•  aug. 10, 2022

Alkohol gátolja a fogyást

Magdalena Magdalena
Alkohol gátolja a fogyást

Nem csak a fogyás érdekében, hanem más módon is. Talán a legfontosabb információ, hogy a száraz vörös- és fehérbor az, amit néha a legjobban be tudunk illeszteni az életünkbe. Természetesen ez attól is függ, hogy szed-e alkoholtartalmú gyógyszereket, betegség miatt fogynia kell-e stb. De feltételezve, hogy elvileg nincs semmi bajod, és csak néhány kilót szeretnél leadni, ha hetente egyszer megiszol egy pohár száraz vörösbort a vacsorához, vagy nyáron egy fröccsnyi fehérbort, akkor még nem fogytál sokat.

A likőrök és a mézes márkák annyi szénhidrátcukrot tartalmaznak, mintha egy nutellát nyalnál. Alapvetően az a probléma az alkoholfogyasztással, hogy néhány ital után hajlamos vagy borzasztóan éhes lenni, és mivel addigra az önkontrollérzéked meggyengül, nem valószínű, hogy megakadályozhatod, hogy megigyál egy fehérjeturmixot sovány túróval.

A kivétel tiszteletben tartása. Az alkohol emellett megfosztja a szervezetet a folyadéktól, ami rontja az anyagcserét és megakadályozza a fogyást, valamint szomjassá tesz minket. A bárok olyan kalóriaszegény kevert italokat is kínálhatnak, amelyekben a cukrot más édesítőszerekkel helyettesítik.

5 ok, amiért az alkohol kövérít

Ez jó alternatíva lehet. Sör. A sör nem véletlenül kapta a nevét: a sör jelentős mennyiségű szénhidrátot adhat az étrendhez.

Ha a sör kötelező ital, a láger a legkevesebb kalóriát tartalmazó bomba. A ma divatos IPA-k sokkal több szénhidrátot tartalmaznak, a nagy testű stoutok pedig még többet. Más szóval a sörfogyasztás a súlyfogyasztás ellensége.

Likőrök. A definíció szerint a likőr magas alkoholtartalmú ital, amelyet valamilyen módon ízesítettek és cukorral vagy más édesítőszerrel, például magas fruktóztartalmú kukoricasziruppal édesítettek. Ahol pedig cukor van, ott esély sincs a fogyásra. Például egy-két milliliternyi whisky-kávélikőr kalóriát és 20 gramm cukrot tartalmaz.

Lehet fogyni alkohollal?

Allergiáról akkor beszélünk, ha valami indokolatlan vagy túlzott reakciót vált ki a szervezetben. Mindent tudsz az allergénekről. Tesztelje tudását. A legtöbb fogyókúra a lehető legkevesebb szénhidrát fogyasztására és a kalóriák egy bizonyos tartományon belül tartására összpontosít.

Ez olyan italokat jelent, amelyek nem tartalmaznak sok cukrot. Ezek közé tartoznak a tiszta szeszes italok, bizonyos borok és könnyű sörök. A bor jó, de nem számít, hogy milyen fajta. Egy pohár bor, különösen, ha száraz, nem jelent problémát a fogyókúra során. A száraz borok nem tartalmaznak túl sok cukrot. Egy átlagos palack Pinot Noir bor mindössze 3,4 gramm szénhidrátot tartalmaz. A borok szárazanyag-tartalma százalékos, ami azt jelenti, hogy nem csak az alkoholtartalom alapján kapunk elegendő tápanyagot.

Egy üveg borral kalóriát égethetsz. De mértékkel még mindig élvezheti. Az alkoholfogyasztók több mint 2%-ának lesz alkoholproblémája, ha nem tartja be ezeket az ajánlásokat, de ettől még szükség lehet az alkoholfogyasztás teljes abbahagyására. Az égett szesz nem hazudik. Sokféle tömény ital létezik. Vannak, amelyek gabonából készülnek, mint a whisky és a vodka, vannak, amelyek gyümölcsből, mint a brandy és a pálinka, vannak, amelyek cukorpárlatból, mint a rum, és természetesen vannak borpárlatok, mint a brandy és a konyak - és így tovább.

Mivel ezeknek magas a kalóriatartalmuk, de alacsony a cukortartalmuk, alkalmanként megengedheti magának, ha beleillik az étrendjébe. Más szóval, pontosan tudhatja, hogy mi a dúsított ital, és nem fog meglepetést okozni, ami megkönnyíti a diétázó számára a diéta kezelését. Az alkohol állandó választás elé állít minket, hiszen nem szabad inni és vezetni, de ha rendszeresen iszol, ne csodálkozz, ha nem tudsz lefogyni.

A fogyás és a testmozgás nem segít, ha ehhez rendszeresen alkoholt is adunk. Kicsit olyan, mintha a lányod elmegy egy gyorsétterembe, hogy vegyen egy kis harapnivalót, és diétás kólát rendel hozzá.

További cikkek
Add a comment
Comment