•  aug. 10, 2022

Alulműködő pajzsmirigynél hogy lehet fogyni

Magdalena Magdalena
Alulműködő pajzsmirigynél hogy lehet fogyni

Ha bármilyen ismert betegsége van, fontos tudni, hogy szed-e bármilyen gyógyszert, ha szedi, és mikor járt utoljára szakorvosnál. Ha ezek megteremtődtek, az Ön személyiségétől függ, hogy először a diétát vagy a testmozgást reformálja meg, bár én általában azt javaslom, hogy a diétával kezdje.

Bár táplálkozási szakember vagyok, a menetrendet és az életmódváltást a páciens személyiségéhez kell igazítanom, mivel egyesek könnyebben alkalmazkodnak a testmozgáshoz.

Az első lépés tehát az egészségi állapot felmérése, mivel a túlsúly önmagában is számos betegség kockázati tényezője. Ha pedig néhány kilónál több a túlsúlya, nagyon valószínűtlen, hogy a vércukorszintje tökéletes legyen. Magas vérnyomás esetén a jó szakember 24 órás vérnyomásméréssel, pajzsmirigybetegség esetén EKG-val, majd terheléses vizsgálattal kezdi a megfelelő pulzustartomány meghatározásához.

Ha ez nem történik meg, a beteg szédülhet, rosszul érezheti magát, vagy akár el is ájulhat edzés közben. Sok esetben az elhízás okozza a magas vérnyomást, mivel a hasban lévő zsírlerakódások miatt a szervek felfelé nyomódnak, és a rekeszizom felfelé mozog.

A szívnek is kevesebb hely jut, ami miatt a szív nehezebben dolgozik, vagyis nagyobb erővel kell pumpálnia a vért, így a vérnyomás emelkedik. Ha a hasi zsírpárna mérete csökken, több hely marad a szív, a rekeszizom és a szervek számára, a szívre nehezedő nyomás enyhülhet, és a vérnyomás csökkenhet. Sajnálatos, ha nem bízik az orvosában, ezért érdemes körülnézni, amíg nem talál egy olyan szakembert, aki tetszik. Senki sem hagyhatja hátra az orvostudományt. Mint említettem, legalább negyedévente kellene kontrollvizsgálatra járnia, de ha két találkozó között azt veszi észre, hogy kipirult, szapora, ziháló légzéssel küzd, a pulzusa nagyon gyorsan emelkedik vagy csökken, szédül vagy rosszul érzi magát, és ez nem a rosszul időzített étkezés vagy a nem megfelelő folyadékbevitel miatt van, akkor hamarabb orvoshoz kell fordulnia.

Ez egy nagyon gyakori probléma, és az adatok azt mutatják, hogy nem minden IR-ben szenvedő ember hiszi azt, hogy a fogyás nehezebb lenne, ha alaposan kivizsgálnák, az életmódváltás mellett, és szükség esetén megfelelő gyógyszeres kezelést kapnának.

Talán pszichológiai tényezők, a betegség tudatosítása nehezíti az életmódváltást. A tüneteket és a betegség előrehaladását mindig figyelembe kell venni, mivel sokan tünetmentesek, de vannak, akiknél a betegség tünetei jelentkeznek. Azt is fontos figyelembe venni, hogy vannak-e egyéb társbetegségek, például pajzsmirigybetegség, nőgyógyászati vagy hormonális problémák, amelyek még nehezebbé tehetik a fogyást.

 • Mivel alapvetően alacsony energiatartalmú étrendre van szükség, a cukor, méz, juharszirup és más magas kalóriatartalmú édesítőszerek használata nem ajánlott.
 • Olvassa el cikkünket a válaszokért.
 • Ezek a kapcsolatok azonban összetettek, és nem szabad túlságosan leegyszerűsíteni őket.
 • Ne féljen segítséget kérni és megtalálni a megfelelő szakembert.
 • A goitrogének fontossága A vitamindús étrend elérése érdekében fontolja meg a goitrogéneknek nevezett növények fogyasztását.
 • Bár a valóságban ezek kombinációja megnehezíti az edző dolgát, a diéta ugyanolyan sikeres lehet. A rendszeres futás nehézségekbe ütközhet, ha súlyos magas vérnyomás vagy hipoglikémia, azaz a vércukorszint hirtelen csökkenése kíséri. Az IR-ben szenvedőknél az állapotot gyakran pánikbetegség kíséri, ami szintén megnehezítheti a futást.

  Az étrendjükben hangsúlyozni kell, hogy a szénhidrátok nem ellenségek, de megfelelő mennyiségben és minőségben kell fogyasztani őket. Szívinfarktus és cukorbetegség esetén fontos, hogy lehetőség szerint minden étkezésbe lassan felszívódó, keményítőtartalmú szénhidrátokat építsünk be. Természetesen a mennyiségek mindig egyéniek, és vannak kivételek, például amikor a kenyér vagy a köret elhagyható a vacsoránál. Az általuk okozott problémák az adott hormontól függnek. Némelyikük nagyon komoly problémákat okozhat, de vannak olyan hormonális zavarok is, amelyek olyan gyakori tüneteket okozhatnak, hogy gyakran az érintett - és néha az orvos - észre sem veszi, hogy hormonális zavarról van szó.

  Ilyen tünet lehet például a stressz. Dr. Békési Gábor, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa felsorolta azokat az endokrinológiai problémákat, amelyek a túlzott szorongással és stresszel hozhatók összefüggésbe. Köztudott, hogy a pajzsmirigy-alulműködés jelentős hatással van a termékenységre és a terhességre. Ezért Békési Gábor PHD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy-specialistája hasznos tanácsokat adott, hogy mit kell tenni a családalapítás érdekében.

  Miért nehezebben fogynak a pajzsmirigybetegek. Az endokrinológus elmagyarázza

  A TSH-szintem helyreállt, de nem tudok fogyni. Polyák Annamária Létrehozta. Az elhízás gyakori okai Rossz életmód Öröklődés Hormonbetegségek Bizonyos gyógyszerek pl. Jó TSH és nincs fogyás.

  További cikkek
  Add a comment
  Comment