•  aug. 12, 2022

Fogyás és fájdalom okai

Magdalena Magdalena
Fogyás és fájdalom okai

Depresszió A depressziónak számos formája van. Egyesek étvágynövekedést és súlygyarapodást tapasztalnak, míg mások rövid időn belül az étvágy hirtelen csökkenését és súlycsökkenést tapasztalnak. Ha a hirtelen fogyás mellett gyakran tapasztal idegességet, fogyási szorongást vagy alvászavarokat, forduljon szakemberhez.

Emésztési problémák A hirtelen súlyvesztést gyakran a hasnyálmirigy hibás működése okozza. A gyakori hasi fájdalom, a zsíros ételek fogyasztása utáni émelygés, hányinger vagy a székletürítés és a széklet mennyiségének megváltozása mind a betegség jelei lehetnek. Akut gyomor- és bélfertőzések is okozhatnak hirtelen fogyást. Ha erre gyanakszik, forduljon orvosához, mivel a probléma csak akkor szűnik meg, ha az állapotot kezelik, de a legtöbb ember gyorsan visszahízik.

Táplálkozási problémák A tizenévesek és az idősek a leggyakrabban szenvednek a rossz táplálkozás miatti súlyos fogyástól. Az előbbiek gyakran szenvednek testképzavarban, anorexia nervosában vagy bulímiában, míg az utóbbi csoport saját testük csapdájába eshet. Ahogy öregszünk, hosszabb ideig érezzük jóllakottnak magunkat, mert a gyomrunk lassabban ürül, ezért sokan túl keveset esznek, vagy egész étkezéseket hagynak ki.

Rák Sajnos a hirtelen fogyás nem ritka rosszindulatú daganatok esetén, mivel bizonyos ráktípusok gyulladást és felszívódási zavarokat okozhatnak az emésztőrendszerben. Ha a következő tünetekkel találkozik, érdemes lehet kivizsgálni.

Nem alszol annyit, mint máskor, de állandóan gyengének, fáradtnak és kimerültnek érzed magad.

Mik lehetnek a hirtelen fogyás jelei?

Számos tanulmány szerint gyakran krónikus gyulladás okozza, mivel a sejtek nem képesek elegendő energiát termelni.

Ha az emésztőrendszerben gyulladás van, az székrekedést, hasmenést, puffadást és fokozott gáztermelést okozhat. A gyulladt bélből származó toxinok a szervezetbe szivárognak, és súlyosbítják a meglévő gyulladást az egész testben.

A legjobb étkezési trükkök a fogyáshoz - kattintson további információkért. Allergiáról akkor beszélünk, ha egy anyag indokolatlan vagy túlzott reakciót vált ki a szervezetben. Mindent tudsz az allergiát okozó anyagokról?

Hirtelen fogyás, fáradtság, ízületi fájdalom.

Tesztelje tudását. Az izom- és ízületi fájdalom szintén a krónikus gyulladás jele lehet. Ebben az esetben a zsírsejtek és az immunsejtek olyan vegyi anyagokat termelnek, amelyek csökkentik a fájdalomküszöböt, és növelik a merevséget és az érzékenységet. Az ízületi gyulladás például egyértelműen a krónikus gyulladás eredménye, de a kisebb, de rendszeres izomfájdalmak és lábfájdalmak is lehetnek ennek jelei. Számos tanulmány kimutatta, hogy a depresszió gyakran összefügg a krónikus gyulladással. A jó hír az, hogy gyulladáscsökkentő étrenddel és rendszeres testmozgással egyszerre enyhítheti a depressziót és a gyulladást.

A gyomorban felhalmozódó zsírlerakódások sejtjei gyulladásos anyagokat termelhetnek, amelyek inzulinrezisztenciát okoznak. Ez megnehezíti a fogyást, és a zsírlerakódások száma tovább növekszik. Ez lehet egy forró fürdő, egy elektromos takaró, egy Ex gélcsomag. Orvosi értelemben, ha a betegség a családban előfordult, akkor görcsös torticollisnak nevezik.

A krónikus gyulladás megakadályozhatja a fogyást

Ha azonban bakteriális fertőzés váltja ki, antibiotikumos kezelésre van szükség. Mely izmok okozhatnak fájdalmat a kezében Ahhoz, hogy megértse a fájdalom forrását, ismernie kell a felső végtag izmainak anatómiáját.

Házi gyógymódként a láb elülső részének összenyomása csípőfájás vagy megfázás esetén segíthet a fájdalom csökkentésében. Ha fájdalmas a járás vagy a mellkasi fájdalom jön és megy, próbálkozhat úszással vagy jógával, amelyek nem terhelik annyira a fájó ízületeket.

Skoliózis - olyan állapot, amelyben az enyhe krónikus csontritkulás eltér a frontális síkból. Ezek közé tartozik: az ízület nyugalmi állapotban rugalmas védőszalaggal való betekerése vagy a fájdalmat fokozó tevékenységek kerülése, jégpakolás n. A bőr az ízület területén kipirosodik, ami a könyök közelében égő érzésként jelentkezik, hasonlóan a helyi fertőzéshez.

További előnyei közé tartozik az ízületi és izomfájdalmak csökkentése, az ízületi mobilitás támogatása, valamint a porcok, inak, szalagok és térdízületek védelme a futás közben hirtelen fellépő fájdalmaktól. A fájdalmas izomfájdalmak osteochondrosishoz, arthritishez és krónikus izomgyulladáshoz kapcsolódnak. A bal lábán az orra kissé piros, de nem meleg, hanem inkább hideg, és valójában az összes lábujja kissé hideg.

Ha például az ízület érintésre meleggé válik, az súlyos gyulladás vagy fertőzés jele, ami vészhelyzetet jelent.

További cikkek
Add a comment
Comment