•  aug. 11, 2022

Fogyni szeretnék mennyi kalóriát egyek

Magdalena Magdalena
Fogyni szeretnék mennyi kalóriát egyek

Természetesen a diéta mellett minden nap edzettem az alkalmazással, amitől energikusabb lettem, és reggelente könnyebben ébredtem. Minden nap megkérdeztem magamtól, hogy mi késztetett arra, hogy lefogyjak. Mi késztetett arra, hogy fogyni akarok a testemben. A hasam eltakarása, az, hogy nem tudok szűkebb ruhákat hordani, és hogy többet tudok kihozni magamból.

Nem igazán a fogyókúrás módszerről van szó, hanem arról, hogy van-e kitartásod ahhoz, hogy azt csináld, amit akarsz, és itt most arra mutatok rá, nem arra, hogy KI, csak magadért csináld, ne azért, hogy másoknak örömet okozz. Nincs jobb érzés annál, mint amikor látod magadon a kívánt változást, és büszke vagy magadra. Minden fogyókúrázónak kitartást kívánok, soha ne adjátok fel, sosem késő, és ha már ledobtátok az első kilót, még jobban fogjátok érezni magatokat, és nem fogjátok elvesztegetni azokat a nem ehetek, amit akarok napokat.

Férfi, 44, cm, Körülbelül mennyi a napi kalóriabevitelem, a számológépem szerint a BMR-em egy kicsit alatta van. Március. Szeretném tudni, mit csinálok rosszul. Ha a szervezetem kevesebb kalóriához van szokva és alkalmazkodott, mi lenne a megoldás. Még kalória kevesebb kcal. Továbbá, ha három hónapig nem volt túlsúlyos, akkor ajánlott további három hónapig fenntartani és stabilizálni a jelenlegi súlyát. Ezután lassan és türelmesen haladjon előre. A futás jót tesz az egészségednek, a szervezeted hosszabb távon kevesebb energiát használhat fel, ha akarsz, hatékonyabb állapotba tudsz váltani, kevésbé leszel stresszes, csökkennek a gyulladásos reakciók, alacsonyabb lehet a vérnyomás és a nyugalmi pulzusszám.

A hipotalamusz szintű szabályozás csökkenti az alapanyagcserét, részben kompenzálva a futás során elégetett kalóriákat. Idővel az izomszövet kis mértékű növekedése segíthet, és a felhalmozódott izomszövet növelheti az alapanyagcserét. Jó úton jársz, gratulálok, de a legfontosabb, hogy mértékkel haladj. Az évek és évtizedek során felhalmozódott súlyfelesleg fokozatosan leadható, és remélhetőleg az eredmények idővel megmaradnak. Tavaly áprilisban kezdtem el számolni a kalóriákat, és heti 0,,0 kg-ot fogytam.

A kiindulási súlyom, mielőtt elkezdtem fogyni, kg volt. Májustól heti háromszor kezdtem el edzőterembe járni, hogy csökkentsem az izomveszteséget. Szeptember közepéig egész jól mentek a dolgok. Aztán megállt a fogyásom.

Most már 6 hónapja ragadtam. Először azt hittem, hogy ez egy átmeneti állapot, hogy közeleg a tél, és a test felkészül a raktározásra. Most már kezdek aggódni, mert még rengeteget kell dolgoznom a testemen. Már egy éve nem eszem cukros dolgokat, tésztát vagy fehér kenyeret. Szénhidrátok Főleg hajdinát, kölest, batátát, néha basmati rizst eszem. Fehérjéből fehér halat, csirkemellet, pulykamellet, néha hetente egyszer sertésszeletet vagy marhahúst eszem.

Zöldségek: káposzta, friss saláta, paprika, paradicsom, bazsalikom, petrezselyem, kapor, rukkola. A napi kalóriabevitelem kalória.

Igyekszem a nap első felében több szénhidrátot enni, a nap végén pedig kevesebbet.

Le akarok fogyni. Én eszem. Ne egyél. Mennyit kell enni.

Mit csinálok rosszul, ami megakadályozza a fogyásomat. Az elmúlt hónapban vasárnaponként egy plusz edzésnapot iktattam be, amikor akár 50 perc kocogást is be tudtam iktatni. Van egy jelenség, amellyel sokan, akik életmódot váltanak, egy idő után találkozhatnak.

A kérdések kérdése, amely nélkül nincs fogyás: hány kalóriát kell ennem, ha fogyni akarok?

Ez az alapanyagcsere-ráta adaptációja, más néven adaptív termogenezis. Ebben az esetben az alapanyagcsereráta jobban csökken, mint ahogy az a sikeres fogyás esetén várható lenne. Ez jelentős változás lehet, mivel sok esetben az izomtömeg-veszteséget kompenzáló testmozgás nem tudja ellensúlyozni, mivel a megnövekedett izomtömeg általában növeli az alapanyagcserét. A szervezetnek időre van szüksége, hogy anyagcsere- és neurohormonálisan alkalmazkodjon az új egyensúlyhoz. Komoly eredményt értél el, türelemmel haladhatsz előre. Régebben aktívan dolgoztam és sportoltam. Jelenleg két sérv miatt hátműtétre várok, amelyek közül az egyik sajnos megrepedt.

Sajnos, már csak bizonyos gyakorlatokat tudok végezni, de a műtét körülbelül egy hónap múlva lesz. Sajnos ennyi idő alatt lehetetlen 30 kilót leadni, de megváltoztattam az étrendemet, mivel inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nálam. Eddig 3 kiló jött le. Remélem, hogy a műtét után már nem leszek annyira korlátozott a mozgásomban. Egyelőre megkíméllek a leírásuktól. A mi céljainkra a számos online számológép is megfelel, amelyek közül ez a személyes kedvencem. Miután kitöltötte a kalkulátort, meg fogja mondani az alapanyagcserét, a Mond dolgokról a fehérje, szénhidrát és zsír lebontásáról, egyelőre hagyja figyelmen kívül, ezekről az elkövetkező hetekben fogunk tanulni.

Mennyivel kell csökkenteni a napi bevitelt a napi szükséglethez képest. Kalóriák. Ez segít abban, hogy hetente körülbelül 0,5 kilótól szabaduljon meg.

További cikkek
Add a comment
Comment