•  aug. 12, 2022

Fogyás jojo effektus nélkül

Magdalena Magdalena
Fogyás jojo effektus nélkül

Jolán, Vid névnapja. Karácsonykor még a szigorú diétához szokott sportolók is könnyen felszedhetnek néhány kilót. Mit is mondhatnánk a fogyásról nekünk, hétköznapi embereknek. Az ünnepi időszak végével és az új év kezdetével sokan úgy döntöttek, hogy lefogynak.

Vannak, akik csak az ünnepi kilóktól szeretnének megszabadulni, és vannak, akik az egészségük vagy az önbizalmuk érdekében szeretnének túlsúlyt leadni. A karácsony utáni diétához való ragaszkodás nem mindenkinek könnyű, és különösen frusztráló lehet, ha a fogyókúra hosszú időszaka után a leadott kilók visszakúsznak. Ebben a cikkben adunk néhány hasznos tippet arra vonatkozóan, hogyan fogyhatsz az ünnepek után a jojó-effektus nélkül. Sokféle egészséges diéta és diétás trend közül választhatunk, és gyakran nehéz eligazodni bennük, mivel rengeteg téves információt tartalmaznak.

A legjobb, ha konzultál egy táplálkozási szakértővel vagy szakemberrel, aki az Ön és teste igényeihez igazítja az étrendet. Az alapján, hogy milyen ételeket szeretünk és milyeneket nem, olyan tervet dolgozhatunk ki, amely nemcsak hatékonnyá, hanem élvezetessé is teszi a fogyást. Ha először szeretné kipróbálni a diétát, több lehetőség is van. Ezek nélkül a következők. Próbáljon meg olyat választani, amit könnyen be tud illeszteni a napi rutinjába, hogy hosszú távon is ragaszkodni tudjon hozzá.

Mert a következetesség és a kitartás elengedhetetlen. A munka, a család vagy mindkettő miatt előfordulhat, hogy nincs minden nap ideje arra, hogy kimérje és elkészítse az aznapi vagy a másnapi diétás ételeket. Könnyebb lehet betartani a diétát, ha hetekkel előre megteszi a szükséges előkészületeket. Készítsen bevásárlólistát, és szerezzen be mindent, amire a következő hétre szüksége van, így nem kell aggódnia, hogy munka után a boltba kell mennie. Bizonyos ételeket akár előre is elkészíthetsz a hétvégén, és napokig frissen maradnak a hűtőben az uzsonnásdobozodban.

Így mindig lesz diétás étel ebédre vagy vacsorára, és nem kell órákat töltenie a konyhában egy fárasztó munkanap után.

A legtöbb diéta buktatója a nassolás. De fontos, hogy ne tagadd meg magadtól az összes finomságot. Mindössze annyit kell tennie, hogy talál egy egészséges alternatívát. Például a hagyományos burgonya chips helyett könnyedén készíthetsz magadnak édesburgonya chipset. Vágja vagy reszelje vékony szeletekre az édesburgonyát, majd keverje össze egy kevés olívaolajjal, sóval, borssal, rozmaringgal vagy fokhagymával, és süsse a sütőben egy percig.

A zellerszár és a sárgarépa is finom, valamint diétás snack, amelyet mártogatós mártással fogyaszthatsz, hogy helyettesítsd az olyan dolgokat, mint a nachos.

Egészséges fogyás jojó-effektus nélkül

Számos telefonos alkalmazás és személyi edzők által készített videó létezik, amelyek segítségével percek alatt elvégezhetsz egy jó kis otthoni edzést.

Érdemes minden héten mérlegre állni vagy megmérni a centimétereket, hogy lássuk erőfeszítéseink eredményét. A változás nem biztos, hogy azonnali, és a kilók könnyen fel-le mozoghatnak, különösen, ha sok súlyfeleslegtől próbálsz megszabadulni, de ez ne tántorítson el. A testsúly nyomon követése erőteljes motivációt jelenthet a diéta és az egészséges életmód fenntartásában. A legtöbbet tehetsz az egészségedért és álmaid testéért. A jojó-effektus elkerülése érdekében a célsúly elérése után is folytatni kell a diétát, és heti két-három alkalommal testmozgást is be kell iktatni a programba.

Június 15. szerda Jolán, Vid névnapja. A mai évfordulókról posztolok híreket. Egyetlen beteg sem találja meg Önt. Több beteget akarsz. Keress több pénzt a tudásoddal. Regisztráljon most ingyen, és kap egy ingyenes tőlünk Az elv az, hogy több kalóriát éget, mint amennyit fogyaszt.

További cikkek
Add a comment
Comment