•  aug. 12, 2022

Fogyás segit a cukorbetegségre

Magdalena Magdalena
Fogyás segit a cukorbetegségre

Kezdetben a kutatók úgy gondolták, hogy a fogyás az alacsonyabb glükózszint közvetlen következménye, de az új kutatások szerint a gyógyszer a szénhidrátok felszívódásának meghosszabbításával csökkenti az étvágyat, így kevesebb kalóriát és szénhidrátot fogyasztanak. Egy cukorbetegek és kórosan elhízott emberek körében végzett kis tanulmány 28 hetes metforminhasználat után jelentős súlycsökkenést tapasztalt, természetesen megfelelő étrend mellett. Más szívkoszorúér-betegség kockázati tényezők, mint például a testsúlycsökkenés, az éhgyomri inzulin, a leptin és az LDL-koleszterin szintje szintén csökkent.

Fontos tudni, hogy bár a metformin sokat segít a cukorbetegeknek a fogyásban, az FDA nem ajánlja kizárólag az elhízás kezelésére - mondja Ferenczy Péter, a Diabéteszközpont diabetológusa. A szakértők rámutatnak, hogy a metformin önmagában nem elegendő a tartós fogyás eléréséhez vagy a normális vércukorszint eléréséhez és fenntartásához.

Személyre szabott étrendet és rendszeres testmozgást is igényel.

A fogyókúra csökkenti a glükózszintet.

A legjobb módja annak meghatározására, hogy kinek milyen típusú diétára van szüksége, a dietetikus szakemberrel való konzultáció, mivel fontos, hogy a diéta ne egy sablon szerint alakuljon, hanem vegye figyelembe az egyéni paramétereket, mint például az életkor, a munka, a fizikai aktivitás, a sport, a társbetegségek és egyéb laboratóriumi paraméterek.

Forrás. Ha Ön kevesebbet nyom, a hasnyálmirigye jobban tud reagálni a szervezet inzulinszükségletére. Egyes esetekben a fogyás elegendő ahhoz, hogy a vércukorszint visszaálljon a normális szintre, és ezáltal megszűnjön a cukorbetegség.

Ha a cukorbetegségben szenvedő személyt kezelik, és vércukorszintje normalizálódik, a fogyás általában stabilizálódik. Ha Önnél 2-es típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak, akkor jó esély van arra, hogy az alacsony szénhidráttartalmú étrend és a rendszeres testmozgás - például a Pritik Longevity Centre-ben oktatott program - egészséges, normális szintre csökkenti a vércukorszintjét. Ha azonban hízni kezdenek, vércukorszintjük emelkedhet, és visszatérhet a cukorbetegség szintjére.

Fogyás és vércukorszint Az Amerikai Diabétesz Szövetség szerint a fogyás csökkenti a vércukorszintet. Már néhány kiló leadása is segíthet a vércukorszint szabályozásában és a súlyosabb szövődmények kockázatának csökkentésében. Másrészt az alacsonyabb glükózszint alacsonyabb inzulinszintet eredményez, ami viszont fogyáshoz és a zsírtömeg csökkenéséhez vezet. A fogyás segíthet a 2-es típusú cukorbetegség jobb kezelésében és a vércukorszint ellenőrzés alatt tartásában. Az 1-es típusú cukorbetegeknek - és néhány 2-es típusú cukorbetegnek - extra inzulinra vagy más gyógyszerekre van szükségük, hogy szervezetük újra a helyes útra térjen.

Ha a cukorbetegséget kezelik, és a vércukorszint normalizálódik, a fogyás általában stabilizálódik. Ha 10%-ot veszít a súlyából, az csodákat tesz az A1C-érték csökkentésében. Másrészt a stabil vércukorszint azt jelenti, hogy a sejtek nem kapnak inzulint, ami viszont időt ad a szervezetnek arra, hogy két étkezés között zsírt égessen.

A fogyás csökkenti a glükózszintet. A fogyás csökkenti a vércukorszintet.

Mennyit kell fogynom ahhoz, hogy visszafordítsam a cukorbetegségemet. Minden olyan diéta, amely nagyon alacsony kalóriabevitelt hirdet, napi kalóriát vagy annál kevesebbet, szintén növelheti az alacsony vércukorszint és az izomtömeg elvesztésének kockázatát.

Az időszakos böjtölés hatékony módja az inzulinérzékenység javításának és a vércukorszint természetes módon történő csökkentésének. Mennyit lehet fogyni 2-es típusú cukorbetegséggel. Bizonyos esetekben a fogyás elegendő ahhoz, hogy a vércukorszint normalizálódjon, ami megszünteti a cukorbetegséget.

A vércukorszintednek megfelelően kell változtatnod az étrendeden?

Együttérzés - Fogyás cukorbetegként

Megszabadulhat a cukorbetegségtől, ha lefogy. Gyógyítható-e a cukorbetegség fogyással. Lehet fogyni 10 fontot alacsonyabb vércukorszint mellett. Már 10 vagy 15 kiló leadása is egészségügyi előnyökkel járhat, mint például: alacsonyabb vércukorszint. Alacsonyabb vérnyomás.

A fogyáshoz vezető kiegyensúlyozott étrend nemcsak a vércukorszintet javítja, hanem csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőit is. A fogyás segíthet a vércukorszint szabályozásában. A fogyás segíthet a cukorbetegek vércukorszintjének szabályozásában, különösen a túlsúlyos vagy elhízott emberek esetében. Arra azonban, hogy ez segíthet-e a betegség gyógyításában, nem tudni a választ.

Valójában, ismétlem, jelenleg nincs ismert gyógymód a cukorbetegségre. A szakértők tudják, hogy a 2-es típusú cukorbetegség remisszióba is kerülhet.

További cikkek
Add a comment
Comment