagy előbb konzultáljanak orvosukkal. A légzőgyakorlatok önmagukban nem fogyaszthatók, és megfelelő, alacsony kalóriatartalmú étrendet és megfelelő testmozgást igényelnek. Azonban elősegíthetik a vérkeringést és javíthatják az oxigénellátást, ami javítja a közérzetet és támogatja a hasi fogyást. Ez egy olyan téma, ami Istent most igazán érdekli. Tehát: milyen fogyókúrás kérdések foglalkoztatnak jelenleg, amelyekről szívesen olvasnál tőlem, vagy amelyekkel kapcsolatban szeretnéd a véleményemet, tanácsomat kérni.

Szerző: Katona Zoltán Posted in , technikák, tippek, trükkök Comments: 0. A legjobb 4 légzőgyakorlat, amelyek segítenek a hasi zsírvesztésben Mondanom sem kell, hogy a hasi zsír a legmakacsabb zsír, és nehéz megszabadulni tőle. Hogyan segíthet a mély légzés a fogyásban. Nézzünk néhány hasznos gyakorlatot: 1. Hasi légzés A hasi légzés segít a hasizmok hajlításában és idővel növeli a tüdőkapacitást. Hasi légzés A rekeszizomra és a tüdő alatti izmokra összpontosít. Hasi légzés A hasi légzéssel együtt végezhető.

Mi érdekli Önt. Tudassa velünk a hozzászólásokban, hogy mely cikkeket olvasta. Köszönöm, ha megteszed. A következő cikkem talán éppen erre a problémára kínál megoldást.

Tisztelettel, Katona Zoltán Életmód-tanácsadó. Értékeld ezt a bejegyzést magadnak 55 szavazat, átlag 4.84/5.

További cikkek
Add a comment
Comment