•  aug. 14, 2022

Hány kalóriát kell enni hogy fogyjak

Magdalena Magdalena
Hány kalóriát kell enni hogy fogyjak

Aztán idővel elkezdtem utálni a saját testemet, és rájöttem, hogy meg akarom változtatni magam. Nagyon erős elhatározásom volt, ami februárból eredt. Elhatároztam, hogy március elsejétől elkezdek fogyni, és ez sikerült is. Mielőtt elkezdtem, itt-ott tanácsot kértem, hogy némi képet kapjak az egészről, aztán rábukkantam erre a honlapra, és a mai napig pontosan tartom a napi kalóriabevitelemet, néha még kevesebbet is sikerül. Régebben azonban azt hittem, hogy nem tudok lemondani a kedvenc ételeimről, és már feladtam volna, de aztán előjöttem minden 5-ből eggyel.

Szóval kezdtem március 1, ma március a jelenleg 75 font kalóriát van, tettem fotó link elemzések és számomra konkrétan a gyomrom mutatja a változást. Természetesen minden nap edzek az alkalmazással a diéta mellett, ettől energikusabb lettem, könnyebben ébredek reggelente.

Minden nap megkérdeztem magamtól, miért kell fogynom? Ami miatt dühös lettem a testemre. A hasam eltakarása, az, hogy nem tudok szűkebb ruhákat viselni, és hogy többet tudok kihozni magamból. Nem is igazán a fogyás módszeréről van szó, hanem arról, hogy kitartóan csináld, amit akarsz, és nem mondom, hogy HOGYAN, de magadért, nem azért, hogy másoknak tetszést szerezz.

Hány kalóriát egyek ebédre, hogy lefogyjak - Hány kalóriát egyek ebédre?

Nincs jobb érzés az evésnél, amikor látod magadon a változást, és büszke vagy magadra. Minden fogyókúrázónak kitartást kívánok, soha ne adjátok fel, sosem késő, és ha egyszer leadtátok az első kilót, még jobban fogjátok érezni magatokat, és nem fogjátok elvesztegetni azokat a nem ehetek, amit akarok napokat. Férfi, 44 éves, cm, A napi kalóriabevitelem körülbelül , a BMR éppen a pult alatt van.

Március. Szeretném tudni, hogy mit csinálok rosszul. Ha a szervezetem kevesebb kalóriához van szokva és alkalmazkodott, mi lenne a megoldás. Még kevesebb kcal. Három hónap túlsúly sem jó ötlet, ajánlott még három hónapig tartani és stabilizálni a jelenlegi súlyt. Ezután lassan és türelmesen folytassa. A futás jót tesz az egészségnek, a szervezet hosszabb távon kevesebb energiát használhat fel, ha akarja, hatékonyabb állapotba tud váltani, csökken a stressz, csökkennek a gyulladásos reakciók, alacsonyabb lehet a vérnyomás és a nyugalmi pulzusszám.

A hipotalamusz szintű szabályozás csökkenti az alapanyagcserét, részben kompenzálva a futás során elégetett kalóriákat. Idővel az izomszövet kis mértékű növekedése segíthet, és a felhalmozódott izomszövet növelheti az alapanyagcserét. Jó úton jársz, gratulálok, de a legfontosabb, hogy mértékkel haladj.

Az évek és évtizedek során felhalmozódott súlyfelesleg fokozatosan leadható, és remélhetőleg az eredmények idővel megmaradnak. Tavaly áprilisban kezdtem el számolni a kalóriákat, és elkezdtem hetente 0,,0 kg-ot fogyni. A kiindulási súlyom, mielőtt elkezdtem fogyni, kg volt. Májustól heti háromszor kezdtem el edzőterembe járni, hogy csökkentsem az izomveszteséget. Szeptember közepéig egész jól mentek a dolgok. Aztán megállt a fogyásom. Most már 6 hónapja nem tudok továbblépni.

Először azt hittem, hogy ez egy átmeneti állapot, hogy közeleg a tél, és a szervezet felkészül rá. Most már kezdek aggódni, mert a testemnek még sok dolga van. Már egy éve nem eszem cukros dolgokat, tésztát és fehér kenyeret. Szénhidrátok Főleg hajdinát, kölest, batátát, néha basmati rizst eszem. Fehérjéből fehér halat, csirkemellet, pulykamellet, néha hetente egyszer sertésszeletet vagy marhahúst eszem. Zöldségek: káposzta, friss saláta, paprika, paradicsom, bazsalikom, petrezselyem, kapor, rukkola.

A napi kalóriabevitelem kalória. Igyekszem a nap első felében több szénhidrátot enni, a nap végén pedig kevesebbet. Mit csinálok rosszul, hogy nem fogyok. Az elmúlt egy hónapban vasárnaponként egy plusz edzésnapot iktattam be, amikor akár 50 perc kocogást is be tudtam iktatni. Van egy jelenség, amellyel sokan, akik életmódot váltanak, egy idő után találkozhatnak. Ez az alapanyagcsere adaptációja, amelyet adaptív termogenezisnek is neveznek.

Ez az, amikor az alapanyagcsere-ráta a sikeres fogyás eredményeként vártnál nagyobb mértékben csökken. Ez jelentős változás lehet, mivel sok esetben az izomtömeg-veszteséget kompenzáló edzőtermi edzés ezt nem tudja ellensúlyozni, mivel a megnövekedett izomtömeg általában növeli az alapanyagcserét. A szervezetnek időre van szüksége, hogy anyagcsere- és neurohormonálisan alkalmazkodjon az új egyensúlyhoz.

Komoly eredményt értél el, türelemmel haladhatsz előre. Régebben aktívan dolgoztam és sportoltam. Jelenleg két sérv miatt hátműtétre várok, amelyek közül az egyik sajnos megrepedt. Sajnos, már csak bizonyos gyakorlatokat tudok végezni, de a műtét körülbelül egy hónap múlva lesz. Sajnos ennyi idő alatt lehetetlen 30 kilót leadni, de megváltoztattam az étrendemet, mivel inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nálam.

Eddig 3 kiló jött le.

További cikkek
Add a comment
Comment