•  aug. 12, 2022

Fogyás kettes tipusu cukorbetegseg

Magdalena Magdalena
Fogyás kettes tipusu cukorbetegseg

Diétás szabályok a cukorbetegségre vonatkozóan. A remisszió az, amikor a vércukorszintek ismét a normál tartományba kerülnek. Ez nem jelenti azt, hogy a cukorbetegség teljesen megszűnt, ezért fontos, hogy a betegek továbbra is rendszeresen ellenőriztessék a fogyást, hogy a 2-es típusú cukorbetegség visszatérő tüneteit vagy szövődményeit időben felismerjék és kezeljék. A tanulmány kimutatta, hogy szoros összefüggés van a 2-es típusú cukorbetegség helyreállítása és az általános fogyás között.

A több mint 15 kg-ot fogyó betegek 86%-a egy év után remisszióban volt, szemben a 15 kg-nál többet fogyó betegek 57%-ával és a 15 kg-nál kevesebbet fogyók 34%-ával. A kontrollcsoportban, ahol a betegek a jelenleg elérhető legjobb cukorbetegség-kezelést kapták, de nem próbálták ki az új DiRECT testsúlykezelő programot, a résztvevők mindössze 4%-a esett vissza.

A DiRECT-módszert egy olyan kalóriaszegény diétán alapuló fogyókúrás program kidolgozására fejlesztették ki, amely a 2-es típusú cukorbetegség remissziójához és fennmaradásához vezet.

A módszer kifejlesztése két korábbi kis tanulmány eredményein alapult, amelyek elsőként szolgáltattak tiptop bizonyítékot arra, hogy az alacsony kalóriatartalmú étrend képes visszafordítani a 2-es típusú cukorbetegség lefolyását. Ezeket a vizsgálatokat a Newcastle-i Egyetemen végezték, és azt találták, hogy a résztvevők zsírtartalma mind a májban, mind a hasnyálmirigyben csökkent 8 hét kalóriaszegény diéta után. Ez segített a szervezetnek újra inzulint termelni, és így segített a 2-es típusú cukorbetegség remisszióját előidézni.

Néhány embernél a diéta hatása még 6 hónap után is érezhető volt. Az alábbi MRI-felvételeken látható, hogyan változott a 36%-os, magas diabetikus zsírszinttel rendelkező máj a kalóriaszegény diéta után. A DiRECT vizsgálatban részt vevő betegek mindegyike egyéves volt, és mindegyiküknél 2-es típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak a vizsgálat megkezdése előtti hat évben.

Minden résztvevő túlsúlyos volt, és bár nem minden 2-es típusú cukorbeteg túlsúlyos, az elhízás és a túlsúly a betegség fő kockázati tényezője.

Egészséges fogyás cukorbetegek számára.

A vizsgálatban résztvevők fele az elérhető legjobb cukorbeteg-ellátásban részesült, míg a másik fele hét héten át kalóriaszegény diétát kapott, amelyet egy hosszú távú fogyókúra követett. A napi kalóriaszegény étrend négy levesből vagy turmixból állt, amelyek minden szükséges vitamint és ásványi anyagot tartalmaztak. A diéta után a résztvevők fokozatosan visszatértek a normál étrendhez, és a szakértők segítettek nekik abban, hogy hosszú távon megőrizzék fogyási eredményeiket.

A kutatók az anyagcserét és a testzsírszázalékot is vizsgálták, hogy tisztább képet kapjanak arról, hogyan segíthet a fogyás a 2-es típusú cukorbetegség remissziójában, és hogy ez a megközelítés a jövőben a rutinszerű kezelés részévé válhat.

Az alacsony kalóriatartalmú diéta nem csodaszer, és a szakértők nem javasolják, hogy bárki orvosi felügyelet nélkül próbálja ki. Arra is figyelmeztetnek, hogy keményen meg kell majd dolgoznia azért, hogy az elért súlyt és a cukorbetegség remisszióját a későbbiekben is meg tudja tartani. Ezért nagyon fontos az egészségügyi szakember felügyelete és támogatása, amikor ezt a fajta étrendet követi. Mielőtt alacsony kalóriatartalmú diétába kezdene, fontos, hogy beszéljen orvosával, és kérjen személyes tanácsot a dietetikustól.

Fontos megjegyezni, hogy ha Ön 2-es típusú cukorbeteg is, és olyan gyógyszereket szed, mint a szulfanilurea vagy az inzulin, az alacsony kalóriatartalmú étrend növeli a hipoglikémia kockázatát.

Ez szükségessé teheti a gyógyszeres kezelés megváltoztatását és a vércukorszint gyakoribb ellenőrzését. A kutatók szerint további vizsgálatokra van szükség annak kiderítésére, hogy a DiRECT kezeléssel elért remisszió mennyire tartós, és hogyan alkalmazható a 2. típusú cukorbetegség általános kezelésére. Ha a további vizsgálatok azt mutatják, hogy a 2-es típusú cukorbetegség hosszú távon hatékonyan remisszióban tartható, az új módszer nemcsak a betegség kezelésének módját változtathatja meg teljesen, hanem emberek millióinak segíthet abban is, hogy hosszabb ideig és jobban éljenek.

Vajda Orsolya, háziorvos. A másodlagos vagy más típusú cukorbetegség az összes cukorbetegség mintegy 2%-át teszi ki. A másodlagos cukorbetegségre a cukor helyett édesítőszerek használata jellemző. Milyen édesítőszerek vagy édesítőszerek típusai ajánlottak számukra?

A 2-es típusú cukorbetegség olyan krónikus betegség, amelyben a szervezet szénhidrát-anyagcseréje zavart szenved? Az egészséges ebéd fogyasztása az ebéd kihagyása helyett fogyáshoz vezet. Ha gyorsan szeretne fogyni, logikusnak tűnhet, hogy a kalóriabevitel szigorúan korlátozza a kalóriabevitelt, vagy kihagyja az étkezéseket a kalóriák csökkentése érdekében. Bár a kalóriabevitel csökkentése elengedhetetlen a nem kívánt kilók leadásához, az étkezések kihagyása nem vezet sikeres fogyáshoz. Fogyhat, ha 2-es típusú cukorbetegségben szenved. Sőt, egy új, a The Lancet című szaklapban megjelent tanulmány szerint minél többet fogysz, annál nagyobb valószínűséggel veszítesz a 2-es típusú cukorbetegségből.

A fogyás segíthet megszabadulni a cukorbetegségtől. Egy brit kutatók által készített új tanulmány1 szerint a fogyás a 2-es típusú cukorbetegség remisszióját eredményezheti. A 2-es típusú cukorbetegség remissziója fogyás révén Tanulmányok kimutatták, hogy a jelentős fogyás - akár metabolikus műtét, más néven bariátriai műtét, akár kalóriakorlátozás révén - remisszióhoz vezethet egyes 2-es típusú cukorbetegeknél.

Az akár 10-15 kilogrammos fogyás egészségügyi előnyökkel jár, például. A vérnyomás csökkentése. A kalóriakorlátozással vagy anyagcsere-műtéttel történő fogyással kapcsolatos tanulmányok azt találták, hogy azok a 2-es típusú cukorbetegek, akiknek a beavatkozás előtt jobb volt a hasnyálmirigyük működése, nagyobb valószínűséggel vannak remisszióban.

Ha pedig 2-es típusú cukorbetegségben szenved, a fogyás akár azt is jelentheti, hogy a cukorbetegsége megszűnik. Már 6 hónapja csinálom az LCHF-et, és csökkentettem a Hba1c értékemet a normális 34-re a 43-as cukorbetegség előtti szintről, és elértem azt, amiről azt hittem, hogy jó súlya 8 kő, de nem tudom megállítani a fogyást, annak ellenére, hogy megnöveltem az étel mennyiségét, amit eszem, most 7st 5lb-ot nyomok, és nem akarok többet veszíteni.

A fogyás sikerének és a súlygyarapodás megelőzésének egyik legnagyobb akadálya, hogy a visszatérő hipoglikémiás epizódokat glükózzal, cukros italokkal vagy ételekkel kell kezelni. Az étkezések kihagyásának negatív hatásai. Ha Ön cukorbeteg, fontos, hogy rendszeresen kiegyensúlyozott ételeket fogyasszon, hogy vércukorszintje stabil maradjon. Ha Ön olyan szájon át szedhető cukorbetegség elleni gyógyszert, amely a hasnyálmirigyét inzulin vagy tényleges inzulin termelésére utasítja, és Ön késlelteti vagy kihagy egy étkezést, vércukorszintje csökkenhet. A fogyás megállíthatja a cukorbetegséget.

Ha a cukorbetegség vagy a magas vérnyomás oka a túlsúly vagy az elhízás, az alacsony kalóriatartalmú étrend és a több testmozgás segíthet a fogyásban. Miért okoz a cukorbetegség fogyást. Okoz-e a cukorbetegség fogyást a gyermekeknél. Miért fogynak a cukorbetegek?

További cikkek
Add a comment
Comment