•  aug. 12, 2022

Fogyókúra után izületi gyulladás

Magdalena Magdalena
Fogyókúra után izületi gyulladás

Vagy hogy hányszor esett már túlzásba, mert valaki megkínálta egy ropogós kenyérrel vagy egy tábla csokoládéval. Újszülötteknél ezek szóba sem jöhetnek.

Ezért gondolom én is, akárcsak a neves fitneszszakértő, Jorge Weight Loss Cruise, hogy 3 óránként kisebb adagokat kell enni. Az internet és a babákról és anyákról szóló könyvek sokasága előtt gyakorlatilag mindenki azt ajánlotta tapasztalatból, hogy a babákat háromóránként kell etetni. És mielőtt kiborulnál, nem fogsz hízni, ha napi ötszöri étkezést fogyasztasz, hanem fogyni fogsz, és enyhíted az ízületeid terhelését. Ez csökkenti az ízületi fájdalmakat, és még a porcok romlását is lelassítja.

Ez különösen akkor igaz, ha az ízületek egészségét szem előtt tartva választja ki az ételeket. És ha a megfelelő táplálékkiegészítőket is szeded, pillanatok alatt legyőzheted az ízületi gyulladást. Azonban figyelmeztetném Önt, hogy csak akkor fog fogyni, ha túlsúlyos.

Ellenkező esetben csak fittebb leszel, miközben megtartod az optimális súlyodat. A napi kalóriabevitel függ az életkortól, a nemtől, a magasságtól, a testsúlytól és a napi aktivitási szinttől is. De nyugodt lehetsz, hogy nem kell kalóriákat számolnod. Ossza fel a szokásos napi bevitelt öt étkezésre. Ha óvatos vagy, hamarosan rájössz, hogy még akkor is ugyanannyi kalóriát eszel, mint korábban, ha naponta ötször étkezel.

Ha rendszeresen kisebb adagokat eszik, a vércukorszintje egyenletes marad. Nem lesznek nagy ingadozások, és nem fogsz éhesnek érezni. Mert mire az étel felszívódik és a benne lévő energia elfogy, addigra már küldöd az utánpótlást.

Fogyás ízületi fájdalom

Tehát a tested folyamatosan zsírt éget. De ha mondjuk csak naponta háromszor eszik, vagy ne adj' isten, még ritkábban, akkor a vércukorszintje vadul ingadozni fog. Az étkezés után jóval emelkedik, majd csökkenni kezd, és mivel a szervezet nem tudja, mikor kap újra energiát, elkezdi elraktározni azt. Ahelyett, hogy zsírt égetne, elraktározza azt a sovány napokra.

A legrosszabb része az, hogy elkezdi használni az izmaidat az energiához, miközben a zsír felhalmozódik körülötted. Más szóval, ha éhezteted magad, ismét hozzájárulsz az osteoarthritis gyorsabb kialakulásához.

A raktározott zsír súlygyarapodáshoz vezet, ami megterheli az ízületeket. De az izomtömeg is csökken. Az ízületeket segítő izmok, amelyek támogatják a testtartást és a mozgást. Soha nem voltam a böjtölés híve, de ennek fényében azt javaslom, hogy te se tedd.

Többet ártasz az ízületeidnek, mint használsz. Mielőtt beszélnék a testmozgásról, ami nemcsak fontos, hanem elengedhetetlen az egészséges ízületekhez, vagy arról, hogy milyen ételeket kell vagy nem kell enni, fontos, hogy az alapokat jól megtanuljuk és beépítsük a napi rutinunkba. Ezért beszéltem korábban az ivóvíz fontosságáról.

Ezért tartottam fontosnak, hogy beszéljünk arról, hogyan étkezzünk rendszeresen. Most arra szeretném kérni önöket, hogy kombinálják ezt a két szokást, a vízivást és a napi ötszöri étkezést.

A következő receptet ajánlom. Meg fogsz lepődni, hogy pusztán a babapocak-módszer követése által le fogod adni a plusz kilókat, ha vannak, és még az ízületeid is egyre jobban fogják érezni magukat. Természetesen nem állhatunk meg itt az életmódváltás útján, ha vissza akarjuk állítani az ízületek teljes egészségét. Jövő héten tehát a bababarlang alapjaira építkezünk.

Mielőtt elrontanám a szórakozását azzal, hogy megkérem, hogy rendszeresen mozogjon, és megmondom, milyen legyen az étrendje, szeretnék más előkészületeket is tenni. Így nyertél magadnak egy kis időt, hogy mentálisan felkészülj az életmódváltásra.

Pontosan tudom, milyen nehéz fenntartható életmódváltást végrehajtani. Nem könnyíti meg a helyzetet az sem, hogy tudod, hogy ezzel segítesz az ízületeidnek. Tudom, mert én is átéltem ezt, és nem egyik napról a másikra tettem túl magam rajta. De ha egyszer megtanulod követni ezeket az irányelveket, egyáltalán nem nehéz betartani őket.

Ha azonban növelni szeretné a sikeres és fenntartható fogyás esélyét, vagy meg akarja tartani jelenlegi súlyát, kövesse ezt az útmutatót. Amint a túlsúly lekerül az ízületeiről, azok fellélegeznek, és egészségesebbek lesznek. Meglepetésemre tanulmányok kimutatták, hogy az étkezési napló vezetése elősegíti a fogyást. Ez azért van, mert azok az emberek, akik rendszeresen feljegyzik, hogy mit és mikor esznek, jobban odafigyelnek arra, hogy mit esznek, és ezért nem esznek többet a kelleténél. És egészségesebben is esznek!

Még ha nem is láttad a filmet, akkor is tudsz azonosulni az imént említett gondolattal. Senkit sem hagyunk hátra. Nagyon fontos, hogy ha fogyni akarsz, vagy életmódot akarsz változtatni, akkor azt legalább egy emberrel együtt tedd.

Így támogatni tudjátok egymást, amikor valamelyikőtök feladja.

További cikkek
Add a comment
Comment