•  aug. 11, 2022

Diétával mikor indul be a fogyás

Magdalena Magdalena
Diétával mikor indul be a fogyás

Természetesen nem javaslom, hogy napi kcal-nál többet fogyasszon, ezért nem tanácsolnám, hogy kétségbeesésében tovább csökkentse a bevitelét. Légy türelmes. Megteheti, ha több mint két hete nem fogyott, és a napi energiabeviteléhez képest napi kalória és kcal közé csökkentette a kalóriabevitelt. Gyakori, hogy a fogyókúrázók teste visszatartja a vizet. Tartós fogyás során a szervezet hajlamosabb arra, hogy ne adjon le vizet. Minél tovább tart a diéta, annál valószínűbb, hogy ez megtörténik. A magas kortizolszint rontja a vízvisszatartást.

Az alváshiány, a túlzott testmozgás, a túl kevés kalória és maga a mindennapi stressz. Ha csökkenteni szeretné a vízvisszatartás egyik fő okát, a kortizolszintet, akkor a következőket kell tennie. Ha nem kezd el fogyni, az könnyen lehet, hogy a megnövekedett nátriumbevitel miatt van. A túl sok nátrium vízvisszatartáshoz vezet. Bár a vízről és nem a zsírról beszélünk, fontos, hogy foglalkozzunk ezzel a kérdéssel, mert könnyen lehet, hogy a zsírból fogyunk, a vízből pedig nem látunk eredményt. Mennyi sót használsz. Ne csak arra gondolj, hogy mennyi sót teszel az ételedbe.

A legtöbb nátrium a feldolgozott élelmiszerekből, felvágottakból vagy konzervekből származik. Az ajánlott napi nátriumbevitel 1. Ez alig több mint fél teáskanálnyi só. Csökkentse a sóbevitelt, és a teste felszabadítja a felesleges vizet. Ha alacsonyan akarod tartani a súlyodat, igyál naponta 3 liter vizet... Furcsának tűnhet, hogy a folyadékbevitel a folyadékvisszatartással arányosan csökken, de a szervezet így jutalmazza az optimális hidratáltságot. Végül is, ha rengeteg víz van, miért kellene visszatartani. Lehet, hogy azért nem fogysz, mert nem vontál meg magadtól elég kalóriát.

Győződjön meg róla, hogy helyesen számol. Ne egy csésze vagy teáskanál alapján ítélje meg egy étel kalóriatartalmát. Mindig használjon mérleget. Ha életed harmadik diétáján vagy, és még soha nem voltál progresszív diétán, akkor valószínűleg jóval a napi energiabeviteled alatt vagy. Ha a szervezeted hosszú ideig éhezik, idővel képes növelni a raktározási kapacitását - ez a szervezeted védekezése az éhezés ellen.

Ennyi időbe telik, amíg elkezdődik a fogyás.

Mit kell tennie. Tudja meg, mennyi a napi energiabevitel, majd nézze meg, mennyivel van alatta. Ezután fokozatosan növelje a tápanyagbevitelt hetente körülbelül 50 kcal-val, amíg el nem éri az energiabevitel szintjét.

Ha lassan és jól csinálod, nem fogsz hízni, és a végén többet eszel, mint valaha. Az igazi zsírégetés csak ezután kezdődhet. A nők esetében a menstruációs ciklus alatti vízvisszatartás stagnálást okozhat. Ilyenkor ne mérlegelje magát. Egyes gyógyszerek súlygyarapodást okozhatnak. Ha gyógyszert szed, ellenőrizze a betegtájékoztatót, és kérjen alternatívát háziorvosától, ha ezt tapasztalja. A megfelelő edzésprogram kiválasztása bonyolult. Nem számít, hol tartasz a fogyókúrádban, hány kilót fogytál, hány kiló van még hátra, milyen volt az edzésterved korábban, és milyen az étrended.

Általánosságban azonban az intenzív intervallumos edzés és az ellenállásos edzés a legjobb mozgásformák a fogyáshoz. A mérleg is nagyobbnak tűnik, mint kellene, és kövérebbnek érzi magát. Ha ezeket minimalizálod, sokkal gyorsabban ledobod azokat az átkozott kilókat. Ha napközben mindent megteszel a fogyás érdekében, de ez nem működik, vagy csak nagyon lassan, érdemes megnézni az alvást.

További cikkek
Add a comment
Comment