•  aug. 12, 2022

Fogyókúra 120 kg felett

Magdalena Magdalena
Fogyókúra 120 kg felett

Természetesen minden diéta hatékonyabb, ha testmozgás kíséri. Természetesen a testmozgás sokkal kockázatosabb, ha túlsúlyos vagy. A futás vagy a túl intenzív testmozgás nem ajánlott, mivel mozgásszervi problémákat, fogyást vagy rossz kardiopulmonális funkciókat okozhat.

A fokozatosság a kulcs.

Hogyan lehet több mint 100 kilót veszíteni - Diéta + tanácsadás

Eleinte elég, ha minden este néhány percet sétálsz, majd egyre hosszabb ideig sétálsz. Ezután egy kicsit növelheted a tempót, 120-nál, ahogy fogysz. Az úszás nagyon hatékony mozgásforma. Az úszás nagyon jót tesz a testednek, nem számít, mennyi időt töltesz úszással, és nem számít, milyen kilót választasz, nagyon jót tesz a testednek. Ha van kerékpárja, a könnyű pedálozás is egészséges, de csak akkor, ha nem lejtős terepen pedálozik, és nem terheli meg a térdét. Minél többet fogysz, annál több testmozgást tudsz elviselni. Ne erőltesse meg magát, sétáljon vagy ússzon addig, amíg jól érzi magát.

Ne égjen ki, és győződjön meg róla, hogy nincsenek ízületi vagy csontfájdalmai. Az edzőtermi edzés is nagyon hasznos lehet, de ha jelentősen túlsúlyos, csak személyi edző segítségével kezdje el használni a kardióeszközöket és a súlyzókat.

A több mint 20 kg-os túlsúly több mint kozmetikai probléma. A mérlegen mutatkozó kilók mellett az elhízás alvászavarokat, horkolást, hát- és nagyízületi fájdalmakat, fokozott izzadást, állandó hőérzetet, gyakori bőrfertőzéseket, nappali álmosságot és depressziót is okozhat.

Ha a fenti tünetek bármelyikét észleli, a legjobb, ha orvoshoz fordul. Már egy kis súlycsökkenés is segíthet a tünetek enyhítésében. Általánosságban elmondható, hogy a diéta korlátozása, a testmozgás növelése és az étkezési szokások megváltoztatása segít.

Számos tényező növelheti az elhízás kockázatát, többek között az öröklődés, a genetikai tényezők, a családi szokások, az életkor, a dohányzásról való leszokás, valamint a társadalmi és gazdasági körülmények. A fogyás sikeres lehet, ha követi ezt a néhány tippet. A fenti étrend csak egy általános példa. Ha Ön súlyosan túlsúlyos, forduljon orvosához és dietetikushoz, hogy személyre szabott étrendet állítson össze. Konzultáljon egy gyógytornásszal vagy személyi edzővel is, aki segíthet a megfelelő edzésprogram kialakításában!

A legszerencsésebbek nem lehetnek 5 kilónál többel túlsúlyosak. A kevésbé szerencséseknek egy kilót kellene fogyniuk. Aztán ott vannak a súlyosan elhízottak, akik számára a túlsúly nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi problémát is jelent. Ezeken az embereken szeretnénk segíteni. Mérei Kata Diéta életmódváltás elhízás diéta diéta diéta diéta diéta diéta diéta diéta diéta diéta diéta diéta diéta elhízás túlsúly. Fotó: Shutterstock. Ezek is érdekelhetik Önt. Világsajtó. Egy magyar zenész alkoholt ivott rajongójával, majd a mobiltelefon vécéje mögött szexelt vele, a videó azóta vírusként terjed - További részletek!

Hogyan veszíthetsz több mint egy kilót - Diéta + Tanácsok

További cikkek
Add a comment
Comment