•  aug. 10, 2022

A fogyás optimális mértéke

Magdalena Magdalena
A fogyás optimális mértéke

Az előbbiek olyan tápanyagok, amelyek energiát termelnek, de az utóbbiak is elengedhetetlenek a szervezetünk megfelelő működéséhez, különösen az energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz. A rossz étkezési szokások és a mozgásszegény munka elhízáshoz vezet, amely számos betegséggel, többek között szív- és érrendszeri betegségekkel is összefügg. Mennyire súlyos a helyzet. Csökkentsük a magasságunkat, és ha a súlyunk 30%-kal magasabb, mint az eredmény, akkor mindenképpen változtatnunk kell.

Allergiáról akkor beszélünk, ha egy anyag indokolatlan vagy túlzott reakciót vált ki a szervezetben. Mindent tudsz a fogyásról és az allergiát okozó anyagokról. Tesztelje tudását.

Egészséges ütemű fogyás

Egy dolog biztos: rövid távon nem lehet tartósan fogyni optimális vagy kiegyensúlyozatlan étrenddel. Legalább hat hónapig tart, ha jól táplálkozik, és nem szenved bizonyos betegségekben. Természetesen súlyos túlsúly esetén a testsúly eleinte jelentősen csökkenhet, de ebben a szakaszban nem kell aggódni, mivel elsősorban a béltartalom távozik, és a víz is elvész.

Mennyi az ideális heti fogyás?

Ha a nem túlsúlyos fogyókúrázók az első hét után hetente több mint 1 kg-ot veszítenek, akkor nagy valószínűséggel a fogyás nem zsírból, hanem izomból származik. Ebben az esetben felül kell vizsgálnia az étrendjét, vagy el kell mennie egy szűrővizsgálatra. Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha a fogyás több hétig a vártnál alacsonyabb marad.

Hazánkban az élénk lila zöldséget leggyakrabban savanyítva fogyasztják, de ennél sokkal sokoldalúbb. Érdemes új cékla recepteket kipróbálni, mivel nagyon egészséges és tele van a szervezet számára fontos tápanyagokkal.

Elmagyarázzuk, hogy mi okozza az alacsony vérnyomást vagy hipotenziót, mik a tipikus tünetek, hogyan diagnosztizálható, és mikor kell orvoshoz fordulni. Sok ember számára az a probléma, hogy néha akkor is éhesnek érzik magukat, amikor a gyomruk valójában tele van, és ennek számos oka lehet. Az éhség szintén gyakori a fogyókúrázóknál. Ilyen esetekben érdemes lehet kipróbálni a következő gyógynövényeket.

A felmelegedés folytatódik, ami az emberi időjárási tünetek széles skálájához vezethet. A bőséges napsütés között időnként felhők és köd lehet, csapadék nem esik, és kevés a légmozgás. A hőmérséklet reggel 9-17 fok között, délután 25-30 fok között alakul. Fel kell készülnünk a fokozatos felmelegedés hatásaira egy átmeneti enyhe felfrissülés után. Figyelmetlenebbek és nyugtalanabbak lehetünk, a vezetési és munkaképességünk romlik, a balesetek kockázata megnő, és nagyobb éberségre lesz szükségünk.

A gyulladásos folyamatok fokozódhatnak, és gyakoribbá válhatnak az átmeneti megbetegedések. A légszennyezettség mérsékelt, és enyhén növekszik. A gyors fogyás során a súly nem csak a zsírból, hanem nagyrészt az izomból is fogy. Ráadásul a bőr valószínűleg megereszkedik, mert nem tud lépést tartani a változásokkal.

A koplalás lelassítja az anyagcserét, és amint újra elkezdesz rendesen enni, a kilók gyorsan visszajönnek, így hosszú távon jobb, ha heti 0 kilónál maradsz. Ha egyszer elkezdesz jobban odafigyelni arra, hogy mit eszel, akkor heti több mint egy kilótól gyorsabban fogyhatsz, még akkor is, ha nem koplalsz. Ez nem ad okot aggodalomra, mivel a szervezet elhasználja a szénhidrátraktárait. A szénhidrátraktárak vizet kötnek meg, és ha a szénhidrát elfogy, a szénhidrát által visszatartott víz is távozik.

Fontos tudni, hogy a testünk nem úgy működik, mint egy gép, így a kalóriák csökkentése nem jelenti azt, hogy hetente pontosan fél kilót fogsz fogyni. A fogyás ingadozhat, és néha egy időre meg is állhat. A legfontosabb, hogy a cél a heti maximum 0, kiló és a maximális kalóriadeficit kalóriák, de ideális esetben napi kalóriát fogyasztani, mivel ez az a kalóriamennyiség, amely minden szükséges tápanyagot bevisz a szervezetbe. Ugrás a tartalomra.

További cikkek
Add a comment
Comment