•  aug. 12, 2022

Fogyással a szívbetegség ellen

Magdalena Magdalena
Fogyással a szívbetegség ellen

BHP Jóindulatú prosztata hiperplázia. Calicivírus-fertőzés. Cisztás fogyás fibrosis mucoviscidosisban. Cluster fejfájás. Fekélyes vastagbélgyulladás és fekélyes vastagbélgyulladás. Csalánkiütés és csalánkiütés. Csontelhalással járó csontritkulás. Csontritkulás csontritkulás szívbetegség. Dengue-vírus fertőzések. Érrendszeri betegségek és eljárások. Fáradtság, fáradtság. Ínygyulladás, ínyvérzés, ínygyulladás. Pharyngitis pharyngitis. Gerincferdülés. Skoliózis Skoliózis. Porckorongsérv vagy porckorongsérv, ami a helyes elnevezés. Gombás bőrbetegség. Hányás, hányinger. Hasi fájdalom, hasi fájdalom.

Csökkentse a diófélék fogyasztásával a cukorbetegség és a szívbetegség kockázatát!

Hasnyálmirigy-gyulladás. Here varikocele. Hiperaktivitás, ADHD. impotencia, merevedési zavar. Inzulinrezisztencia IR. Irritábilis bél szindróma IBS.

Az iskolaérettség orvosi értékelése. Climax, menopauza, menopauza. Köszvényes arthritis urica. Legionárius betegség legionella fertőzés, legionellózis. Cöliákia. Hepatitis hepatitis. A szív szabályos ritmusát biztosító szinuszcsomó nem működik, és a pitvarok kaotikus, szabálytalan elektromos aktivitása veszi át a szív összehúzódásainak irányítását. A kamrák szabálytalan ritmusban és általában túl gyorsan húzódnak össze.

Mivel a szív nem pumpál megfelelően, a szívben vér van, és vérrögök képződnek. Ha egy vérrög felszabadul, az elérheti az agyat, és stroke-ot okozhat. A kezeletlen vagy nem megfelelően kezelt pitvarfibrilláció olyan szövődményekhez vezethet, mint a szívelégtelenség vagy a stroke - a legsúlyosabb szövődmény.

Gellér László egyetemi tanár, osztályvezető-helyettes, a Városmajori Városi Kórház Kardiológiai és Érgyógyászati Osztályának vezetője, a Magyar Kardiológiai Társaság elnökségi tagja. A stroke-ot okozhatja a szívből származó vérrög, az úgynevezett embólia, amely főként a bal pitvarban és a pitvari függelékben fordulhat elő. A pitvarfibrilláció négy-ötszörösére növelheti a stroke kockázatát. A központilag fűtött otthonok korában nincs szükségünk zsírrétegre, hogy megvédjen minket a hidegtől, az autók és a tömegközlekedés mindenhová eljuttat minket gyaloglás nélkül, a rengeteg gép és berendezés pedig megkímél minket a nehéz fizikai munkától.

Egyeseknél ez a mechanizmus jobban működik, mint kellene: egy elhízott ember akár egy évnyi energiát is elraktározhat zsír formájában. Erre a következtetésre jutott egy 50 nőn végzett hatéves vizsgálat. A kutatók megállapították, hogy két óra tévénézés 25%-kal növeli az elhízás és 14%-kal a cukorbetegség kockázatát. Érdekes módon a kockázat nagysága még akkor is hasonló volt, ha a dohányzást vagy az étrendet is figyelembe vették. Tehát nem csak a tévénézésről van szó, a megnövekedett kockázatot a nassolás vagy a székben ülés is okozza, amelyek káros hatásait a következőkben tárgyaljuk.

A kutatók megállapították, hogy az ülőmunkát végzők kockázata ugyanolyan hosszú ideig tartó ülőmunkával is nőtt, de nem olyan mértékben, mint tévénézés közben. A tévénézéssel töltött ajánlott időt ezért heti 10 órára kellene korlátozni, bár például az Egyesült Királyságban az emberek átlagosan 26 órát töltenek tévézéssel hetente, míg Magyarországon 30 órát. 12 hét aerobik edzés csökkentette a vércukorszintet és a testzsírt - de nem az izomzsírt -, és javította az állóképességet. Az eredmények még jobbak voltak azoknál, akik a testmozgás mellett alacsony energiatartalmú étrendet is fogyasztottak.

Ez azért fontos, mert a hasi zsírsejtek nagyobb mérete a cukorbetegség nagyobb kockázatára utal, függetlenül attól, hogy Ön túlsúlyos-e vagy sem.

További cikkek
Add a comment
Comment