•  aug. 12, 2022

Fogyást segitő eszköz has

Magdalena Magdalena
Fogyást segitő eszköz has

A fogyasztói berendezések egy másik típusa a masszázsberendezések. Legyen szó cellulitisz- vagy zsírcsökkentésről, a masszírozók nagy sikert aratnak.

Ki ne szeretné őket fogyókúrára használni. Könnyű és kényelmes, és ha működik, akkor miért ne. A probléma az, hogy ha tényleg meg akarsz szabadulni a zsírpárnáktól, és nem is vagy hajlandó pénzt költeni rá, akkor nem érdemes beruházni egy masszírozóba, mert sajnos nem olyan hatékonyak, mint sokan gondolják. A kézi masszírozók, amelyeket zsírégetőknek vagy csiszológépeknek neveznek, csak helyi rezgő masszírozók, amelyek, bár azt állítják, hogy képesek lebontani a lerakódott zsírsejteket, valójában nem azok, mivel elvileg a zsírsejteket célozzák meg.

A masszázskészülék azonban legfeljebb a véráramlást serkentheti, ami segíthet a zsírsejtek leadásában, de valószínűbb, hogy csak a zsírsejtek egyébként megnövekedett anyagcsere-hulladékát távolítja el. A zsírsejtek mérete folyamatosan változik: ha energiát tárolnak, akkor megnőnek, ha pedig a tárolt zsírt kell felhasználniuk, akkor zsugorodnak.

Ezért van az, hogy a zsírsejtek méretét megváltoztató beavatkozások a területet ugyanúgy jojó-diétává teszik, mint ahogy az ismételt diétázás az egész testet jojó-diétává teszi. Más szóval, amíg egy adott zsírégető módszert használsz, észreveheted a változást, de amint abbahagyod, minden visszatér, és még az idősebb korban is egyre kevesebb eredményt látsz.

A kezelt terület a használatot követő napon frissebbnek és feszesebbnek tűnik, de ez csak a véráramlás pillanatnyi fokozódásának köszönhető. Ha szigorú diétához és edzésprogramhoz, valamint különböző keringésfokozó krémekhez adod hozzá, akkor némi javulást érhetsz el, de ez nagyon kevés ahhoz képest, hogy mennyibe kerülhetnek ezek az eszközök.

Ha valódi, látható, centiméterekben mért fogyást szeretne elérni, akkor ezt nem várhatja el egy zsírégető masszázstól.

A készülék stimulálja a mozgatóidegeket, ami azt jelenti, hogy elektromos impulzusokat küld az izmoknak. Ez elméletileg olyan munkára készteti az izmaidat, mintha edzenél, így megerőltetés nélkül dolgozhatsz az izmaiddal. Szigorú diéta és rendszeres testmozgás nélkül semmi. Ez a fajta fogyókúrás gép inkább a testformálásra, az izomtömeg növelésére, de kevésbé a zsírcsökkentésre szolgál. Más szóval, a fogyás kiegészítéseként használhatók a vizuális hatékonyság javítására a kontúrok kiemelésével.

Karcsúsítás, fitness

Az EMS-eszközök használatának eredményei szintén csak átmeneti jellegűek, mivel a masszázseszközöknél leírtakhoz hasonlóan hatásuk az izomfejlesztés és csak korlátozott mértékben a zsírsejtek csökkenése, amelyek használatuk abbahagyásával hamarosan visszatérnek eredeti méretükre.

Más szóval, a hatás csak átmeneti, és nincs tartós hatása. Sajnos a fogyasztói ultrahangos készülékeknek mondott eszközök többsége is abba a kategóriába tartozik, amely a fent említett ideiglenes hatást biztosítja, és semmiképpen sem hoz tartós eredményt. Csak a kavitációs ultrahang, amely szintén ultrahangot használ, de más módon, képes tartós zsírcsökkentést és ezáltal kontúrozást nyújtani, amelyről a következő részben olvashat bővebben.

De miről is beszélünk, ha nem beszélünk a kavitációs ultrahangról. A fogyasztói ultrahangkészülékekben egy bizonyos ultrahangfrekvencia, egészen pontosan 1 MHz, akár 5 cm mélyen is képes behatolni a bőr alá, így például a cellulitisz csökkentésére is alkalmas. Ezenkívül az ultrahang frekvenciája lehetővé teszi, hogy az alkalmazott aktív krémek mélyebbre hatoljanak, növelve hatékonyságukat. Ez azonban nem azt jelenti, hogy látványos fogyást okoznak, hanem azt, hogy egyszerűen csak csökkentik a cellulitisz mennyiségét.

Az ultrahangos csiszológépek használatával csökkentheti a cellulitot, és a kozmetikumokat mélyebbre juttathatja a kezelt területre. Azonban nem lehet hosszú távú fogyást elérni súlyvisszaszerzés nélkül, mert nem képes eltávolítani a zsírsejteket. Összességében a fogyasztható eszközök kategóriája lehetővé teszi a teljes testre kiterjedő vagy lokális fogyást, de az eredmények soha nem tartósak.

Ez azért van, mert a lebontott zsírt eltávolítják a zsírsejtekből, de bármikor kiújulhat, és sajnos ki is újul. Egyáltalán lehetséges a tartós fogyás zsírleszívás nélkül?

További cikkek
Add a comment
Comment