•  aug. 17, 2022

Ázsiai gumós növény fogyókúra

Magdalena Magdalena
Ázsiai gumós növény fogyókúra

Tanulmányok kimutatták, hogy enyhíti a székrekedést és csökkenti a koleszterinszintet. A konjak szintén segíthet a fogyásban, de további kutatásokra van szükség. A fogyás legjobb receptje továbbra is az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás Ázsiában.

Mi is pontosan a Konnyaku. Ez a japán finomság eredetileg egy egyszerű burgonya, amely kissé hasonlít a taróra, egy másik ázsiai gyökérzöldségre. A konjac mukula nevű burgonya formájában nem tűnik annyira megkérdőjelezhetőnek. Állaga olyan, mintha a gumibab és a zselé kereszteződése lenne, és furcsa érzést kelt a fogaidban, amikor beleharapsz.

A magyar intézeti sztár 16 kilót fogyott, ez a titka.

A glükomannán általában jól tolerálható. Azonban, mint minden magas rosttartalmú termék, ez is okozhat emésztési problémákat, például puffadást. Egy ugyanebben a folyóiratban közzétett felülvizsgálati tanulmány azonban vegyes eredményekről számolt be, és megállapította, hogy a fogyókúrás étrend-kiegészítő nem segített az embereknek több súlyt veszíteni, mint a placebocsoport. Azok a tulajdonságok, amelyek a konjakgyökeret vonzóvá teszik a fogyókúrás alkalmazásokban, ritka esetekben potenciálisan életveszélyes elzáródásokat okozhatnak a nyelőcsőben, a fogyókúrás nyelőcsőben vagy a belekben.

A konjak erjeszthető szénhidráttartalma általában jót tesz az egészségnek, de egyesek számára nehezen emészthető. A konyak fogyasztásakor ezek a szénhidrátok a vastagbélben erjednek, ahol számos gyomor-bélrendszeri mellékhatást okozhatnak.

A piacot elárasztották a fogyókúrás termékek, és a konjac gyökér, egy japán gyökérzöldség, egyre inkább fogyókúrás segédeszközzé válik. A konjak ideális azok számára, akik fogyni szeretnének, mivel gazdag a glükomannán nevű rosttípusban, amely segít a fogyásban.

Bár úgy tűnik, hogy a konjac gyökér segít a fogyásban, a jelentések ellentmondásosak. A konjac növény gyökeréből származó rost, más néven glükomannán, érdekes gyógyászati tulajdonságokkal rendelkezik.

A Cheat egy teljesen természetes rosttermék, amely japán Konjac gyökérből készül, és biztonságos a fogyás és a testsúlyszabályozás szempontjából. Más vizsgálatok azonban azt találták, hogy a konjak nem segítette elő a fogyást, nem változtatta meg jelentősen a testösszetételt, nem változtatta meg az éhség- vagy telítettségérzetet, nem javította a lipid- vagy vércukorszintet, bár a résztvevők jól tolerálták a kiegészítést.

A British Journal of Nutrition című szakfolyóiratban közzétett tanulmányban a glükomannán és psylliumhéj kombinációját szedő résztvevők 16 hét alatt körülbelül 10 kg-ot fogytak, míg a placebocsoport 1,7 kg-ot.

A fogyás csak az egyik oka annak, hogy a konjakot glükomannán néven ismerik. Ismert üzletek, mint például a Walmart, szintén árulják ezt a növényi rostot, sőt, létezik a Lipozene, egy diétázók által használt étrend-kiegészítő, amely glükomannánt használ.

A magyar sztár 16 kilót fogyott, ez a titka!

A glükomannán egészséges életmódot kínál, és biztonságot nyújt, amikor a fogyásról van szó. Ezeket a sashimiket előre felszeletelik, és a konnyaku ízétől függően zöld vagy sárga színűek. A zöld sashimi általában tenger gyümölcseivel, míg a sárga sashimi általában citrusfélékkel ízesített. Ez a konnyaku sashimi enyhén grillezhető serpenyőben is, hogy ropogósabb legyen. Az étrend gazdag párolt rizsben, tésztában, halban, tofuban, nattóban, tengeri algában, friss, főtt vagy pácolt gyümölcsökben és zöldségekben, de kevés hozzáadott cukrot és zsírt tartalmaz.

Tartalmazhat némi tojást, tejterméket vagy húst is, bár ezek általában csak kis részét képezik az étrendnek. Azonban további, a résztvevők pontos jelentéseit tartalmazó vizsgálatokra van szükség annak kiderítéséhez, hogy a konjakgyökér segíthet-e az embereknek a fogyásban. George Salmas, az FDA élelmiszertanácsadója, aki a konjac élelmi rostként való besorolásának jóváhagyására vonatkozó FDA beadványt írta, azt mondta, hogy az összetevő segíthet a testsúly és a koleszterinszint szabályozásában. Elismerte azonban, hogy a túlzott fogyasztás problémákat okozhat.

Fogyás. A konjak egyike azoknak a csodálatos élelmiszereknek, amelyek számos egészségügyi előnnyel járnak, többek között csökkentik a koleszterinszintet, megelőzik a magas vérnyomást és még a fogyást is elősegítik. A Bok, Japánban általában Konnyaku néven ismert, vízben oldódó élelmi rost, amely a thaiföldi Amorphophallus rivieri gyökérből származik.

A glükomannán egy vízben oldódó élelmi rost. A többi oldható rosthoz hasonlóan, úgy gondolják, hogy többféleképpen is hozzájárul a fogyáshoz 1: Nagyon alacsony a kalóriatartalma. Elfoglalja a helyet a gyomorban, és elősegíti a teltségérzetet, csökkentve a későbbi étkezéseknél az evés szükségességét. A konnyaku egy feldolgozott élelmiszer, amelyet a konnyaku konjac nevű füves növényből készítenek.

Állítólag Indokínából származik, ahol a konnyaku burgonyafaj még mindig vadon terem. Ez a fajta azonban eltér a japán fajtától, és nem alkalmas konnyaku készítésére. A konjak, más néven konnyaku, moyu vagy elefántcsont yam, egy gumós gyökérnövény. Ez a zöldség nagyon gazdag élelmi rostokban. Bár a konjak egészséges, az oldható rostja vizet szív fel, ami azt jelenti, hogy káros hatással lehet az emésztőrendszerre.

Japán konjac gyökér a fogyásért. Mi a konjac növény. A konjak növény botanikai neve Amorphophallus konjak, és a növény gyökerében található. A növény ehető részei közé tartozik a gyökér vagy gyökérgumó, amelyből a glükomannán porított formája származik.

További cikkek
Add a comment
Comment