•  aug. 12, 2022

Fogyás lelki háttere e book

Magdalena Magdalena
Fogyás lelki háttere e book

Szerezze meg a kívánt vagy szükséges képesítést vagy pozíciót. Kurt Tepperwein. A túlevés csak valaminek, a fogyásnak az eredménye, amit az ember nem tud kezelni. Kiváltó okként felsorolja a lélek mélyén rejlő megoldatlan és elhanyagolt motívumokat, amelyekben a tapasztaló szenved, és nem tudja megfogalmazni, de ha tudná, kulcsmondatokba foglalná őket. A túlzott vagy elégtelen evés kompenzáció.

A pluszkilók mögött pszichológiai okok és a hozzájuk kapcsolódó kulcsszavak és magyarázatok állnak. Telhetetlen éhség a szerelemre. A gyengédség, az öröm, a háttér közelségének megtapasztalása. Egy csecsemő, aki eszik, szeretetet és gondoskodást kap. Ez az élmény egész életünkre velünk marad, és ha később úgy érezzük, hogy nem szeretnek minket eléggé, akkor többet eszünk a kelleténél, csak hogy megkapjuk. Akkor a szeretet és a biztonság délibábját tapasztaljuk meg. Nincs elveszett e-könyv. Aztán megnövelem magam, hogy végre magam felé forduljak.

Az érintés, az ölelés vágya.

Spirituális fogyás

Sajnos a nagy embereket csak kerülgetik, elkerülik és elhúzódnak. Frusztráció és félelmek, elfojtott érzelmek. Ha tudok enni, nem félek. Ilyenkor egyszerűen megnyugszom, és ez jót tesz nekem. Ekkor kezdődik a tudattalan menekülési stratégia, amelynek egyik módja a túlevés. Hamis önkép. Nem kell megváltoznom. A fejlődés, beleértve a fizikai és személyes fejlődést is, csak önképzéssel, önmagunk megváltoztatásával történhet.

Én sem szeretem a többi embert. Elegem van ebből az egészből. Ki akarok szállni. Az elvárás: fogadjatok be. Kérdezhetünk, de nem számít, hogyan és miért.

4 rejtett, pszichológiai oka az elhízásnak

Sajnos sok túlsúlyos embert nemcsak nem fogadnak el, hanem a környezetük is nyíltan diszkriminálja őket, ami csak tovább növeli a pszichológiai neheztelést és a súlygyarapodást. Hiányzik belőlük a bátorság, hogy felvállaljanak mindent, ami itt és most, a jelen pillanatban történhet és megtapasztalható. A túlsúly a saját elégtelenség, félelmek és frusztrációk elutasításának jele, annak, hogy nem illeszkedünk az énképünkbe, hogy valami más akarunk lenni, mint ami és aki vagyunk. Az elhízás nem mindig pszichológiai vagy objektív.

További cikkek
Add a comment
Comment