•  aug. 10, 2022

Bali trópusi sziget víz fogyás

Magdalena Magdalena
Bali trópusi sziget víz fogyás

Ez utóbbit Délkelet-Ázsiában termesztik, íze a gyömbér és a bors keveréke, enyhén citrusos aromával. A galanga gyökeret hányinger és emésztési problémák enyhítésére használják. Az egyik leghíresebb indonéz utcai étel a bali vagy bakso, egy indonéz húsgombócleves. Marhahúscsontokat, fokhagymát, makadámiadiót és sült mogyoróhagymát főznek húslevesben, majd csirke- vagy marhahúsból készült húsgombócokra öntik. Ez egy kiadós étel, amely kitölti a napot, és egészséges alapanyagokból készül.

A mogyoróhagyma vagy salotta olyan trópusi vegyületeket tartalmaz, amelyek segíthetnek a gyomorfekély vagy más gyulladásos bélbetegségek kezelésében. A-, C- és E-vitaminban is gazdagok. A makadámia egészséges zsírsavakat és flavonoidokat is tartalmaz, amelyek a káros gyökök és a gyulladások ellen küzdenek.

A vegetáriánus étel fehérített vízi spenótból, szójacsírából, tofuból, babból és főtt rizsből készül, és fűszeres, fokhagymás tamarind-mogyoró mártással tálalják. A zöld leveles zöldségekhez hasonlóan a vízispenót is tápláló, jót tesz a bőrnek és az emésztésnek, káliumtartalma pedig segíthet a felesleges víz távozásában a szervezetből. Fokhagymás, szójaszósszal és tamarind gyümölcsmártással keverve sült rizs, amely káliumban, magnéziumban és vasban gazdag. A hal és a tenger gyümölcsei szintén gyakoriak az indonéz étlapokon, de húst, csirkét, vizet és marhahúst ritkán fogyasztanak, és gyakran tofuval vagy fehérjében gazdag szójacsírával helyettesítik.

Tejet és tejtermékeket ritkán használnak a főzéshez. A hal és a hús fontos az étrendben fehérjetartalmuk miatt, amely táplálja az izmokat, amelyek nélkül nem tudnak növekedni, és így több kalóriát égetnek el.

Amellett, hogy ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag, a tofu segít csökkenteni a káros koleszterin - LDL-koleszterin - szintjét, valamint magas a fehérje- és élelmirost-tartalma, ami jót tesz az emésztésnek.

A legszebb falvak a sziget belsejében és a kevésbé turistás keleti részen találhatók. Béke és nyugalom uralkodik ebben a trópusi paradicsomban. Rendezett, gondozott házak sorakoznak egymás után a smaragdzöld rizsföldek között. Ízletes trópusi gyümölcsöket: mangosztánt, kígyóbőrös gyümölcsöt és papayát ehetsz jelképes áron. A legizgalmasabb tevékenység a rafting a dzsungelben. Lógó liánok és ugrándozó majmok között a turisták lefelé evezhetnek a 4 méter magas zuhatagokkal tomboló folyón. A víz meleg, így nem fogod megbánni, ha beleesel.

Az Aghi, Vista, Jo repülőtéren összegyűjtöttük a turisztikai prospektusokat, és megnéztük a különböző programcsomagokat. Benoa városában biztonságosan lehet étkezni a környékbeli éttermekben. A hasmenéstől nem kell tartani, mivel a helyiek nagyon vigyáznak rá. Sok templom csak helyi idegenvezetővel látogatható, még akkor is, ha jegyet vásárol. A közbiztonság jól szervezett, és a turistákról jól gondoskodnak. Nagy a szegénység, és a helyiek igyekeznek minél több pénzt keresni a turistákból.

Ez volt az egyetlen negatívum. Két különböző strand között akár négyszeres árkülönbség is lehet a napozóágy bérlésénél. Egyszer egy helyi kisboltban a pénztáros dupla árat akart felszámolni a vízért, amikor három üveg vizet vettem. Különösen óvatosnak kell lennie, ha nyugtát ad az élelmiszerüzlet eladójának, különben előfordulhat, hogy a turista nem a meghirdetett áron kapja meg a terméket. Látogatásunk során sok gyönyörű helyre kalauzoltak el minket.

Az összes főbb látnivalót megnéztük. Útközben láthattuk, hogyan élnek az emberek a szigeten. Az emberek boldogok, hálásak, imádságosak és áldozatkészek. Ez nem illúzió, és ennek semmi köze a turizmushoz, így élnek valójában.

Bármerre mentünk, mindenhol kosárnyi felajánlás volt, legyen az utca, templom, bolt, benzinkút vagy szent hely. Mindennek füstölő és virágillata volt. Nem volt semmi ehhez fogható.

Bali szomszédos szigetei, hogyan juthat el oda. A Bounty reklám megtestesítője

Felfedeztük a helyi gyümölcsöket. Mindenkinek ajánlom a kígyógyümölcsöket, nemcsak szépek, de nagyon finomak is. Balin rengeteg robogó van, és mivel az utak nagyon keskenyek és kicsik, könnyebb velük közlekedni.

Rengeteg dugót és kisebb ütközést is láttunk. Meglepő módon azonban nem volt hangos balhé. Egymásra néztek, azt mondták, hogy nincs semmi baj, és folytatták. A balinézek lassúak, nyugodtak és boldogok voltak. Balin mindenkinek van munkája, és nincsenek hajléktalanok. Szent hitüknek és meggyőződésünknek köszönhetően tökéletes békében élnek. A túráinkon egy balinéz idegenvezetőnk volt, aki megtanult magyarul és körbevezetett minket a szigeten.

Már az is élmény volt, hogy hallgattam őt. Olyan aranyos. A hindu hit szerint naponta háromszor imádkoznak és áldoznak.

További cikkek
Add a comment
Comment