•  aug. 12, 2022

Fogyás gyümölcsel és zöldséggel

Magdalena Magdalena
Fogyás gyümölcsel és zöldséggel

A legtöbb ember inkább feldolgozott élelmiszereket eszik, mint nyers ételeket, amelyek az étrendjük nagy részét teszik ki. Az előbbiek negatív hatásait súlyosbítja az egészségtelen főzés, amely megváltoztatja az élelmiszer eredeti jellegét, és a szervezet nem képes feldolgozni ennyi feldolgozott, nem természetes élelmiszert.

A rossz emésztés a szervezetben felhalmozódó, mérgező hatású salakanyagokhoz is vezet. Ha az étrend nagy része ilyen élelmiszerekből áll, a szervezet rendszeresen túlterhelődik, ami nemcsak elhízáshoz, hanem súlyos betegségekhez is vezethet. Intenzív gyümölcs- és zöldségdiétánk célja, hogy a test természetes élettani törvényszerűségei és belső mozgásai alapján a testtel együttműködve energiát szabadítson fel, mivel a fenntartható és biztonságos fogyás közvetlenül függ a szervezet rendelkezésére álló energia mennyiségétől és hatékony felhasználásától.

Az új energiával a test automatikusan munkához lát, hogy megszabaduljon a nem kívánt súlytól. Minél több energia szabadul fel, annál nagyobb a fogyás.

A módszer lényege az egész test természetes higiéniájának megteremtése, amely azon a feltevésen alapul, hogy a test önmagát tisztítja, gyógyítja és karbantartja. A természetes higiénia alaptétele, hogy a szervezet mindig az egészségre törekszik azáltal, hogy folyamatosan tisztítja magát a káros és felesleges anyagoktól.

Mivel a fogyás nem csak az evésről szól, fontos, hogy a rendszeres testmozgás is beépüljön a napi rutinba, ezért a testmozgás előtt ajánlott az energiaszerzés. Magnézium-, kálium- és mangántartalma miatt ideális része a kiegyensúlyozott étrendnek.

A nyár egyik kedvence a dinnye, amely valóban az egyik legjobb gyümölcs, amelyet a nyári melegben zöldségekkel együtt fogyaszthatunk, mivel sok folyadékot tartalmaz. Sokan nyár elején úgynevezett dinnyediétába kezdenek, de mindenkit óva intünk ettől, mert nem hosszú távú megoldás, és mivel a dinnyének magas a glikémiás indexe, ezért a mértékletesség ennél a gyümölcsnél is elsődleges. A fent említett gyümölcsök fogyasztása mellett fontos, hogy a felsorolt gyümölcsöket is mértékkel fogyasszuk. Fontos, hogy mindig nyugodt környezetben együnk, és élvezzük az ízeket, hogy gyorsabban jóllakjunk.

Ezeket a gyümölcsöket természetesen nyersen a legjobb fogyasztani, de egy változatos étrend részeként néha levesek, fagyasztott fagylaltok vagy salátákhoz adva is elkészíthetők. A legfontosabb dolog, amit nem szabad elfelejteni, hogy az elkészítés során ellenőrizzük a többi összetevő cukortartalmát, mivel nem elég, ha csak egy összetevőt használunk - minden téren ügyelnünk kell a változatosságra és a mértékletességre.

Reméljük, hogy ezzel a blogbejegyzéssel sikerült tisztáznunk a diéta alatti gyümölcsfogyasztással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, és a Zabosfai Zöldségtől kapható termékek segítségével mindenki mértékkel készülhet a nyárra. Ugrás a fő tartalomra Főoldal Blog Milyen gyümölcsöket együnk fogyókúra esetén.

Gyümölcs a diéta szolgálatában Mi a Zabosfai Zöldségeknél nem támogatjuk a drasztikus fogyókúrát. Alma A legegyszerűbb gyümölcs, de az egyik legnagyobb. Magas a rosttartalmuk is, és sem a víz, sem a rostok nem tartalmaznak kalóriát. Ez azt jelenti, hogy sokkal több gyümölcsöt és zöldséget kell ennie, ha kalóriát akar belőlük bevinni.

Ha összehasonlítunk egy adag húst ugyanolyan mennyiségű zöldséggel, érdemes megjegyezni, hogy az utóbbi sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz. Azt gondolhatja, hogy akkor több zöldséget kellene ennie. Logikusan nem. Nos, nem. Általában ugyanannyi zöldséget eszik egy étkezés alkalmával. De egy adag hús több kalóriát jelent. Ráadásul tele vannak értékes tápanyagokkal: vitaminokkal, ásványi anyagokkal, enzimekkel, rostokkal, antioxidánsokkal és fehérjékkel.

Más szóval, minden, amire a szervezetednek szüksége van. A feldolgozott élelmiszerekkel ellentétben, amelyek becsapják Önt, hogy azt hiszi, jóllakott, pedig nem kapja meg a szükséges tápanyagokat, a gyümölcsök és zöldségek nem csapják be Önt. Betartják az ígéreteiket, és mindent megadnak nekünk, amire az egészségünkhöz szükségünk van. Fontos azonban, hogy változatosan válasszon.

Az egészséges táplálkozásra való áttérést fokozatosan, a gyümölcsök és zöldségek mennyiségének fokozatos növelésével végezze el. Kezdje salátákkal, levesekkel és pörköltekkel, és fokozatosan csökkentse étrendjéből a húsokat és a feldolgozott élelmiszereket. Ki ne akarna nassolni néhány dolgot.

Fogyj le az első 20 kilót könnyedén!

Azt javaslom a fogyókúrázóknak, hogy mondjanak le a sültkrumpliról, a pulykás szendvicsekről és a nachosról, hogy napközben tápláló nassolnivalókat fogyaszthassanak. Aztán ott vannak az aszalt gyümölcsök, amelyek hihetetlenül egészségesek. Édesek, táplálóak és több energiát tartalmaznak, mint a friss gyümölcsök. Emellett csökkentik a rák és a keringési betegségek kockázatát, a magas vérnyomást, szabályozzák a koleszterinszintet és megelőzik a cukorbetegséget.

Antioxidáns tartalmuknak köszönhetően lassítják az öregedési folyamatot.

További cikkek
Add a comment
Comment