•  aug. 12, 2022

Fogyás egészséges táplálkozás nélkül

Magdalena Magdalena
Fogyás egészséges táplálkozás nélkül

Gyors, látványos fogyás életmódváltás nélkül? Legyetek tehát óvatosak

Nyáron mindenki elmegy a strandra és a tengerpartra, és csak ilyenkor sokaknak fáj a feje, mert úgy érzik, hogy nem kerültek újra formába. Pontosan ezt használja ki sok kereskedő, és olyan fogyási ígéreteket tesz, amelyek nem felelnek meg a valóságnak, de még az előírásoknak sem - mondja Jánvári András, a Multi-vitamin online szakértője. Az év utolsó és első hónapjai általában az immunrendszer erősítéséről szólnak, és általában a fogyókúraszezonban átmenetileg megnő a vitaminok iránti kereslet, de a nyár közeledtével hajlamosak vagyunk a fogyókúrás termékek felé fordulni.

Sokan ezt azonnal szeretnék elérni, ezért olyan termékekhez fordulnak, amelyek gyors eredményeket ígérnek. Minél közelebb kerül a szezon, annál gyakrabban látunk gyors és látványos eredményeket ígérő reklámokat.

Fontos azonban, hogy résen legyünk, és egészséges ellenőrizni, hogy mik ezek. Ilyen esetekben az emberek panaszt tesznek, de ez nem mindig jut el a fogyasztókhoz. Igaz, hogy egyes termékek valóban segítenek, de a nemzeti diétás előírások nem teszik lehetővé, hogy fogyást ígérő termékként reklámozzák őket.

Érdemes más oldalakon is megkeresni a termékeket, és elolvasni a vásárlói véleményeket, mert ha egy termék valóban hatékony, akkor sok oldalon megtalálható lesz részletes leírásokkal és véleményekkel.

A karcsúsító és fogyókúrás termékek iránti fokozott érdeklődés általában április-májusban kezdődik és egészen nyár közepéig tart. Vezessen étkezési naplót, amelyben gondosan feljegyzi, hogy mit eszik minden nap. Minden egyes étkezés mellé írja fel a benne lévő kalóriák számát, kalóriaszám nélkül. Az eredmények meg fognak lepni. Nézze meg az élelmiszerek kalóriaértékét az élelmiszer-kalkulátoron. A türelem az egyik legfontosabb tulajdonság az ideális testsúly eléréséhez. Tanulmányok kimutatták, hogy a hírességek diétájával fogyókúrázó nők nyolcvan százaléka egy éven belül visszanyeri kiindulási súlyát.

Miért? Mert túl gyorsan akarnak látványos eredményeket elérni. Ha radikális diétába kezdesz, a tested vágyni fog az elvesztett tápanyagokra, és a végén falánkságba kerülsz. Ezért javasoljuk, hogy a kalóriatáblázat alapján próbáld meg minél változatosabbá tenni az étrendedet.

Hidd el, ha csak a szervezetednek megfelelő kalóriát eszel, vagy egy kicsit kevesebbet, akkor fogyni fogsz. És még csak szenvedned sem kell. Természetesen, ha betartja az ajánlott kalóriabevitelt és a testmozgást, gyorsabban elérheti a kívánt eredményeket. Legyen szó aerobikórákról, spinning órákról vagy csak időhiány miatt az irodában való futásról, a testmozgás bármely formája közelebb visz a céljához.

Csak ne gondoljon a fogyásra. Gondoljon úgy az egész folyamatra, mint egy szórakoztató, mindenki számára előnyös helyzetre. Rengeteg inspiráció van a fogyókúra során, de a motiváció belülről fakad. Gondolja át, miért akar fogyni, és írja le. Amikor a fogyással küszködsz, vedd elő a kis papírtálkádat, és azonnal megerősödve érzed magad.

Az időszakos böjt sokak számára bizonyítottan hatékony fogyókúrás módszer, de nem mindenkinek ajánlott, sőt, egyesek számára veszélyes is lehet. Biztos vagyok benne, hogy ez a hat élelmiszer ismerős önnek, de talán nem is tudta, hogy ennyire károsak lehetnek önre nézve. Nyáron egy kerti partin élvezhet egy-két koktélt, de mi van akkor, ha diétázik? Íme néhány koktél, amit nyugodtan ihatsz!

További cikkek
Add a comment
Comment