•  aug. 12, 2022

Ginkgo biloba kapszula fogyás

Magdalena Magdalena
Ginkgo biloba kapszula fogyás

Ha ki szeretné próbálni a ginkgo bilobát migrénre, valószínűleg nem fog ártani, de ne feledje, hogy nem biztos, hogy segít. Egyes tanulmányok szerint a ginkgo biloba javíthatja az asztma és más gyulladásos légúti betegségek, például a COPD tüneteit. Ez a ginkgo biloba gyulladáscsökkentő összetevőinek köszönhető, amelyek csökkentik a légutak gyulladását és növelik a tüdőkapacitást. A 75 ember bevonásával végzett vizsgálat a ginkgo biloba kivonat glükokortikoszteroid gyógyszeres kezelés mellett történő alkalmazását vizsgálta az asztmás tünetek kezelésére. A ginkgo bilobával kezeltek nyálában a gyulladáskeltő vegyületek szintje jelentősen alacsonyabb volt, mint azokéban, akik csak hagyományos gyógyszert kaptak.

Egy másik humán vizsgálatban a ginkgo biloba biloba-t tartalmazó kínai gyógynövénykeverékek alkalmazását értékelték a COPD tüneteinek kezelésében. A köhögés és a hörghurut jelentősen csökkent azoknál, akik a gyógynövényt használták, a kontrollcsoporthoz képest a három hónapos követéskor.

Ebben a szakaszban nem lehet meghatározni, hogy ez a javulás egyedül a ginkgo biloba kapszuláknak vagy a kezelési csoportban alkalmazott egyéb gyógynövények együttes hatásának köszönhető-e. Bár ezek az eredmények biztatóak, további vizsgálatokra van szükség a ginkgo biloba értékeléséhez ebben a javallatban. Előzetes vizsgálatok szerint a ginkgo biloba segíthet a PMS fizikai és pszichés tüneteinek kezelésében is. További kutatásokra van szükség a ginkgo biloba és a PMS-tünetek közötti ok-okozati összefüggés jobb megértéséhez.

Egyes források szerint a ginkgo biloba a szexuális zavarok, például merevedési problémák vagy alacsony libidó esetén is alkalmazható. A ginkgo biloba javíthatja a vér nitrogén-oxid szintjét, ami az erek tágításával javítja a vérkeringést.

Ennek eredményeképpen a ginkgo biloba hasznos lehet a különböző szexuális diszfunkciók tüneteinek kezelésében azáltal, hogy javítja a test ezen területeinek vérellátását. Néhány tanulmány vizsgálta a ginkgo biloba alkalmazását az antidepresszánsok által okozott szexuális diszfunkció kezelésében. Az eredmények azt mutatták, hogy ezekben az esetekben a ginkgo biloba nem volt hatékonyabb, mint a placebo. Ezenkívül a ginkgo biloba és az antidepresszánsok között kölcsönhatások léphetnek fel, amelyek csökkenthetik hatékonyságukat. Egy vizsgálatban értékelték a ginkgo biloba hatását a szexuális vágyra és elégedettségre olyan nőknél, akik egyidejűleg szexuális pszichoterápiában részesültek.

A ginkgo biloba és a terápia kombinációja hosszabb távon hatásos volt a placebóhoz képest, de a ginkgo biloba önmagában nem segített. Fontos, hogy a ginkgo biloba alkalmazása előtt konzultáljon orvosával.

A legtöbb felnőtt esetében a ginkgo biloba használatával járó kockázat viszonylag alacsony, de néhány esetben ez nem így van.

Mi a ginkgo biloba?

Ha allergiás az alkilfenolokat tartalmazó növényekre, vagy bizonyos gyógyszereket szed, ne szedjen ginkgo bilobát. Lehetséges mellékhatások: hányinger, hasmenés, szédülés, fejfájás, gyomorfájás, kiütés, allergiás reakció.

Ginkgo Biloba előnyei

A Ginkgo bilobának káros kölcsönhatásai lehetnek bizonyos gyógyszerekkel. Egyes kölcsönhatások növelhetik a vérzés kockázatát. A ginkgo bilobával kapcsolatos vizsgálatok egyik hiányossága, hogy a dózis nincs standardizálva. A legtöbb bizonyíték azonban arra utal, hogy a napi mg-os adagok megfelelőek. Nincs egyértelműen meghatározott maximális adag, de bölcs dolog alacsonyabb adaggal kezdeni, és később növelni azt a tolerancia eléréséhez. A legtöbb vizsgálatban nem vizsgáltak napi mg-nál nagyobb adagokat, ezért valószínűleg nem tanácsos ezt a mennyiséget túllépni. A Ginkgo biloba erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, és javítja a vérkeringést.

Ezek a tulajdonságok együttesen számos testrendszerre és betegségre lehetnek hatással, bár a háttérben még mindig van tennivaló. Bár a ginkgo bilobát évszázadok óta használják, funkciója nem teljesen ismert. A rendelkezésre álló kutatások nagy része ellentmondásos vagy nem meggyőző, és ezt fontos szem előtt tartani.

Mint minden gyógynövény-kiegészítő esetében, a szedése kockázatokkal jár. A Ginkgo biloba súlyos egészségügyi komplikációkat okozhat, ha Ön allergiás vagy bizonyos gyógyszereket szed. Ha ginkgo biloba szedését fontolgatja, kérjük, először konzultáljon orvosával. Iratkozzon fel hírlevelünkre. Fő kategória Deskriptorok Ginkgo biloba. A ginkgo biloba 12 pozitív tulajdonsága Ginkgo biloba termékek A ginkgo biloba 12 pozitív tulajdonsága A következő megállapítások az interneten közzétett tudományos kísérletek és teszteredmények eredményei, de nem a termékeink teszteléséből levont következtetések.

Erős antioxidáns tartalom Ginkgo biloba levelek A ginkgo biloba számos egészségügyi előnye antioxidáns tartalmának köszönhető. A Ginkgo biloba erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek a szabad gyökök károsító hatásaival küzdenek, és ezek állhatnak egészségügyi előnyei mögött. A Ginkgo biloba azon képessége, hogy csökkenti a különböző állapotok által okozott gyulladást, lehet az egyik oka a sokféle egészségügyi gyakorlatnak.

A Ginkgo biloba az erek tágulásának elősegítésével serkentheti a vérkeringést, ami hatással lehet a rossz vérkeringéssel járó betegségek kezelésére. Nem lehet arra következtetni, hogy a ginkgo biloba gyógyítja az Alzheimer-kórt és a demencia más formáit, de bizonyos esetekben segíthet, de valószínűnek tűnik, hogy a hagyományos kezelések mellett történő alkalmazása növekedni fog. Egyes tanulmányok szerint a ginkgo biloba javíthatja a szellemi teljesítményt egészséges embereknél, de az adatok nem következetesek.

Egyes tanulmányok szerint a ginkgo biloba segíthet a szorongás kezelésében, bár ez valószínűleg antioxidáns tartalmának köszönhető. A ginkgo biloba gyulladáscsökkentő hatása segíthet a depresszió kezelésében, de további kutatásokra van szükség. Néhány előzetes tanulmány arra utal, hogy a ginkgo biloba serkentheti a szem véráramlást, de nem feltétlenül javítja a látást, ezért további kutatásokra van szükség. Mivel a ginkgo biloba fokozza a véráramlást és csökkenti a gyulladást, hatékony lehet bizonyos típusú fejfájások kezelésében.

További cikkek
Add a comment
Comment